Charming Bed and Breakfasts

22-daagse fly & drive met overnachtingen in bed & breakfasts en homestays al vanaf € 3.304 p.p.

Code: 12006

Inleiding

Deze fly & drive formule is ideaal voor prijsbewuste reizigers die graag in contact komen met de lokale bevolking. Overnachtingen zijn voorzien in charmante Bed & Breakfasts of Homestays (verblijf bij families); steeds met privé badkamer. Tijdens het ontbijt geven uw gastheer/-vrouw u graag tips over de bezienswaardigheden in de buurt. Veel plezier in Nieuw-Zeeland!

Reisprogramma(wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Vertrek in Brussel.

’s Avonds vertrekt u vanaf Brussel naar Frankfurt van waaruit u verder reist met Thai Airways via Bangkok naar Auckland.

Dag 2: Onderweg.

Dag 3: Aankomst Auckland.

Bij aankomst in Auckland is er een shuttletransfer voorzien naar uw accommodatie.

Overnachting:Overnachting: Eden Park B&B / Cream, Blue of Yellow room

Dag 4: Auckland - Bay of Islands (ca. 230-350 km) (O).

‘s Morgens neemt u uw huurauto Cat. CFAV op bij Budget Rent a Car in de stad. U vertrekt over de Harbour Bridge en langs de Hibiscus Coast naar Matakohe, waar u het populaire Kauri- en papiermuseum kan bezoeken (optioneel). In de namiddag komt u aan in het Waipoua Kauri Forest, waar u de typische varens vindt naast de tot 1.500 jaar oude, machtige Kauri-bomen. Uw trip gaat verder via Opononi en langs de Bay of Hokianga naar de Bay of Islands.

Overnachting:Overnachting: Appledore Lodge B&B / Riverside Suite of Victoria room

Dag 5: Bay of Islands (O).

Vrije dag. Optionele activiteiten zijn ondermeer: een begeleide trip langs Ninety Mile Beach naar het meest noordelijke punt Cape Reinga, een boottocht in de Bay of Islands naar het bekende ‘Hole in the rock’, een bezoek aan Russell (de vroegere hoofdstad en het oudste stadje van Nieuw-Zeeland), een bezoek aan Waitangi (waar in 1840 het verdrag werd ondertekend tussen de Engelsen en de Maori’s), ...

Overnachting:Overnachting: Appledore Lodge B&B / Riverside Suite of Victoria room

Dag 6: Bay of Islands - Coromandel Peninsula (ca. 390 km) (O).

‘s Morgens vroeg rijdt u via Wangarei en Auckland naar het schiereiland Coromandel. U kan het dorpje Thames bezoeken en een stukje van de geschiedenis van Coromandel ontdekken.

Overnachting:Overnachting: Sunlover Retreat B&B / Paku of Fantail suite

Dag 7: Coromandel - Rotorua (ca. 215 km) (O).

Hoogtepunten vandaag zijn Cathedral Cove, Hahei Marine Reserve en Hot Water Beach, waar u de kans heeft om uw eigen ‘hot pool’ uit te graven op het strand (afhankelijk van het tij). Wij raden u aan een optionele boottocht te maken langs de kustlijn om de Marine Reserve te verkennen. Daarna reist u verder via Tauranga en de kiwiteeltregio rond Te Puke, naar Rotorua. Rotorua vormt het geothermische centrum van het land en is tevens een belangrijke plaats voor de Maori-cultuur. ’s Avonds kan u deelnemen aan een ‘Hangi’, een traditionele Maori maaltijd gevolgd door zang en dans (optioneel).

Overnachting:Overnachting: Serendipity Homestay / view room

Dag 7: Rotorua (O).

Vrije dag om deze regio te verkennen. Optionele activiteiten: bezoek aan ‘Whakarewarewa Thermal Reserve’ en de afgelegen ‘Waiotapu’ regio, bekend voor de kokende modderpoelen en geisers, bezoek aan Rainbow Springs waar u de kiwivogel kan observeren of bezoek aan ‘Kiwi Encounter’ waar u veel te weten komt over de eigenheid van deze nationale vogel van Nieuw-Zeeland. Een andere aanrader is een begeleide tocht per 4WD naar de uitgedoofde vulkaan Mt. Tarawera.

Overnachting:Overnachting: Serendipity Homestay / view room

Dag 9: Rotorua - Taupo - Tongariro National Park (ca.190 km) (O).

 

Via Taupo op de oevers van het gelijknamige meer reist u verder richting Tongariro National Park. Ten noorden van Taupo stopt u bij de krachtige Huka Falls en de Wairakei Geothermal Power Station Lookout. U overnacht in de buurt van het Tongariro NP.

 

Overnachting:Overnachting: Spiral Gardens B&B / Rose of Cream room

 

Dag 10: Tongariro National Park - Napier (ca. 250 km) (O).

Het Tongariro NP rust op nog 3 actieve vulkanen en is een zeer geliefd wandelparadijs met een uitgebreid netwerk van "tracks". Informeer u eerst bij het Visitor Centre vooraleer een lange wandeling aan te vatten. 's Middags reist u verder naar de East Coast met bestemming Napier. Napier vormt samen met Hastings het hart van de Hawkes Bay wijnregio. De stad werd in 1931 na een zware aardbeving in Art Deco stijl terug opgebouwd. Bij Cape Kidnappers vindt u een grote Jan-van-Genten kolonie.

Overnachting:Overnachting: Ashcroft Garden Homestay B&B

Dag 11: Napier - Wellington (ca. 320 km) (O).

Door de Wairarapa regio bereikt u Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland sinds 1865. U kan een stadstour ondernemen en naar Mount Victoria rijden van waar u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Optioneel kan u vanaf Lambton Quay een tochtje maken met de kabelbaan. Een must is zeker een bezoek aan het Te Papa Museum (gratis)!

Overnachting:Overnachting: The Wellesley Hotel / Classic room

Dag 12: Wellington - Picton - Abel Tasman National Park (ca. 170 km).

's Morgens levert u uw huurauto in en neemt u als voetpassagier de Interislander ferry. Na een 3,5 uur durende trip over Cook Strait en door de Marlborough Sounds bereikt u Picton. U neemt er terug hetzelfde type huurauto op voor uw individuele trip op het Zuidereiland. Langs de spectaculaire, panoramische “Queen Charlotte Drive” rijdt u via Nelson naar Kaiteriteri, de toegangspoort naar het Abel Tasman National Park.

Overnachting:Overnachting: Bayview B&B / Koru of Pohutukawa room

Dag 13: Abel Tasman National Park (O).

Vandaag kan u optioneel een dagtrip ondernemen in het nationale park. U start per boot langs de mooie kusten met vele eenzame baaien, gouden stranden en kleine eilandjes. Na de boottocht onderneemt u een energieke wandeling waarbij u kunt genieten van het unieke woud, de stranden en de prachtige uitzichtpunten. In de namiddag terugkeer per boot naar Kaiteriteri.

Overnachting:Overnachting: Bayview B&B / Koru of Pohutukawa room

Dag 14: Abel Tasman NP - Paparoa National Park (ca. 280 km) (O).

U neemt de weg via Murchison en door de Buller Gorge. Hier ervaart u een dramatische verandering in de vegetatie. U kan een korte wandeling maken naar Cape Foulwind, waar u een kleine kolonie zeehonden kan observeren. Volgende stop zijn de Pancake Rocks in Punakaiki. Deze bizarre rotsformaties die lijken op pannenkoeken behoren tot het spectaculaire Paparoa National Park.

Overnachting:Overnachting: The Rocks Homestay / Art of Sea room

Dag 15: Paparoa NP - Westland National Park - Fox Glacier (ca. 245 km) (O).

Via Greymouth en Hokitika, bekend voor zijn talrijke jadefabriekjes, reist u verder langs de westkust met indrukwekkend regenwoud naar de gletsjerregio. Als het weer meezit, raden wij u aan om een panoramische vlucht te maken of een helikoptervlucht met landing en wandeling bovenop de gletsjer.

Overnachting:Overnachting: Fox Glacier Mountain View B&B

Dag 16: Glaciers - Wanaka (ca. 265 km) (O).

Verdere doorreis langs de westkust. Bij Lake Moeraki, midden in het altijd groene regenwoud, kan u een makkelijke wandeling (1 uur) ondernemen. De wandeling eindigt op Monro Beach aan de bruisende Tasman Sea. Verdere doorreis door de Haast Pass en langs het idyllische Lake Hawea naar Wanaka aan het gelijknamige meer. Hier heeft u een uitstekende uitvalsbasis voor de verkenning van het Mount Aspiring National Park.

Overnachting:Overnachting: Te Wanaka Lodge B&B / Lodge room

Dag 17: Wanaka - Queenstown - Te Anau (ca. 245 km) (O).

Via Cromwell reist u naar het historische Arrowtown, waarvan verschillende delen onveranderd bleven sinds de Gold Rush uit de jaren 1860. U laat de stad Queenstown voorlopig links liggen en reist langs het Remarkable gebergte naar Te Anau, dé uitvalsbasis voor de verkenning van het Fiordland National Park. Optioneel kunt u 's avonds een boottocht maken op Lake Te Anau met verkenning van de glimwormgrotten.

Overnachting:Overnachting: Te Anau Lodge B&B / Sacristy room

Dag 18: Te Anau - Queenstown (ca. 175-405 km) (O).

Vandaag kunt u optioneel een trip maken naar Milford Sound. De route is één van de meest panoramische ter wereld. Vanaf Te Anau kronkelt de weg door de Eglinton en Hollyford valleien en door de Homer Tunnel tot bij Mitre Peak, die uitsteekt boven de glazige wateren van Milford Sound. Milford Sound is de bekendste en meest toegankelijke van de fjorden. Optioneel kan u een boottocht maken in de fjorden. Terugkeer naar Te Anau en verder naar Queenstown. Het is aangewezen om 's morgens vroeg te vertrekken om uw dagprogramma af te ronden.

Overnachting:Overnachting: Vatisker House B&B / deluxe room

Dag 19: Queenstown (O).

Vrije dag voor optionele activiteiten in Queenstown. De keuze is oneindig: bungy jumping, white water rafting, parapente, jet boating, skydiving, paardrijden, vissen, natuurverkenning… U kan ook de wijnroute verkennen of de lokale artiesten bezoeken die in de regio wonen. Een boottocht op de TSS Earnslaw met diner op Walter Peak farm is ook een aanrader.

Overnachting:Overnachting: Vatisker House B&B / deluxe room

Dag 20: Queenstown - Mt. Cook National Park - Twizel (ca. 200-330 km) (O).

U rijdt door Otago en bereikt de bizarre kliffen bij Omarama. Na een wandeling gaat het verder richting Twizel. Vertrek 's morgens tijdig zodat u ook nog de mogelijkheid heeft om tot Mount Cook te rijden en van daaruit een optionele trip te maken op het Tasman Glacier Lake.

Overnachting:Overnachting: Aoraki Lodge / king ensuite

Dag 21: Twizel - Christchurch (ca. 300 km) (O).

Doorreis via Lake Tekapo. Dit prachtige turkooisblauwe meer biedt een spectaculair uitzicht op de Zuidelijke Alpen. Neem ook even een kijkje bij het Kerkje van de Goede Herder. Op weg naar de grootste stad van het Zuidereiland moet u zeker de tijd nemen om een wandeling te maken in de ‘Peel Forest’ zodat u de lokale fauna en flora kan observeren. U rijdt doorheen de Canterbury Plains, de meest intensieve landbouwstreek van Nieuw-Zeeland. Eindbestemming voor vandaag is Christchurch.

Overnachting:Overnachting: Finlay Banks Boutique B&B

Dag 22: Vertrek Christchurch (O).

U levert uw huurauto terug in bij Budget Rent a Car op de luchthaven. Terugvlucht met Air New Zealand naar Auckland en aansluitend verder met Thai Airways via Bangkok naar Brussel.

Dag 23: Aankomst Brussel.

's Morgens aankomst in Brussel met tal van fijne herinneringen aan uw trip door het Land van de Lange Witte Wolk.

PeriodeBijzonderhedenPrijs
01.01.2018 - 30.04.20182 | CFAV - Standard | CFAV - Standard3304
01.05.2018 - 30.09.20182 | CFAV - Standard | CFAV - Standard3136
01.10.2018 - 31.03.20192 | CFAV - Standard | CFAV - Standard3304

 

Inclusief
• lijnvlucht in economy class met Thai Airways (en partners) vanaf België naar Auckland en terug vanaf Christchurch naar België inclusief alle luchthaventaksen en brandstoftoeslagen (stand: 06.10.17 – wijzigingen voorbehouden).

• 30 kilo bagage

• shuttletransfer bij aankomst van de luchthaven naar het hotel in Auckland

• 19 overnachtingen op basis van bed & breakfasts of homestays (met privé badkamer)

• 18 (continentale) ontbijten

• huurauto cat. CFAV van Budget voor de vermelde huurperiode op basis van onbeperkt aantal kilometers (info & huurvoorwaarden pag. 40-41)

• standaardverzekering met eigen risico van NZD 3.450

• Interislander ferry voor voetpassagiers (huurauto wordt afgeleverd in Wellington, zelfde type auto wordt opgepikt bij aankomst in Picton)

• info en kaartmateriaal bij aankomst

• dossierkosten

Exclusief
• niet vermelde maaltijden gedurende de rondreis

• optionele activiteiten en excursies

• brandstof voor de huurauto

• verzekering afkoop eigen risico voor de huurauto, zie toeslag

• eenmalige toeslag van NZD 51,75 voor wissel van het voertuig aan de ferryterminal. Direct te betalen aan Budget.

• borg voor de huurauto (te betalen met creditcard)

 Opmerking
Beschikbaarheid van vluchten, huurauto en accommodatie onder voorbehoud – snel boeken is dus de boodschap!

Bed & breakfasts hebben slechts een beperkt aantal kamers. Indien de opgenomen accommodaties niet beschikbaar zijn, wordt uitgekeken naar een gelijkwaardig alternatief. Eventuele prijsverschillen die daaruit voortvloeien worden overlegd met de klant.

De vermelde prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste boekingsklasse voor de vluchten; indien niet beschikbaar kunnen andere boekingsklassen gereserveerd worden mits toeslag.