Hoogtepunten Nieuw-Zeeland

19 dagen van Auckland naar Christchurch met overnachtingen in B&B's

Over de reis

Nieuw-Zeelandse gastvrijheid hoeft niet duur te zijn! Dit bewijst deze prachtige rondreis op basis van enkele bed & breakfasts of af en toe een mooi hotel. Vriendelijke gastheren/-vrouwen verwelkomen u van harte en geven u bij het dagelijkse ontbijt graag advies omtrent uw reisroute. Beter kan het niet. Het is tevens mogelijk om de tour te verlengen, bijv. om nog andere streken van Nieuw-Zeeland te verkennen.

Wij plannen de reis volledig voor u – u haalt gewoon de huurauto op en de reis begint!

In een oogopslag

  • 19-daagse autorondreis
  • van Auckland naar Christchurch of omgekeerd
  • tour kan individueel worden aangepast
Vanaf € 2.298 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: aankomst in Auckland.

Na aankomst in Auckland haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw accommodatie.

Overnachting: Overnachting: Bavaria B&B (STD), Eden Park B&B (SUP).

Dag 2: Auckland - Dargaville - Paihia (ca. 423 km) (O).

’s Morgens vroeg rijdt u vanaf Auckland over de Harbour Bridge en langs de Hibiscus Coast naar Matakohe, waar u het populaire Kauri- en papiermuseum kunt bezoeken (optioneel). In de namiddag komt u aan in het Waipua Kauri Forest, waar u naast de, tot 1.500 jaar oude, machtige Kauri-bomen ook de typische varens vindt. Via Opononi bereikt u Hokianga en de imposante zandduinen vooraleer u verder gaat naar de Bay of Islands.

Overnachting: 2 overnachtingen: Bayview Suite (STD), Allegra House (SUP).

Dag 3: Paihia (O).

Vandaag kunt u een optionele boottocht maken in de Bay of Islands naar het bekende ´Hole in the Rock´. U kunt ook Waitangi bezoeken (optioneel), waar in 1840 het verdrag werd ondertekend tussen de Engelsen en de Maori.

Dag 4: Paihia - Waitomo (ca. 421 km) (O/D).

Vandaag rijdt u naar de Waikato regio. Optioneel kunt u hier een excursie maken naar de glimwormen in de Waitomo Caves. Ook meer avontuurlijke tours in de grotten zijn hier mogelijk. ’s Avonds geniet u van een rustige avond in een landelijk verblijf... en van een typisch Nieuw-Zeelands diner.

Overnachting: Overnachting: Farm/B&B (STD & SUP).

Dag 5: Waitomo - Whakatane (ca. 233 km (O).

Via Matamata (filmset van de trilogie van de Lord of the Rings en de Hobbit) en de kiwi-plantages in de Bay of Plenty bereikt u Whakatane. Whakatane herkent u meteen aan White Island. Het eiland is spectaculair gelegen voor de kust van Whakatane. ’s Avonds kunt u genieten van een avondwandeling langs het strand.

Overnachting: 2 overnachtingen: B&B at the Lake (STD), White Island Rendezvous (SUP).

Dag 6: Whakatane (O).

Vrije dag om deze regio te verkennen. We raden een tour aan naar White Island, per boot of klein vliegtuig. Een excursie naar deze actieve vulkaan is beslist een unieke ervaring.

Dag 7: Whakatane - Rotorua - Taupo (ca. 171 km) (O).

Rit naar Rotorua. Optionele activiteiten: bezoek aan o.a. Te Puia en de afgelegen Waiotapu regio, bekend om de kokende modderpoelen en geisers. Ook de wat meer afgelegen Wai-o-Tapu vallei loont de moeite. Via de Huka Falls gaat u verder naar Taupo.

Overnachting: Overnachting: Minarapa Lodge (STD), Acacia Height Gardens (SUP).

Dag 8: Taupo - Wellington (ca. 371 km) (O).

De 3 actieve vulkanen van het Tongariro National Park bieden een mooi panorama tijdens uw rit langs de Desert Road. Langs de Kapiti Coast rijdt u verder door naar Wellington. Breng een bezoek aan Mt. Victoria, de botanische tuinen en het Te Papa museum.

Overnachting: Overnachting: West Plaza (STD), Copthorne Hotel Oriental Bay (SUP).

Dag 9: Wellington - Marlborough Sounds (O/D).

Met huurauto checkt u in op de Interislander Ferry naar het Zuidereiland. Geniet van de mooie overtocht door Cook Strait en de Marlborough Sounds, een van de mooiste ferrytochten ter wereld. Vanaf Picton gaat u verder per boot naar uw verblijf in de Marlborough Sounds.

Overnachting: Overnachting: Punga Cove, Studio Chalet (STD), Kingfisher Chalet (SUP).

Dag 10: Marlborough Sounds - Kaikoura (ca. 156 km) (O).

Terug in Picton gaat u langs de oostkust verder en via Blenheim (maak hier zeker tijd om wat wijn te proeven) naar de kustplaats Kaikoura. Hier kunt u een boottocht maken om walvissen te spotten of om te zwemmen met dolfijnen (beide zijn optioneel).

Overnachting: Overnachting: Quality Suites B&B (STD), Lemon Tree Lodge (SUP).

Dag 11: Kaikoura - Hokitika (ca. 365 km) (O).

Deze ochtend kunt u vrij invullen. Nadien rijdt u door het hinterland en weg van de toeristische paden naar de westkust van het Zuidereiland. U komt aan in het kleine dorp Hokitika, het centrum voor de Greenstone (jade). Breng er een bezoek aan de galerij.

Overnachting: Overnachting: Beachfront Hotel Hokitika (STD), Teichelmanns B&B (SUP).

Dag 12: Hokitika - Franz Josef (ca. 134 km) (O).

Deze morgen raden we een begeleide Greenstone tour aan (optioneel, 2 uur). Verder brengt de rit u vandaag naar het oude goudzoekersstadje Ross en langs de Southern Alps naar Franz Josef, waar de gelijknamige gletsjer uitkomt in het regenwoud.

Overnachting: Overnachting: Rainforest Retreat (STD), Holly Homestead (SUP).

Dag 13: Franz Josef - Wanaka (ca. 286 km) (O).

Vroeg in de morgen raden we een wandeling aan naar Lake Matheson (optioneel). In de weerspiegeling van het meer kunt u hier de prachtige Mt. Cook bewonderen. Aansluitend rijdt u verder via de Haast Pass naar het Mt. Aspiring National Park.

Overnachting: Overnachting: Te Wanaka Lodge (STD), Webster on Wanaka (SUP).

Dag 14: Wanaka - Te Anau (ca. 226 km) (O).

Via Queenstown rijdt u naar het Fiordland National Park, een nauwelijks toegankelijk en grotendeels ongerept landschap. Te Anau is de uitvalsbasis om de Milford Sound te verkennen.

Overnachting: Overnachting: Stonybrae Homestay B&B (STD), Te Anau Lodge (SUP).

Dag 15: Te Anau - Milford Sound - Queenstown (ca. 405 km) (O).

Maak vandaag een excursie naar de Milford Sound (optioneel). De fjorden tussen de steile bergflanken gelden als de mooiste Sound van Nieuw-Zeeland – een must voor Nieuw-Zeeland-liefhebbers!

Overnachting: 2 overnachtingen: Gardencourt Suites (STD), Scenic Suites (SUP).

Dag 16: Queenstown (O).

Queenstown wordt gezien als de avonturenstad van Nieuw-Zeeland. Hier valt dan ook heel wat te beleven. U heeft de hele dag vrije tijd. Maak een tour in het binnenland of wandel een deel van de befaamde Routeburn Track. Verdere aanraders zijn: Skyline Gondola, Shotover Jet, Bungy Jump en Dart River Safari (alles optioneel).

Overnachting:

Dag 17: Queenstown - Lake Tekapo (ca. 256 km) (O).

Vanaf Lake Wakatipu rijdt u via de Lindis Pass (971 m) door MacKenzie Country. Verder naar Lake Tekapo. Hier bevindt zich het mooie kerkje van de ´Good Shepherd´. Het pittoreske zicht uit het venster achter het altaar is erg indrukwekkend. ’s Avonds raden we een Earth & Sky Observatory Tour aan (optioneel), waar u de prachtige sterrenhemel kunt gadeslaan.

Overnachting: Overnachting: Creel House (STD), Peppers Bluewater Resort (SUP).

Dag 18: Lake Tekapo - Christchurch (ca. 244 km) (O).

Vandaag verlaat u de hoge bergen en ruilt u deze in voor de Canterbury Plains. Langs deze vruchtbare vlaktes rijdt u verder naar uw eindbestemming Christchurch, de grootste stad van het Zuidereiland.

Overnachting: Overnachting: Finlay Banks (STD), The Classic Villa (SUP).

Dag 19: vertrek (O).

In de ochtend levert u uw huurauto in. Einde van de reis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • 18 overnachtingen incl. ontbijt in vermelde B&B’s, vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), gedetailleerde route en kaartmateriaal ter plaatse, ferry voor huurauto en passagiers. Voertuig van GO Rentals (bijv. middenklasse Toyota Corolla of SUV 4x4 Hyundai al naargelang geboekte categorie) incl. voertuigverzekering zonder eigen risico, ongelimiteerd aantal km, one way fee, transfer bij pick-up.

Exclusief

  • brandstof, maaltijden, optionele excursies.

Opmerking

Dag 1 in Auckland bepaalt het seizoen.

Graag helpen wij u bij het plannen van de optionele excursies (dienen vooraf geboekt te worden).

De reis is ook mogelijk in omgekeerde richting.