Outback Adventure Tour

15-daagse groepsrondreis van Adelaide naar Darwin

Code: 63850

Inleiding

Tijdens deze rondreis per bus ontdekt u de diverse hoogtepunten van de legendarische Outback van Australië van het zuiden tot het noorden. U reist in een comfortabele bus en ontdekt de talrijke nationale parken en unieke natuurfenomenen in de Flinders Ranges, het Red Centre en de Top End. U krijgt ook een inzicht in de lokale Aboriginal cultuur.

In een oogopslag

• busreis in luxe touringcar met airco

• Engelstalige gids (Tour Director) én chauffeur

• ontdek de échte Outback

• dwars door het verlaten binnenland van Australië

Reisprogramma vanaf 01.04.18. (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Aankomst Adelaide (D)

Bij aankomst in Adelaide (voor 12.30 uur) is een transfer voorzien naar uw hotel in de stad. Daarna brengt u met een lokale expert een bezoek aan de Adelaide Central Market. Geniet met uw reisgezellen en uw Tour Director van een welkomstreceptie en diner in La Boca Bar & Grill.

Overnachting: Stamford Plaza, Adelaide

Dag 2: Adelaide - Flinders Ranges (O/D)

U reist noordwaarts en bezoekt in de Clare Valley de oudste wijngaard uit de regio. Na een vrije lunch in Clare reist u door naar de Flinders Ranges. U verblijft er bij Wilpena Pound, een natuurlijk amfitheater.

Overnachting: Wilpena Pound Resort, Flinders Ranges

Dag 3: Flinders Ranges - Port Augusta (O/D)

Wandel in de ochtend naar de Hills Homestead en de Wangarra Lookout voor een adembenemend uitzicht over Wilpena Pound. Door de Pitchi Richi Pass reist u verder naar het historische stadje Quorn op weg naar Port Augusta.

Overnachting: Majestic Oasis Apartments, Port Augusta

Dag 4: Port Augusta - Coober Pedy (O/D)

U reist verder noordwaarts en na een stop in Woomera bereikt u de regio die bezaaid is met zoutmeren. Merk de transformatie van het landschap op naarmate u verder trekt naar het geïsoleerde Coober Pedy, door velen beschouwd als de opaalmijnhoofdstad van de wereld. Een lokale gids leidt u door enkele unieke gebouwen onder de grond.

Overnachting: Desert Cave Hotel, Coober Pedy

Dag 5: Coober Pedy - Ayers Rock (O)

Steek de grens over met de staat Northern Territory en reis verder naar het Uluru-Kata Tjuta National Park dat behoort tot het Werelderfgoed. ’s Avonds, bij een glas wijn, geniet u van de spectaculaire zonsondergang bij Ayers Rock.

2 overnachtingen: Desert Gardens Hotel, Ayers Rock

Dag 6: Ayers Rock – Kata Tjuta (O)

Een vroege start voor de zonsopgang bij Ayers Rock. Geniet van het unieke kleurenschouwspel terwijl de zon op de grote monoliet straalt. Maak een begeleide wandeling naar de Mutitjulu Waterhole of wandel de 11 km rondom de monoliet op eigen houtje. Daarna reist u verder naar Kata Tjuta (Olgas), een reeks van 36 koepelvormige rotsen. U verkent er Walpa Gorge en geniet van een schitterende zonsondergang.

Dag 7: Ayers Rock – Kings Canyon (O/D)

Na de lunch reist u verder naar Kings Canyon. Onderweg ziet u Mt. Conner, het vergeten wonder van Centraal-Australië. Bezoek aan Kings Creek Station dat 1.800 km² groot is. Het is een veeboerderij en is ook de grootste exporteur van wilde kamelen. Bij Kings Canyon kunt u een energieke wandeling maken langs de kloofrand van Kings Canyon. Uw inspanning wordt beloond met een fantastisch kleurenschouwspel en een uniek uitzicht over het Watarrka National Park. Wie het liever wat minder actief houdt, kan de kloof beneden verkennen.

Overnachting: Kings Canyon Resort, Kings Canyon

Dag 7: Kings Canyon – Alice Springs (O)

U laat het Watarrka National Park achter u en reist verder door de uitgestrekte Australische Outback naar Alice Springs. U brengt een bezoek aan het historische Telegraph Station en rijdt naar Anzac Hill voor een panoramisch uitzicht over de stad.

2 overnachtingen: Mercure Alice Springs Resort, Alice Springs

Dag 9: Alice Springs (O/D)

In het Desert Park leert u met uw Aboriginal gids meer over het leven van de lokale Arrernte Aboriginals, bush food en hoe ze naar water zoeken in de klimaatomstandigheden van de regio. U ontdekt er ook de unieke Australische buideldieren en reptielen van de Outback. Na een bezoek aan de Royal Flying Doctor Service bent u uitgenodigd bij de Falzon familie voor een BBQ diner. Ze delen er ook hun passie voor ecologie, astronomie en cultuur.

Dag 10: Alice Springs – Tennant Creek (O/D)

Na een bezoek aan de fascinerende School of the Air reist u verder noordwaarts en komt bij de bizarre Karlu Karlu (Devils Marbles). U kunt een wandeling maken bij deze uniek balancerende rotsen. U verblijft in het voormalige goudmijnstadje Tennant Creek.

Overnachting: Bluestone Motor Inn, Tennant Creek

Dag 11: Tennant Creek – Katherine (O/D)

Reis door uitgestrekte Outback stations. Bezoek de historische Daly Waters Pub vooraleer het verder gaat naar Mataranka, “Land of the Never Never”. U kunt een bezoek brengen aan de replica van de Elsey Homestead, die gebruikt werd in de film “We of the Never Never”. U kunt er ook zwemmen in de befaamde thermale bronnen. Verder naar Katherine waar de Outback en de tropen samenkomen.

Overnachting: Paraway Motel, Katherine

Dag 12: Katherine – Kakadu National Park (O/D)

Met een lokale gids maakt u ’s morgens vroeg een boottocht in Katherine Gorge. U vaart tussen de zandstenen muren van de kloof en ziet een uitgebreide variatie aan flora en fauna. De trip gaat daarna verder naar het Kakadu National Park waar u een boottocht maakt op de Yellow Water Billabong. U ziet gegarandeerd talrijke verschillende vogelsoorten en met wat geluk ook de gevreesde krokodillen.

Overnachting: Mercure Crocodile Hotel, Jabiru

Dag 13: Kakadu NP - Darwin (O)

Bij Ubirr Rock ziet u Aboriginal rotskunst van wel 20.000 jaar oud. Een klim naar de top van Ubirr, wordt beloond met een schitterend uitzicht over de omliggende wetlands. Na de middag doorreis naar Darwin waar u kunt kiezen uit een aantal activiteiten; bezoek de Mindil Beach Sunset Markets, Crocosaurus of de befaamde Darwin Deckchair Cinema.

2 overnachtingen: Mantra on the Esplanade, Darwin

Dag 14: Litchfield National Park (O/D)

Dagtrip naar het Litchfield National Park. Uw eerste stop maakt u bij imposante termietenheuvels, een uniek staaltje vakwerk. Daarna gaat het naar de Florence en Wangi Falls, met gelegenheid tot een verfrissende duik. Na de middag terugkeer naar Darwin, waar u ’s avonds geniet van een afscheidsdiner met uw reisgezellen en uw Tour Director tijdens een boottocht in de haven van Darwin.

Dag 15: Vertrek Darwin (O)

Uw trip eindigt na het ontbijt met transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht of individuele voortzetting van uw reis.

PeriodeBijzonderhedenPrijs
01.04.2018 - 31.05.20183 pers. | Adelaide-Darwin4198
01.04.2018 - 31.05.20182 | Adelaide-Darwin4419
01.04.2018 - 31.05.20181 pers. | Adelaide-Darwin5551
01.06.2018 - 31.10.20183 pers. | Adelaide-Darwin4409
01.06.2018 - 31.10.20182 | Adelaide-Darwin4640
01.06.2018 - 31.10.20181 pers. | Adelaide-Darwin5946

Inclusief
tour volgens programma in een luxe touringcar met airco, accommodatie in twee- en eenpersoonskamers (2-4 sterren) met bad of douche/wc, ervaren Engelstalige reisleiding, maaltijden volgens programma (O=ontijt, L=lunch, D=diner), excursies en bezoeken volgens programma.

Exclusief
dranken, niet vermelde maaltijden, fooien, persoonlijke uitgaven, optionele excursies, vluchten.

Aantal deelnemers
min. 15 pers., tenzij gegarandeerde vertrekdatum.

Opmerking
Graag verzorgen wij naar wens ook uw internationale en binnenlandse vluchten, stopover onderweg, alsmede verlengingsnachten.