Kakapo - MoaTrek

Code: 48173

Inleiding

Aanrader! Ideaal voor alle reizigers die Nieuw-Zeeland wensen te ontdekken met een goede gids. In een kleine groep met verschillende nationaliteiten leert u het land van zijn beste kant kennen.

Alternatief zijn ook korte deeltrajecten mogelijk zoals bijv. een 19-daagse tour van Auckland naar Christchurch met start op dag 5.

 

In een oogopslag

  • 23-daagse busreis van Auckland naar Christchurch
  • max. 18 personen, dus persoonlijke service
  • incl. vele excursies en bezoeken
  • incl. alle hoogtepunten van Nieuw-Zeeland

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Auckland

Na aankomst in Auckland is een transfer voorzien naar het hotel. De rest van de dag bent u vrij.

Overnachting: Sebel Suites

Dag 2: Auckland - Hokianga (O/D)

Langs het wijngebied Kumeu verlaat u Auckland en bereikt u de Kauri-wouden. U bezoekt het Kauri-museum en leert meer over de inheemse flora met de Kauri-bomen. Tijdens een avondwandeling bewondert u Tane Mahuta, de grootste Kauri-boom ter wereld (51 m hoog).

Overnachting: Copthorne Hotel & Resort Hokianga

Dag 3: Omapere - Bay of Islands (O)

In Hokianga Harbour waar 1000 jaar geleden de eerste Maori’s aankwamen maakt u een cruise. Nadien reist u verder langs de ruige en prachtige kust naar Matauri Bay, Kerikeri en Waitangi.

2 overnachtingen: Copthorne Bay of Islands

Dag 4: Bay of Islands (O)

In de ochtend cruise door de Bay of Islands met bezoek aan Hole in the Rock, Otehei Bay en Urupukapuka Island. De boot is uitgerust om dolfijnen te observeren en er is een mogelijkheid om met dolfijnen te zwemmen (afhankelijk van het weer). In de namiddag bezoek aan het historische Russell.

Dag 5: Bay of Islands - Auckland (O)

Vandaag bezoekt u de indrukwekkende grotten van Kawiti met de glimwormen. Daarna verder naar een beschermd reservaat waar u de meest gekende inheemse Nieuw-Zeelandse vogels kunt observeren.

Overnachting: Sebel Suites

Dag 6: Auckland - Rotorua (O)

Verder naar het zuiden langs de vruchtbare Waikato regio naar de Karangahake Gorge waar een wandeling is voorzien. Voorbij de kiwi plantages bereiken we Lake Rotoiti. Hier is een boottocht gepland in de baaien met natuurlijke, warme bronnen.

2 overnachtingen: Novotel Rotorua

Dag 7: Rotorua (O/L)

Vrije ochtend. ’s Middags bezoeken we Lake Tarawera en genieten we van een lunch in de Pounamu Lodge. In de namiddag verkennen we de stad Rotorua met onder andere het bekende Maori-museum en het Rainbow Springs Kiwi Wildlife Park.

Dag 8: Rotorua - Tongariro National Park (O)

Vandaag bezoekt u het thermisch gebied Wai-O-Tapu. Bewonder de borrelende modderpoelen en andere geothermische activiteiten. Onderweg naar het nationaal park is er nog een stop bij de machtige Huka Falls. In het Tongariro NP is er nog tijd over voor een wandeling.

Overnachting: Chateau Tongariro

Dag 9: Tongariro NP - Napier (O)

Na het ontbijt in het historische Chateau Tongariro rijden we via een prachtige route naar de Art Déco stad Napier, aan de oostkust van Nieuw-Zeeland. Tijdens een rondleiding met een lokale gids kunt u de mooie architectuur bewonderen.

Vervolgens kunt u genieten van de uitzichten vanaf Te Mata. In de namiddag heeft u nog tijd voor een wijnproeverij of een wandeling.

2 overnachtingen: Scenic Hotel Te Pania

Dag 10: Napier - Wellington (O)

De reis gaat verder via farmland en wijngebied naar het charmante Greytown, centrum van de wijnstreek van Wairarapa. De dag eindigt na een rit via de Rimutaka Ranges in het bruisende Wellington.

Overnachting: The Bolton Hotel

Dag 11: Wellington - Nelson (O)

Met de Interislander maakt u de overtocht door de pittoreske Sounds naar het Zuidereiland. U reist langs de beroemde Marlborough wijnstreek verder naar de kust. Wijnproeverij bij Allan Scott (incl. lunch). Nadien een bezoek aan het kleine stadje St Arnaud aan het schilderachtige Lake Rotoiti. Tegen de avond aankomst in Nelson.

2 overnachtingen: Trailways Hotel

Dag 12: Abel Tasman National Park (O)

Vrije dag om de regio te verkennen. U kunt nog een optionele gecombineerde boottocht met wandeling maken in het Abel Tasman National Park. Wat u ook beslist, genieten doet u ongetwijfeld.

Dag 13: Nelson - Kaikoura (O)

Via de Pelorus Bridge en Blenheim gaat u naar de oostkust. De kustlijn met de Kaikoura Range op de achtergrond is adembenemend. In de namiddag kunt u een whale watching regelen of zwemmen met dolfijnen (beide optioneel).

Overnachting: White Morph Motor Inn

Dag 14: Kaikoura - Mt. Cook (O/L)

De highway leidt u verder langs de kust en via de Hunderlee Hills naar de Canterbury Plains. De lunch is op de Akauni Farm, waar eigenaars Ian en Di u laten kennismaken met het leven op hun Nieuw-Zeelandse boerderij. Tegen de middag bereikt u de voet van de Southern Alps en overnacht u omgeven door het imposante berglandschap.

Overnachting: The Hermitage

Dag 15: Mt. Cook - Queenstown (O)

Een vroege wandeling door het dal brengt u weer dichter bij de schitterende natuur die Nieuw-Zeeland te bieden heeft. U ruilt Mt. Cook voor de avonturenhoofdstad Queenstown. Tijdens een rit in de Skyline Gondola geniet u van een adembenemend panorama. De rest van de dag bent u vrij om Queenstown op eigen houtje te verkennen.

Dag 16: Queenstown (Milford Sound) (O)

Met de bus reist u langs de panoramische route naar Milford Sound. Geniet van een Milford Sound Cruise en de prachtige uitzichten in dit fjordengebied. Met een adembenemende terugvlucht naar Queenstown is uw dag meer dan geslaagd. Vanuit vogelperspectief kunt u de machtige bergen gadeslaan.

Dag 17: Queenstown (O)

Vrije dag voor een ontdekking van Queenstown. Uw gids geeft u graag advies en tips voor het plannen van een excursie. Misschien een avontuurlijke rafting of liever een leuke wijntour?

Dag 18: Queenstown - Wanaka (O/L)

In de voormiddag bezoekt u het voormalig goudmijnstadje Arrowtown. Via de Crown Range, met stop in het historische Cardrona Hotel, rijdt u verder naar Wanaka, gelegen aan het gelijknamige meer. Hier kunt u een fietstocht, wandeling of kajaktocht maken.

Overnachting: Edgewater Resort

Dag 19: Wanaka - Franz Josef (O)

Lake Hawea en Lake Wanaka leiden ons richting het Mt. Aspiring National Park. Hier mag u goed gemarkeerde wandelpaden en watervallen verwachten. Daarna verlaten we de bergen om uit te komen langs de ruige westkust van het Zuidereiland. Bij Ship Creek maakt u nog een strandwandeling, voordat de reis wordt voortgezet naar Franz Josef.

2 overnachtingen: Scenic Hotel

Dag 20: Okarito Lagoon (O)

Vandaag verkent u het kleine dorp Okarito tijdens een excursie naar de gelijknamige lagune. U kunt kajakken of genieten van een boottocht, al naargelang uw keuze.

In de namiddag is er tijd voor een optionele rondvlucht over de Southern Alps.

Dag 21: Franz Josef - Punakaiki (O/D)

Langs de ruige westkust met prachtige uitzichten gaat de tour rustig verder in de richting van het Paparoa National Park. Onderweg is er een stop in het kuststadje Hokitika waar u de jadefabriek kunt bezoeken. Uw reisdoel is Punakaiki, bekend om de Pancake Rocks die u er kunt bewonderen. Uw accommodatie ligt net naast dit hoogtepunt.

Overnachting: Punakaiki Resort.

Dag 22: Punakaiki - Christchurch (O)

Als afsluiter bezoekt u via de adembenemende Otira Gorge het kleine bergdorp Arthur’s Pass. U maakt er nog een korte wandeling, en wie weet treft u er enkele kea’s (Nieuw-Zeelandse papegaaien). U verlaat de Southern Alps en komt in de late namiddag in Christchurch aan.

Overnachting: Chateau on the Park

Dag 23: Christchurch (O)

Na het ontbijt is de transfer naar de luchthaven voorzien.

PeriodeBijzonderhedenPrijs
01.12.2017 - 30.09.20181 | Kakapo 23-daagse tour | Kakapo 23 day Tour7841
01.12.2017 - 30.09.20182 | Kakapo 23-daagse tour | Kakapo 23 day Tour6388
01.10.2018 - 31.03.20191 | Kakapo 23-daagse tour | Kakapo 23 day Tour8655
01.10.2018 - 31.03.20192 | Kakapo 23-daagse tour | Kakapo 23 day Tour6853

Inclusief
tour in comfortabele touringcar, 23-daagse rondreis (kortere tours op aanvraag), Engelstalige gids/chauffeur, overnachtingen in bijzondere en goede hotels, maaltijden en activiteiten zoals vermeld (Kauri Museum, boottour & wandeling Hokianga Harbour, Waitangi Treaty House, Bay of Islands cruise, Kawiti Cave, boottocht Lake Rotoiti, Te Wairoa Buried Village, Kiwi Encounter Rotorua, Wai-O-Tapu Thermal Valley, Art Déco Tour, wijn proeven, Boottocht Abel Tasman, Skyline Gondola, Milford Sound Cruise, panoramische vlucht over de Southern Alps, Okarito Lagoon Kayaking, overtochten).

Exclusief
overige maaltijden, overige excursies, persoonlijke uitgaven.

Aantal deelnemers
min. 4, max. 18 personen (gegarandeerd vertrek van oktober tot april).

Opmerking
De tour is ook boekbaar in 13 kortere deeltrajecten. Prijzen op aanvraag.