Pure Outback 4 Dagen 4wd Kampeersafari In Red Centre

4-daagse groepsrondreis van/naar Alice Springs al vanaf € 642 p.p

Code: 63524

4WD-kampeersafari’s in de Red Centre

4-daagse Red Centre 4WD-kampeersafari

Inleiding

Weg van de toeristische paden ontdekt u de adembenemende hoogtepunten van de Red Centre op een bijzondere manier. Via de ´outback´ wegen doorkruist u de uitgestrekte en onmetelijke runderfarms, leert u meer over de Aboriginals, zwemt u in afgelegen rotspoelen en geniet u van het duizenden jaar oude landschap. ’s Avonds bij het kampvuur kunt u als een échte Australiër napraten over de gebeurtenissen van de dag.

In een oogopslag

• 4 dagen van Alice Springs of Ayers Rock naar Alice Springs

• in kleine groep met max. 16 pers.

• hoogtepunten: Uluru, Kata Tjuta, Kings Canyon, Ormiston Gorge & Aboriginal cultuur

Reisprogramma(wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Alice Springs - Uluru (L/D).

Om 6.00 uur wordt u opgehaald bij uw hotel. U reist naar het Uluru-Kata Tjuta National Park. Onderweg kunt u een kamelenrit maken (optioneel). De overige deelnemers worden bij het Ayers Rock Resort of luchthaven opgehaald (13.00-14.00 uur, voor deelnemers met vertrek vanaf Ayers Rock is geen lunch inbegrepen). In de namiddag verkent u Uluru (Ayers Rock). Bezoek aan het interessante Uluru-Kata Tjuta cultureel centrum. Tijdens een wandeling aan de voet van Uluru bekomt u alle wetenswaardigheden over de monolieten en de oorspronkelijke Aboriginals. Aansluitend is er een introductie in de schilderkunst van de Aboriginals vooraleer u geniet van een glas schuimwijn tijdens de zonsondergang bij Uluru (Ayers Rock). Het diner in het Camp is onder een vrije sterrenhemel.

Overnachting:3 overnachtingen: permanent camp.

Dag 2: Uluru - Kings Creek Station (O/L/D).

De dag begint met een spectaculaire zonsopgang in het Camp met zicht op Uluru (Ayers Rock) en Kata Tjuta (Olga’s). Na het ontbijt gaat het richting de Olga’s. Dit gebied met reusachtige rotsen kan men het beste verkennen tijdens een wandeling door de Valley of the Winds. Na een gezellige lunch is er nog een bezoek aan Kings Creek Station. Diner bij het kampvuur in het privé camp.

Dag 3: Kings Creek Station - Glen Helen (O/L/D).

In de ochtend maakt u een wandeling bij Kings Canyon, de grootste canyon van Australië. U geniet van indrukwekkende zandsteenkoepels, steile rotswanden en grandioze uitzichten in de kloof. Bezoek het Amfitheater, Lost City en de oase van de Garden of Eden, voordat u doorrijdt op de 4WD track van de Mereenie Loop op weg naar Glen Helen.

Dag 4: Glen Helen - Alice Springs (O/L).

4WD-rit naar Ormiston Gorge in de Western MacDonnell Ranges. Na een wandeling door de beroemde kloof en een bezoek aan Ochre Pits, kunt u een verfrissende duik nemen bij Ellery Creek. Verder naar Alice Springs. Aankomst omstreeks 17.30 uur.

PeriodeBijzonderhedenPrijs
01.12.2017 - 31.03.20191 | Standard642
01.12.2017 - 31.03.2019Kind (5-15 J.) | Standard642

Inclusief
tour met Engelstalige reisleiding in 4WD-voertuig met airco, transfers, overnachtingen in tweepersoonstenten (incl. bedden, slaapzak, kussen en zaklamp), camps met gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen, handdoeken, kampeeruitrusting, vermelde maaltijden incl. water (O=ontbijt, L=lunch, D=diner).

Exclusief
entreegelden nationale parken (AUD 25 per persoon, ter plaatse te betalen), lamp, drinkfles, drankjes, optionele excursies en persoonlijke uitgaven.

Kinderen
vanaf 5 jaar welkom.

Aantal deelnemers
min. 2, max. 16 pers.

 Special
Wie wenst kan in een Swag overnachten bij het kampvuur.

 Opmerking
Een eigen bijstandsverzekering is verplicht.

Gelieve geen harde koffer mee te nemen, maar een zachte reistas (max. 10 kg) en een dagrugzak. Hoofdbagage kan in Alice Springs worden nagelaten. Voor het traject Ayers Rock - Alice Springs max. 20 kg per persoon + een dagrugzak.

Meehelpen bij de voorbereiding van de maaltijden en kampvuur is wenselijk.

Programma onder voorbehoud van weersomstandigheden.