The Canning Stock Route

19-daagse konvooi-expeditie langs de meest veeleisende 4WD-track in Australië

ID: 20581

Inleiding

The Canning Stock Route is een populaire en bekende 4x4-route bij de Outbackliefhebbers. Deze legendarische route van Wiluna naar Halls Creek door West-Australië is de meest veeleisende Australische Track. De route leidt door eindeloze mooie wildernisgebieden ver weg van de beschaving. De ruimte en de oneindige landschappen bezorgen u een onbeschrijflijk gevoel. De kleuren en de vormen van de oorspronkelijke landschappen veranderen voortdurend. In bepaalde groene gebieden treft u spinifexgras. Glinsterende witte zoutmeren doen denken aan reusachtige sneeuwgebieden. En natuurlijk is er ook zand. 900 duinen in verschillende vormen en hoogtes moeten tijdens de expeditie overwonnen worden – saai wordt het zeker niet!

In een oogopslag

• 19-daagse konvooi-expeditie van Perth naar Alice Springs

• veeleisende 4x4-tour met professionele begeleiding

• kleine groep met max. 10 voertuigen

Reisprogramma(wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Perth.

De eerste dag van uw avontuur: een experience tour heeft de nodige voorbereidingen nodig. In de voormiddag haalt u uw 4WD voertuig op bij het depot van de verhuurmaatschappij (transfer van hotel naar depot op eigen houtje). Daarna doet u inkopen voor de volgende 14 dagen, laadt u alles in en maakt u een testrit.

Overnachting:Overnachting: Camp (inclusief) of hotel naar keuze (exclusief).

Dag 2: Perth - Mt. Magnet (ca. 570 km).

In de ochtend maakt u in de binnenstad kennis met alle deelnemers en verlaat u Perth. Via New Norcia, een Benedictijns kloosterdorp volgt u de Great Northern Highway verder naar Paynes Find, waar u een gouderts verwerkingsbedrijf kunt bezoeken (optioneel). In de namiddag bereikt u tenslotte Mt. Magnet, het reisdoel van vandaag.

Overnachting:Overnachting: Camp.

Dag 3: Mt. Magnet - Wiluna (ca. 400 km).

Via Cue rijdt u verder naar Meekatharra, waar u de geasfalteerde highway verlaat en naar Wiluna afslaat. Op de weg bezoekt u Well 1 en North Pol.

Overnachting:Overnachting: Camp.

Dag 4: - 16: Op de Canning Stock Route.

Vandaag verlaat het konvooi Wiluna, om na 14 dagen in Billiluna bij de meteorietkrater Wolfe Creek aan te komen. Op deze route doorkruist u vier woestijngebieden: Gibson Desert, Little Sandy Desert, Great Sandy Desert en Tanami Desert. Bij de geplande bezienswaardigheden behoren naast talrijke bronnen, The Granites, Lake Nabaru, Windich Springs, beklimming van Ingebong Hill en Canning Cairns, Durba Springs, Savory Creek Crossing, Lake Dissapointment, Thring Rock, bezoek aan de Kunawarritji Aboriginal Community, Lake Tobin, Gravity Lake, South Esk Tableland, Breaden Pool, Lake Gregory.

De bronnen (´wells´) langs de weg zijn niet enkel indrukwekkende getuigen van het verleden maar ook dankbare oases voor de camps.

Overnachting:

Dag 17: Wolfe Creek Crater.

Volgens het routeplan bereikt u vandaag Wolfe Creek Crater. De Canning Stock Route eindigt hier voor de deelnemers met als einddoel Darwin. Uw gids neemt hier afscheid, zonder begeleiding rijdt u verder naar Darwin waar u uw huurauto inlevert op dag 19.

Overnachting:Overnachting: Camp.

Dag 18: Tanami Road - Alice Springs.

De gids en deelnemers met als einddoel Alice Springs tanken in Billiluna en zetten hun route verder op de Tanami Track. Op de rit richting zuiden passeert u de Tanami bergen, de grote Goldmine Granites, de China Well en ook de reeds jaren gesloten Roadhouse Rabbit Flat. Na een laatste stop om te tanken en een pauze bij Tillmouth Well om te ontspannen bereikt u tenslotte Alice Springs.

Overnachting:Overnachting: Camp.

Dag 19: Alice Springs.

Het avontuur op de Canning Stock Route eindigt vandaag met het inleveren van uw terreinwagen. Optioneel kunt u verder reizen door de Simpson Desert naar Adelaide. Wie dat niet doet, neemt afscheid van de medereizigers en zet zijn reis individueel voort.

PeriodeBijzonderhedenPrijs p.p.
06.05.2019 - 16.08.20191 persoon | Standard€ 10706
06.05.2019 - 16.08.20192 personen | Standard€ 5353

Inclusief
19 dagen 4WD Camper van Perth naar Alice Springs of Darwin (bijvoorbeeld Apollo Trailfinder; incl. 300 km/dag (voldoende voor de tour), standaardverzekering met eigen risico, volledige kampeeruitrusting en walkie-talkie, 17 dagen ervaren Engelstalige begeleiding (van Perth/naar Billiluna en uitgerust voor eerste pechhulp), opleiding 4WD met Competence Certificate, brandstof bij Well 23 en 33, kosten voor Camping (Perth, Mt. Magnet, Wiluna, Alice Springs), Canning Stock Route Permit, informatiemateriaal.

Exclusief
benzine buiten de Canning Stock Route, one way fee (AUD 165), maaltijden (selfcatering), entreegelden, reisverzekering, AUD 8.000 waarborg ter plaatse (met Apollo Value Pack AUD 500).

Aantal deelnemers
min. 2 voertuigen, max. 10 voertuigen.

 Opmerking
De deelnemers moeten over een goede fysieke conditie beschikken. Voorkennis in 4WD rijden is een voordeel maar geen vereiste. Het belangrijkste is dat u graag met de auto rijdt en plezier beleeft aan het overwinnen van moeilijke wegen. Het weer, de toestand van de tracks, fotopauzes en onvoorziene omstandigheden bepalen het tempo van de reis en de keuze van de route. De precieze planning van de route gebeurt per dag, wijzigingen in de route zijn daardoor onder voorbehoud.