Hike and Drive

25-daagse autoreis van Auckland naar Christchurch of v.v. al vanaf € 3.108 p.p.

Code: 2878

Inleiding

Wilt u de natuur van Nieuw-Zeeland van dichtbij beleven? Dan hebben we dé reis voor u! Deze tour is een perfecte combinatie van avontuur, comfort, vrijheid en activiteiten. De reis is zo samengesteld dat er ook voldoende tijd voor ontspanning overblijft. De reis is geschikt voor iedereen met een normale conditie. U kunt uw eigen wandelingen ter plaatse uitkiezen. U verblijft in eenvoudige Budget motels of in middenklasse (Standard) hotels/motels.


In een oogopslag

  • 25-daagse individuele autorondreis van Auckland naar Christchurch of omgekeerd
  • actief en weg van de gebruikelijke routes
  • gedetailleerde routebeschrijving
  • wandelen in de mooiste nationale parken
     

Reisprogramma vanaf 01.12.17 (wijzigingen voorbehouden)

Moeilijkheidsgraad van de wandelingen: 1 = eenvoudig 2 = middelmatig 3 = veeleisend 4 = ervaren wandelaars met goede conditie

Dag 1: Auckland.

Aankomst in Auckland en begroeting op de luchthaven. Transfer naar het hotel, waar de originele reisroute met aanvullende informatie voor u klaar ligt.

Overnachting:Overnachting: Scenic Hotel (BUD), The Heritage (STD).

Dag 2: Auckland - Coromandel (ca. 170 km).

Uw huurauto wordt naar het hotel gebracht. U kunt een excursie maken naar de westkust van Auckland voor een bezoek aan de Gannet kolonie van Muriwai. Vervolgens rijdt u richting het Coromandel schiereiland en langs de kust naar Coromandel Town.

Overnachting:2 overnachtingen: Breakway B&B (BUD), Anchor Lodge (STD).

Dag 3: Coromandel schiereiland.

U reist naar het noorden van het Coromandel schiereiland voor de 4 uur durende Coromandel Coastal Walkway. Geniet van de kustlandschappen en native bush. Moeilijkheidsgraad van de wandelingen: 2.

Dag 4: Coromandel Town - Whangamata (ca. 110 km).

Via verschillende wandelwegen (met diverse moeilijkheidsgraad en duur) kunt u de bijzonder indrukwekkende waterval verkennen waar dit dal bekend om staat. Moeilijkheidsgraad van de wandelingen: 2.

Overnachting:Overnachting: Copsfield B&B (BUD & STD).

Dag 5: Whangamata - Rotorua (ca. 175 km).

Vandaag verkent u Rotorua, het centrum van de Maoricultuur en van de thermische activiteit in Nieuw-Zeeland. ’s Middags is het thermische centrum Whakarewarewa een bezoek waard met aansluitend een ontspannend bad in de Polynesian Spa. ’s Avonds kunt u optioneel deelnemen aan een Maori Hangi.

Overnachting:2 overnachtingen: Quality Inn on Fenton (BUD), 124 on Brunswick B&B (STD).

Dag 6: Whirinaki Forest.

Vandaag wandelt u in vijf à zes uur door het Whirinaki Forest, een 60.000 ha groot gebied, met honderdjarige boomsoorten en zeldzame vogelsoorten zoals de karearea (valk) of de kaka (papegaai). Een unieke ervaring! Moeilijkheidsgraad van de wandeling: 2.

Dag 7: Rotorua - Tongariro National Park (ca. 220 km).

U verlaat Rotorua via de Thermal Highway richting Taupo. Onderweg maakt u een stop bij Wai-o-tapu Thermal Wonderland, de Aratiatia Rapids en de Huka Falls. U reist verder naar het Tongariro National Park met nog 3 actieve vulkanen, een van de meest spectaculaire en oudste nationale parken van Nieuw-Zeeland.

Overnachting:2 overnachtingen: Ohakune Court Motel (BUD), Ruapehu Country Lodge B&B (STD).

Dag 7: Tongariro Crossing.

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald in Ohakune. Vandaag wandelt u door verschillende vegetatiezones, omhoog via alpine bushvegetatie naar haast onbegroeide vlaktes en weer naar beneden naar weelderige wouden. Kraters, kleinere meren, de hete bronnen van Ketetahi, koude sodabronnen en het toverachtige Mangatepopo-dal zullen u enthousiast maken. De Tongariro Crossing is beslist een van de mooiste dagwandelingen ter wereld. Moeilijkheidsgraad van de wandeling: 4. Voor minder ambitieuze wandelaars worden alternatieven aangeboden.

Dag 9: Tongariro National Park - Wellington (ca. 310 km).

Langs de Whanganui River gaat u verder naar Pipiriki en Wanganui en vervolgens langs de kust naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Een stadsrondrit en een bezoek aan het Te Papa National Museum zijn een absolute must!

Overnachting:Overnachting: Quality Hotel Wellington (BUD), Distinction Wellington (STD).

Dag 10: Wellington - Queen Charlotte Sound.

U levert de Budget huurauto in bij de ferry terminal, de auto van Jucy neemt u mee op de boot. Bij aankomst in Picton transfer per watertaxi naar uw accommodatie in de Queen Charlotte Sound. Verblijven in de Sound is een fantastische ervaring. Met een beetje geluk ziet u dolfijnen tijdens uw boottocht. In de namiddag raden wij een korte wandeling door het wondermooie fjordenlandschap aan.

Overnachting:2 overnachtingen: Punga Cove Resort (BUD & STD).

Dag 11: Queen Charlotte Sound.

Vanuit uw lodge start vandaag een wandeling op de Queen Charlotte Track. Aan het einde van de wandeling wordt u per boot teruggebracht naar uw accommodatie. Moeilijkheidsgraad van de wandeling: 2.

Overnachting:

Dag 12: Queen Charlotte Sound - Marahau (ca. 190 km).

Per boot keert u terug naar Picton, waar u uw huurauto weer ophaalt. U rijdt langs de Queen Charlotte Drive naar Havelock, Nelson en via Motueka naar Marahau in het Abel Tasman National Park.

Overnachting:2 overnachtingen: Ocean View Chalets (BUD & STD).

Dag 13: Abel Tasman National Park.

Een boot brengt u naar het beginpunt van uw wandeling. Gedurende 5 à 6 uur wandelt u langs de kust voorbij eenzame baaien, gouden zandstranden en groene wouden. Met een beetje geluk ziet u spelende robben in het water. Moeilijkheidsgraad: 1-3.

Dag 14: Abel Tasman National Park - Punakaiki (ca. 315 km).

Via Murchison en Westport (robbenkolonie bij Cape Foulwind) rijdt u langs de fascinerende westkust naar Punakaiki. Door water en wind zijn hier de bizarre Pancake Rocks ontstaan.

Overnachting:2 overnachtingen: Havenz Punakaiki (BUD), Punakaiki Resort (STD).

Dag 15: Paparoa National Park.

Vandaag wandelt u door het weelderige regenwoud en de ongerepte wildernis van het Paparoa National Park. De wandeling zal afhankelijk van de eigen conditie tussen 4 en 7 uur duren. Moeilijkheidsgraad van de wandeling: 2. Optioneel kunt u een kajaktocht maken op de rivier.

Dag 16: Punakaiki - Franz Josef Glacier (ca. 235 km).

Rit naar Franz Josef waar u in de namiddag door het regenwoud naar de voet van de gletsjer kunt wandelen. Bij mooi weer is ook een rondvlucht mogelijk over de Alpen inclusief gletsjerlanding (optioneel). Moeilijkheidsgraad van de wandeling: 1-2.

Overnachting:1 overnachting: Glacier View Motel (BUD), Rainforest Retreat (STD).

Dag 17: Franz Josef Glacier - Wanaka (ca. 285 km).

U rijdt verder langs de kust. Onderweg nodigen korte wandelpaden in de wildernis u uit tot een stop, bijv. bij de duinen en het duinenmeer aan de kust voor Haast. Tijdens de wandelingen is het mogelijk met een beetje geluk robben, dolfijnen en tijdens de maanden oktober tot december ook pinguïns van dichtbij te bekijken. Uw bestemming voor vandaag is Wanaka. Moeilijkheidsgraad van de wandelingen: 1.

Overnachting:2 overnachtingen: Bella Vista (BUD), Te Wanaka Lodge B&B (STD).

Dag 18: Mt. Aspiring Nationalpark.

De Rob Roy Glacier track begint in Matukituki Valley en loopt door een alpine gebied met gletsjers, sneeuw, steile rotswanden en watervallen. Moeilijkheidsgraad van de wandelingen: 2-3.

Dag 19: Wanaka - Te Anau (ca. 230 km).

Via de Crown Range, officieel de hoogste pas in Nieuw-Zeeland rijdt u langs Lake Wakatipu en naar Te Anau, uitvalsbasis voor tal van wandelingen.

Overnachting:2 overnachtingen: Anchorage Motel (BUD), Blue Ridge Boutique B&B (STD).

Dag 20: Fiordland National Park.

Vandaag maakt u een excursie in kleine groep naar Milford Sound. Aansluitend is er een boottocht in de fjord tot aan de Tasman Sea. Nadien kunt u kiezen uit meerdere kortere wandelingen begeleid door een ervaren natuurgids of een 2,5 uur durende onbegeleide wandeling op de beroemde Routeburn Track. Deze wandeling is behoort tot een van de mooiste dagwandelingen van Nieuw-Zeeland. U overnacht vandaag in Te Anau. Moeilijkheidsgraad: 2-3.

Dag 21: Te Anau - Queenstown (ca. 175 km).

Korte rit vandaag naar Queenstown. Hierdoor rest er nog tijd voor een verdere verkenning van het nationaal park alvorens door te rijden langs Lake Wakatipu naar Queenstown, waar u de 2 volgende nachten zult verblijven.

Overnachting:2 overnachtingen: Blue Peaks Lodge (BUD), Peppers Beacon (STD).

Dag 22: Queenstown.

Vrije dag. Wat dacht u van bungeejumpen, varen met een jetboat of een rondvlucht maken over Fiordland? Queenstown heeft van alles te bieden.

Dag 23: Queenstown - Mt. Cook (ca. 260 km).

Rit naar Mt Cook. Daar kunt u in ca. twee uur naar de voet van de Southern Alps wandelen en de alpine fauna en flora leren kennen. Een omweg naar Omarama met een bezoek aan de Clay Cliffs loont beslist de moeite. Moeilijkheidsgraad van de wandeling: 2-3.

Overnachting:1 overnachting: Aoraki Court Motel (BUD), The Hermitage (STD).

Dag 24: Mt. Cook - Christchurch (ca. 335 km).

 

Optionele rondvlucht mogelijk boven de bergen. In de namiddag rijdt u langs het turkooisblauwe Lake Tekapo verder naar Christchurch.

Na de overweldigende natuur kunt u weer van het stadsleven proeven. Geniet er van een kopje koffie of maak een wandeling in een van de talrijke stadsparken.

Overnachting:1 overnachting: Breakfree on Cashel (BUD), Eliza’s Manor B&B (STD).

 

Dag 25: Christchurch.

Inleveren van de terreinwagen. Einde van de reis.

PeriodeBijzonderhedenPrijs
01.11.2017 - 30.11.20171 | Budget & Toyota RAV4 GO Rentals | Go Rentals & Value Accommodation6935
01.11.2017 - 30.11.20172 | Budget & Toyota RAV4 GO Rentals | Go Rentals & Value Accommodation3725
01.11.2017 - 30.11.20174 | Budget & Toyota RAV4 GO Rentals | Go Rentals & Value Accommodation3257
01.12.2017 - 31.03.20181 | Budget & Toyota RAV4 GO Rentals | Go Rentals & Value Accommodation7632
01.12.2017 - 31.03.20182 | Budget & Toyota RAV4 GO Rentals | Go Rentals & Value Accommodation3725
01.12.2017 - 31.03.20184 | Budget & Toyota RAV4 GO Rentals | Go Rentals & Value Accommodation3257
01.04.2018 - 15.09.20181 | Budget & Toyota RAV4 GO Rentals | Go Rentals & Value Accommodation6304
01.04.2018 - 15.09.20182 | Budget & Toyota RAV4 GO Rentals | Go Rentals & Value Accommodation3430
01.04.2018 - 15.09.20184 | Budget & Toyota RAV4 GO Rentals | Go Rentals & Value Accommodation3108
16.09.2018 - 31.03.20191 | Budget & Toyota RAV4 GO Rentals | Go Rentals & Value Accommodation7121
16.09.2018 - 31.03.20192 | Budget & Toyota RAV4 GO Rentals | Go Rentals & Value Accommodation3823
16.09.2018 - 31.03.20194 | Budget & Toyota RAV4 GO Rentals | Go Rentals & Value Accommodation3395
01.11.2017 - 30.11.20171 | Standard Toyota RAV Budget | Budget Rentals RAV 4 Standard Accommodation7576
01.11.2017 - 30.11.20172 | Standard Toyota RAV Budget | Budget Rentals RAV 4 Standard Accommodation4156
01.12.2017 - 31.03.20181 | Standard Toyota RAV Budget | Budget Rentals RAV 4 Standard Accommodation7576
01.12.2017 - 31.03.20182 | Standard Toyota RAV Budget | Budget Rentals RAV 4 Standard Accommodation4156
01.04.2018 - 15.09.20181 | Standard Toyota RAV Budget | Budget Rentals RAV 4 Standard Accommodation6582
01.04.2018 - 15.09.20182 | Standard Toyota RAV Budget | Budget Rentals RAV 4 Standard Accommodation3626
16.09.2018 - 31.03.20191 | Standard Toyota RAV Budget | Budget Rentals RAV 4 Standard Accommodation7734
16.09.2018 - 31.03.20192 | Standard Toyota RAV Budget | Budget Rentals RAV 4 Standard Accommodation4238
01.11.2017 - 30.11.20172 | Standard Toyota Prado Budget | Budget Rentals Prado Standard Accommodation4459
01.11.2017 - 30.11.20174 | Standard Toyota Prado Budget | Budget Rentals Prado Standard Accommodation3782
01.12.2017 - 31.03.20182 | Standard Toyota Prado Budget | Budget Rentals Prado Standard Accommodation4459
01.12.2017 - 31.03.20184 | Standard Toyota Prado Budget | Budget Rentals Prado Standard Accommodation3782
01.04.2018 - 15.09.20182 | Standard Toyota Prado Budget | Budget Rentals Prado Standard Accommodation4014
01.04.2018 - 15.09.20184 | Standard Toyota Prado Budget | Budget Rentals Prado Standard Accommodation3438
16.09.2018 - 31.03.20192 | Standard Toyota Prado Budget | Budget Rentals Prado Standard Accommodation3438
16.09.2018 - 31.03.20194 | Standard Toyota Prado Budget | Budget Rentals Prado Standard Accommodation3905

 

Inclusief
'meet & greet' op luchthaven, transfer naar hotel, gedetailleerde route en kaartmateriaal ter plaatse, overnachtingen in typische accommodaties van de geboekte categorie (budget optie: eenvoudige accommodatie met douche/wc, standard optie: middenklasse accommodatie met douche/wc), maaltijden volgens geboekte categorie (budget 3x ontbijt: standard 10x ontbijt), transfer naar Coastal Walkway & Tongariro Crossing, ferry Wellington-Picton, boottransfers Queen Charlotte Sound & Abel Tasman National Park, boottocht Milford Sound en wandeling.

Hyundai iX35 GO6 o.g.: voertuig van GO Rentals (zie huurvoorwaarden op pag. 42-43), onbeperkte km's, verzekering met NZD 2.500 eigen risico (jonger dan 25 jaar NZD 3.500), ferry voor voertuig & passagiers.

Toyota Prado PFAR/RAV 4 IFAR o.g.: voertuig van Budget (zie huurvoorwaarden op pag. 40-41), onbeperkte km's, verzekering met NZD 4312,50 eigen risico, ferry voor passagiers.

Exclusief
brandstof, overige maaltijden, optionele excursies, brandstofwaarborg (ter plaatse te betalen). Bij ophalen van het nieuwe voertuig (Budget) in Picton dient u ter plaatse een eenmalige toeslag van NZD 51,75 te betalen.

All inclusive verzekering Go Rentals - NZD 30/dag; Budget - NZD 33,35/dag.

Aantal deelnemers
4 personen = 2 x 2-persoonskamer

 Opmerking
Ten gevolge van plaatselijke omstandigheden of door de weersomstandigheden, vooral tijdens het winterseizoen, behouden wij het recht om het reisprogramma op korte termijn te veranderen!