The Canning Stock Route 19 Dagen Konvooi Expeditie

19-daagse groepsrondreis van Perth naar Alice Springs

Code: 20581

Inleiding

The Canning Stock Route is een populaire en bekende 4x4-route bij de Outbackliefhebbers. Deze legendarische route van Wiluna naar Halls Creek door West-Australië is de meest veeleisende Australische Track. Met recht wordt de Canning Stock Route bestempeld als een van de laatste grote avonturen.

De Track leidt door eindeloze mooie wildernisgebieden ver weg van de beschaving. De ruimte en de oneindige landschappen bezorgen u een onbeschrijflijk gevoel. De kleuren en de vormen van de oorspronkelijke landschappen veranderen voortdurend. In bepaalde groene gebieden treft u spinifexgras. Steeds keren de woestijnlandschappen terug. Glinsterende witte zoutmeren doen denken aan reusachtige sneeuwgebieden. De bronnen langs de weg zijn niet enkel getuige van het verleden maar ook dankbare oases voor de camps. En natuurlijk is er ook zand. 900 duinen in verschillende vormen en hoogtes moeten tijdens de expeditie overwonnen worden – saai wordt het zeker niet!

Bij alle tours is een 4WD opleiding met certificaat inbegrepen (onderweg tijdens de tour). Zo kunt u met uw 4WD voertuig op een veilige en rustige manier, zelfs op ´moeilijk terrein´, de route volledig afleggen.

In een oogopslag

• 19-daagse konvooi-expeditie van Perth naar Alice Springs

• veeleisende 4x4-tour met professionele begeleiding

• kleine groep met max. 10 voertuigen

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Perth

U haalt uw 4WD voertuig op bij het depot van de verhuurmaatschappij (transfer van hotel naar depot op eigen houtje). Vervolgens worden er aankopen gedaan en worden de voertuigen ingepakt.

Overnachting: Camp (inclusief) of hotel naar keuze (exclusief)

Dag 2: Perth - Mt. Magnet (ca. 570 km)

In de ochtend maakt u in de binnenstad kennis met alle deelnemers en verlaat u Perth. Via New Norcia, een Benedictijns kloosterdorp volgt u de Great Northern Highway verder naar Paynes Find, waar u een gouderts verwerkingsbedrijf kunt bezoeken (optioneel). In de namiddag bereikt u tenslotte Mt. Magnet, het reisdoel van vandaag.

Overnachting: Camp

Dag 3: Mt. Magnet - Wiluna (ca. 400 km)

Via Cue rijdt u verder naar Meekatharra, waar u de geasfalteerde highway verlaat en naar Wiluna afslaat. Op de weg bezoekt u Well 1 en North Pol.

Overnachting: Camp

Dag 4: - 16: Op de Canning Stock Route

Vandaag verlaat het konvooi Wiluna, om na 14 dagen in Billiluna bij de meteorietkrater Wolfe Creek aan te komen. Op deze route doorkruist u vier woestijngebieden: Gibson Desert, Little Sandy Desert, Great Sandy Desert en Tanami Desert. Bij de geplande bezienswaardigheden behoren naast talrijke bronnen, The Granites, Lake Nabaru, Windich Springs, beklimming van Ingebong Hill en Canning Cairns, Durba Springs, Savory Creek Crossing, Lake Dissapointment, Thring Rock, bezoek aan de Kunawarritji Aboriginal Community, Lake Tobin, Gravity Lake, South Esk Tableland, Breaden Pool, Lake Gregory.

Overnachting: Camp

Dag 17: Wolfe Creek

Volgens het routeplan bereikt u vandaag Wolfe Creek Crater. De Canning Stock Route eindigt hier voor de deelnemers met als einddoel Darwin. Uw gids neemt hier afscheid, zonder begeleiding rijdt u verder naar Darwin waar u uw huurauto inlevert op dag 19.

Overnachting: Camp

Dag 18: Tanami Road

De gids en deelnemers met als einddoel Alice Springs tanken in Billiluna en zetten hun route verder op de Tanami Track richting de Red Centre.

Overnachting: Camp

Dag 19: Tanami Road - Alice Springs

Tegen de middag komt u aan in Alice Springs. Inleveren van uw 4WD voertuig of verder (optioneel) door de Simpson Desert naar Adelaide.

PeriodeBijzonderhedenPrijs
07.05.2018 - 17.08.20181 | Standard10338
07.05.2018 - 17.08.20182 | Standard5169

Inclusief
19 dagen 4WD Camper van Perth naar Alice Springs of Darwin (bijvoorbeeld Apollo Trailfinder; incl. 300 km/dag (voldoende voor de tour), standaardverzekering met eigen risico, volledige kampeeruitrusting en walkie-talkie, 17 dagen ervaren Engelstalige begeleiding (van Perth/naar Billiluna en uitgerust voor eerste pechhulp), opleiding 4WD, brandstof bij Well 23 en 33, kosten voor Camping (Perth, Mt. Magnet, Wiluna, Alice Springs), Canning Stock Route Permit, informatiemateriaal.

Exclusief
benzine, one way fee (AUD 350, kosteloos vanaf 21 huurdagen), maaltijden (selfcatering), optionele bezoeken/excursies, reisverzekering, AUD 8.000 waarborg ter plaatse (met Apollo Value Pack AUD 500).

Aantal deelnemers
min. 2 voertuigen, max. 10 voertuigen.

Opmerking
De Canning Stock Route Expeditie omvat vele activiteiten en de deelnemers moeten over een goede fysieke conditie beschikken.

Voorkennis in 4WD rijden is een voordeel maar geen vereiste. Het belangrijkste is dat u graag met de auto rijdt en plezier beleeft aan het overwinnen van moeilijke wegen.

De route is 2.000 km van Wiluna naar Halls Creek (Perth - Halls Creek: meer dan 3.000 km). Het weer, de toestand van de tracks, fotopauzes en onvoorziene omstandigheden bepalen het tempo van de reis en de keuze van de route. De planning van de route gebeurt per dag, wijzigingen in de route zijn daardoor onder voorbehoud.

Optioneel is een begeleide 4WD-Tour mogelijk van Billiluna via Alice Springs, Simpson Desert, Lake Eyre en Flinders Ranges tot in Adelaide (totaal 30 dagen) of een deeltraject "Simpson Desert via French Line" (Alice-Adelaide, 11 dagen). Prijzen op aanvraag.