Camping Adventure Red Centre intensief

ID: 63524

Inleiding

Weg van de toeristische paden ontdekt u de adembenemende hoogtepunten van het Red Centre op een bijzondere manier. Via de outback-wegen doorkruist u de uitgestrekte en onmetelijke runderfarms, leert u meer over de Aboriginals, zwemt u in afgelegen rots-poelen en geniet u van het duizenden jaar oude landschap. ’s Avonds bij het kampvuur kunt u als een échte Australiër napraten over de gebeurtenissen van de dag.

In een oogopslag

• 4 dagen van Alice Springs of Ayers Rock naar Alice Springs

• in kleine groep met max. 16 personen

• hoogtepunten: Uluru, Kata Tjuta, Kings Canyon, Ormiston Gorge & Aboriginal cultuur

Reisprogramma(wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Alice Springs - Uluru (L/D), start om 06.00 u.

Vertrek richting Uluru (Ayers Rock). Onderweg maakt u een tussenstop bij een outback kamelenfarm (kamelenrit optioneel). Via de tafelberg Mt. Connor doorreis naar Ayers Rock Resort, waar deelnemers in Ayers Rock aansluiten (voor deelnemers met vertrek vanaf het Ayers Rock Resort of luchthaven is geen lunch inbegrepen). Bezoek aan het interessante Uluru-Kata Tjuta cultureel centrum. Tijdens een wandeling aan de voet van Uluru leert u alle wetenswaardigheden over de monolieten en de oorspronkelijke Aboriginals. Tijdens de zonsondergang bij Uluru (Ayers Rock) geniet u van een glas schuimwijn. Het diner in het Camp is onder een vrije sterrenhemel. 2 overnachtingen: permanent Camp.

Overnachting:3 overnachtingen: permanent camp.

Dag 2: Uluru - Kings Creek Station (O/L/D).

De dag begint met een spectaculaire zonsopgang in het Camp met zicht op Uluru (Ayers Rock) en Kata Tjuta (Olga’s). Na het ontbijt gaat het richting de Olga’s. Dit gebied met reusachtige rotsen kan men het beste verkennen tijdens een wandeling door de Valley of the Winds. Na een gezellige lunch is er nog een bezoek aan Kings Creek Station. Diner bij het kampvuur in het privé camp.

Dag 3: Kings Creek Station - Glen Helen (O/L/D).

In de ochtend maakt u een wandeling bij Kings Canyon, de grootste canyon van Australië. U geniet van indrukwekkende zandsteenkoepels, steile rotswanden en grandioze uitzichten in de kloof. Bezoek het Amfitheater, Lost City en de oase van de Garden of Eden, voordat u doorrijdt op de 4WD track van de Mereenie Loop op weg naar Glen Helen.

Dag 4: Glen Helen - Alice Springs (O/L), einde om 17.30 u.

Off road 4WD-rit naar Ormiston Gorge in de Western MacDonnell Ranges. Na een wandeling door de beroemde kloof en een bezoek aan Ochre Pits, kunt u een verfrissende duik nemen bij Ellery Creek. Verder naar Alice Springs.

PeriodeBijzonderhedenPrijs p.p.
01.12.2018 - 31.03.20191 persoon | € 611
01.12.2018 - 31.03.2019€ 611
01.04.2019 - 31.03.20201 persoon | € 651
01.04.2019 - 31.03.2020€ 643

Inclusief
tour met Engelstalige reisleiding in 4WD-voertuig, transfers, overnachtingen in tweepersoonstenten (incl. bedden, slaapzak, kussen en zaklamp), camps met gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen, handdoeken, vermelde maaltijden incl. water (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), entreegelden nationale parken (vanaf 01.04.2019).

Exclusief
lamp, drinkfles, drankjes, optionele excursies en persoonlijke uitgaven.

Kinderen
vanaf 5 jaar welkom.

Aantal deelnemers
min. 2, max. 16 personen.

 Special
Wie wenst kan in een Swag overnachten bij het kampvuur.

 Opmerking
Gelieve geen harde koffer mee te nemen, maar een zachte reistas (max. 10 kg) en een dagrugzak. Hoofdbagage kan in Alice Springs worden nagelaten. Voor het traject Ayers Rock - Alice Springs max. 20 kg per persoon + een dagrugzak.

Meehelpen bij de voorbereiding van de maaltijden en kampvuur is wenselijk.