Charming Bed & Breakfast

23-daagse autorondreis met overnachtingen in charmante B&B’s

ID: 12006

Inleiding

Deze fly & drive formule is ideaal voor prijsbewuste reizigers die graag in contact komen met de lokale bevolking. Overnachtingen zijn voorzien in charmante Bed & Breakfasts of Homestays (verblijf bij families); steeds met privé badkamer. Tijdens het ontbijt geeft uw gastheer/-vrouw u graag tips over de bezienswaardigheden in de buurt.

Reisprogramma(wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: - 2: Vertrek in Brussel.

U vertrekt vanaf Brussel en reist met Emirates via Dubai naar Auckland.

Dag 3: Aankomst Auckland.

Bij aankomst in Auckland shuttletransfer naar uw accommodatie.

Overnachting:O.: Eden Park B&B (Cream, Blue of Green room).

Dag 4: Auckland - Bay of Islands (ca. 230-350 km) (O).

‘s Morgens neemt u uw huurauto Cat. CFAV op bij Budget Rent a Car in de stad. U vertrekt over de Harbour Bridge en langs de Hibiscus Coast naar Matakohe met het Kauri Museum. Later kunt u het Waipoua Kauri Forest bezoeken voor u via Hokianga naar de Bay of Islands reist.

Overnachting:2 o.: Appledore Lodge B&B (Riverside Suite).

Dag 5: Bay of Islands (O).

Vrije dag. Optionele activiteiten zijn ondermeer: een begeleide trip langs Ninety Mile Beach naar Cape Reinga, een boottocht in de Bay of Islands, een bezoek aan het historische Russell, een bezoek aan Waitangi, ...

Dag 6: Bay of Islands - Coromandel Peninsula (ca. 390 km) (O).

‘s Morgens vroeg rijdt u via Whangarei en Auckland naar het schiereiland Coromandel. U kan het dorpje Thames bezoeken en de regionale geschiedenis ontdekken.

Overnachting:O.: Hahei Horizon B&B (The Bach).

Dag 7: Coromandel - Rotorua (ca. 215 km) (O).

Hoogtepunten vandaag zijn Cathedral Cove, Hahei Marine Reserve en Hot Water Beach, waar u de kans heeft om uw eigen ‘hot pool’ uit te graven op het strand. Doorreis via Tauranga en de kiwiteeltregio rond Te Puke, naar Rotorua. Rotorua vormt het geothermische centrum van het land en is tevens een belangrijke plaats voor de Maori-cultuur. ’s Avonds kan u deelnemen aan een typische Maori ‘Hangi’ (optioneel).

Overnachting:2 o.: 124 on Brunswick B&B.

Dag 7: Rotorua (O).

Vrije dag om deze regio te verkennen. Bezoek één of meerdere geothermische sites in en rond Rotorua; Wai-O-Tapu is alvast de kleurrijkste. Of maak een wandeling in Redwood Forest. Ook een begeleide 4WD tocht naar de uitgedoofde vulkaan Mt. Tarawera is een aanrader.

Dag 9: Rotorua - Taupo - Tongariro NP (ca.190 km) (O).

Via Taupo op de oevers van het gelijknamige meer reist u verder richting Tongariro NP. Ten noorden van Taupo stopt u bij de krachtige Huka Falls en de Wairakei Geothermal Power Station Lookout. U overnacht in de buurt van het Tongariro NP.

Overnachting:O.: Spiral Gardens B&B (Rose, Blue of Cream room).

Dag 10: Tongariro NP - Napier (ca. 250 km) (O).

Het Tongariro NP rust op nog 3 actieve vulkanen en is een zeer geliefd wandelparadijs met een uitgebreid netwerk van "tracks". Doorreis naar de East Coast met bestemming Napier in het hart van de Hawkes Bay wijnregio, en gekenmerkt door de talrijke Art Deco gebouwen. Bij Cape Kidnappers vindt u een grote Jan-van-Genten kolonie.

Overnachting:O.: Kerry Lodge B&B (Holmes room).

Dag 11: Napier - Wellington (ca. 320 km) (O).

Door de Wairarapa regio bereikt u Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Op Mount Victoria krijgt u een prachtig uitzicht over de stad. Optioneel kan u vanaf Lambton Quay een tochtje maken met de kabelbaan. Een must is zeker een bezoek aan het Te Papa Museum (gratis)!

Overnachting:O.: Booklovers B&B.

Dag 12: Wellington - Picton - Abel Tasman NP (ca. 170 km).

's Morgens levert u uw huurauto in en neemt u als voetpassagier de ferry naar Picton. U neemt er terug hetzelfde type huurauto op. Langs de spectaculaire “Queen Charlotte Drive” rijdt u via Nelson naar Kaiteriteri, de toegangspoort naar het Abel Tasman NP.

Overnachting:2 o.: Bayview B&B (Koru of Pohutukawa room).

Dag 13: Abel Tasman NP (O).

Vandaag kan u optioneel een dagtrip ondernemen in het nationale park. Er zijn talrijke wandel- en kajakmogelijkheden.

Dag 14: Abel Tasman NP - Paparoa NP (ca. 280 km) (O).

Door de Buller Gorge gaat het naar de ruige westkust. Bij Cape Foulwind zit een kleine kolonie zeehonden. Volgende stop in Punakaiki met zijn bizarre Pancake Rocks. Fijne wandelmogelijkheden in het Paparoa NP.

Overnachting:O.: The Rocks Homestay (Weka room).

Dag 15: Paparoa NP - Fox Glacier (ca. 245 km) (O).

Via Greymouth en Hokitika, bekend voor zijn talrijke jadefabriekjes, reist u verder door indrukwekkend regenwoud, naar de gletsjerregio. Als het weer meezit, raden wij u aan om een panoramische vlucht te maken of een helikoptervlucht met landing en wandeling bovenop de gletsjer.

Overnachting:O.: Fox Glacier Mountain View B&B.

Dag 16: Glaciers - Wanaka (ca. 265 km) (O).

Verdere doorreis langs de westkust waarna u via de Haast Pass terug het binnenland in trekt. Langs het idyllische Lake Hawea naar Wanaka. Hier heeft u een uitstekende uitvalsbasis voor de verkenning van het Mount Aspiring NP.

Overnachting:O.: Te Wanaka Lodge B&B (lodge room).

Dag 17: Wanaka - Queenstown - Te Anau (ca. 245 km) (O).

Via Cromwell reist u naar het historische Arrowtown. U laat de stad Queenstown voorlopig links liggen en reist langs het Remarkable gebergte naar Te Anau, dé uitvalsbasis voor de verkenning van het Fiordland NP. Optioneel kunt u 's avonds een boottocht maken naar de glimwormgrotten.

Overnachting:O.: Te Anau Lodge B&B (Sacristry room of Bishop's Retreat).

Dag 18: Te Anau - Queenstown (ca. 175-405 km) (O).

Vandaag kunt u optioneel een trip maken naar Milford Sound. De route is één van de meest panoramische ter wereld. Milford Sound is de bekendste en meest toegankelijke van de fjorden. Terugkeer naar Te Anau en verder naar Queenstown. Het is aangewezen om 's morgens vroeg te vertrekken om uw dagprogramma af te ronden.

Overnachting:2 o.: Vatisker House B&B (deluxe room).

Dag 19: Queenstown (O).

Vrije dag voor optionele activiteiten in Queenstown: van wijndegustaties, over jetboattochten en 4WD trips tot bungy jumpen, ...

Dag 20: Queenstown - Mt. Cook NP - Twizel (ca. 200-330 km) (O).

U reist over de Lindis Pass en bereikt de bizarre Clay Cliffs bij Omarama. Vertrek 's morgens tijdig zodat u ook nog de mogelijkheid heeft om tot Mount Cook te rijden en van daaruit een optionele trip te maken op het Tasman Glacier Lake.

Overnachting:O.: Aoraki Lodge (king ensuite).

Dag 21: Twizel - Christchurch (ca. 300 km) (O).

Doorreis via Lake Tekapo met het bekende Kerkje van de Goede Herder. Maak en wandeling in Peel Forest op weg naar uw eindbestemming Christchurch.

Overnachting:O.: Finlay Banks Boutique B&B.

Dag 22: Vertrek Christchurch (O).

U levert uw huurauto terug in bij Budget Rent a Car op de luchthaven. Terugvlucht met Emirates via Sydney en Dubai naar Brussel.

Dag 23: Aankomst Brussel.

's Middags aankomst in Brussel met tal van fijne herinneringen aan uw trip door het Land van de Lange Witte Wolk.

PeriodeBijzonderhedenPrijs p.p.
01.01.2020 - 30.04.20202 personen | CFAV - Standard€ 3522
01.05.2020 - 30.09.20202 personen | CFAV - Standard€ 3421
01.10.2020 - 31.03.20212 personen | CFAV - Standard€ 3522

Inclusief
lijnvlucht in economy class met Emirates, Luchthaventaksen en brandstoftoeslagen (stand: 09.10.19 – wijzigingen voorbehouden), shuttletransfer bij aankomst, vermelde overnachtingen in B&B's of homestays (met privé badkamer), 18 (continentale) ontbijten, vermelde huurauto op basis van onbeperkt aantal kilometers (info & huurvoorw. pag. 44-45, 48), standaardverzekering met eigen risico van NZD 4.025, Interislander ferry voor voetpassagiers, dossierkosten.

Exclusief
overige maaltijden, optionele activiteiten en excursies, brandstof, optionele extra's en waarborg voor de huurauto, eenmalige toeslag van NZD 51,75 voor wissel van het voertuig aan de ferryterminal (ter plaatse te betalen), persoonlijke uitgaven en toeristentaksen.

 Opmerking
Beschikbaarheid van vluchten, huurauto en accommodatie onder voorbehoud – snel boeken is dus de boodschap!