Nullarbor Plain intensief Perth naar Adelaide

10-daagse 4WD tour Nullarbor Plain

Code: 126154

Nullarbor Plain intensief

Nullarbor Plain intensief

Inleiding

Ontdek in een exclusieve 4x4 de Nullarbor Plain op een 4.000 km lange reis die u wegvoert van de toeristische massa’s. U beleeft de unieke natuur van heel dichtbij. Ervaar adembenemende en overweldigende landschappen, unieke ontmoetingen met dieren, culinaire avonturen en de indrukwekkende cultuur van de oorspronkelijke bewoners.

In een oogopslag

• 9 dagen van Perth naar Adelaide of omgekeerd

• kleine groep van min. 2, max. 7 pers.

• incl. alle maaltijden & entreegelden

• hoogtepunten: Cape Le Grand NP, Great Australian Bight & Eyre Peninsula

Reisprogramma(wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Perth - Margaret River (L/D).

U rijdt naar Busselton langs de langste bootsteiger ter wereld. U beleeft het Koomal Dreaming Center, ontdekt de Ngilgi grotten met didgeridoo-klanken en hoort oude verhalen. Vervolgens rijdt u verder naar Margaret River. U bezoekt een wijnkelder, een chocoladefabriek, een kaasmakerij, een kleine brouwerij en de monding van Margaret River.

Overnachting:Overnachting: Darby Park Apartments.

Dag 2: Margaret River - Albany (O/L/D).

De eerste stop van de dag is Valley of the Giants. Maak hier een wandeling in het boomlandschap of beklim de 51 m hoge Diamond Tree. Later rijdt u langs de rotsachtige kust naar Albany.

Overnachting:Overnachting: Apartment Hotel.

Dag 3: Albany - Esperance (O/L/D).

Rit naar het Mt. Clarence uitzichtpunt, waar u een panorama heeft over de baai van Albany. Daarna verder naar Twilight Cove, waar witte zandstranden en kristalhelder water uitnodigen tot ontspanning.

Overnachting:2 overnachtingen: Esperance Bay of Isles Motel.

Dag 4: Cape Le Grand National Park (O/L/D).

Vandaag rijdt u naar Cape Le Grand National Park, een van de bekendste en meest spectaculaire nationale parken van West-Australië. Hier vindt u eindeloze witte zandstranden met een zee die alle schakeringen van blauw vertoont, en talrijke wilde dieren zoals bijv. kangoeroes die zonnebaden. U kunt zwemmen, een wandeling maken in de bush, of eenvoudigweg genieten van de natuur. ’s Avonds rijdt u terug naar Esperance.

Dag 5: Nullarbor Plain (O/L/D).

Op de Balladonia Track rijdt u naar het Deralinya landgoed, een verlaten schapenkwekerij. Hier ervaart u het harde leven van de eerste Outback-pioniers. U steekt de grens naar Zuid-Australië over en moet de klok 1,5 vooruit draaien. Onderweg leert u veel interessants bij over de regio.

Overnachting:Overnachting: Outback Roadhouse Motel, Boarder Village.

Dag 6: Great Australian Bight (O/L/D).

Bezoek aan het Koonalda landgoed, aan het Eucla telegraafstation en aan een of andere hoek van de grootste golfbaan ter wereld (1.365 km lang). U rijdt langs de Great Australian Bight, het langste stuk steile kust van het zuidelijk halfrond. Van juli tot september is er de mogelijkheid om walvissen te spotten. Optioneel kunt u een vlucht over Head of Bight en de Nullarbor maken. Daarna rijdt u verder naar Streaky Bay. Geniet van de omgeving met verse oesters en een lokaal wijntje. Later bezoekt u het Ceduna Aboriginal Culture Centre.

Overnachting:Overnachting: Shelly Beach Caravan Park Villas, Ceduna.

Dag 7: Baird Bay - Coodlie Park (O/L/D).

Vanmorgen rijdt u naar Baird Bay. Van september tot mei kunt u met Australische zeeleeuwen en dolfijnen zwemmen (optioneel). ’s Middags gaat u wandelen aan Venus Bay. Bij Murphy’s Haystacks kunt u buitengewone rotsformaties zien. Later rijdt u naar Coodlie Park Wilderness Retreat, waar u kunt genieten van een gezellig kampvuur met een sterrentour. U kunt ook nachtactieve wilde dieren observeren. Van juni tot augustus kunt u i.p.v. zwemmen met zeeleeuwen een off-road rit maken, gaan vissen of wandelen in de bush.

Overnachting:Overnachting: Coodlie Park Wilderness Retreat.

Dag 7: Coffin Bay - Port Lincoln (O/L/D).

U rijdt verder naar Coffin Bay. Gekleed in een waadpak kunt u Pacifische oesters oogsten en als lunch verorberen. Ontdek het ongerepte nationaal park en beleef unieke uitzichten, bijv. bij Locks Well en Talia Caves. In Port Lincoln maakt u een boottocht naar een visrestaurant gezamenlijk te dineren.

Overnachting:Overnachting: Port Lincoln Hotel.

Dag 9: Port Lincoln - Adelaide (O/L/D).

Vanmorgen verkent u de omgeving van Port Lincoln met haar rotsachtige kustlijn. In Mikkira Station kunt u koala’s, verschillende vogelsoorten en ook emoes ontdekken. Optioneel kunt u ook in een kooi duiken met witte haaien. ’s Avonds transfer naar de luchthaven, vlucht naar Adelaide en afsluitend transfer naar uw hotel in Adelaide.

PeriodeBijzonderhedenPrijs
01.12.2017 - 31.03.201915449
01.12.2017 - 31.03.201923386

Inclusief
reis in 4x4 (uitgerust met airco) met Engelstalige reisleiding, tranfers, vlucht Adelaide-Port Lincoln met Regional Express, overnachtingen, vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), entreegelden (incl. nationale parken).

Exclusief
drankjes, optionele activiteiten, persoonlijke uitgaven.

Aantal deelnemers
min. 2, max. 7 pers.

 Opmerking
Per persoon 1 stuk baggage van max. 20 kg en 1 stuk handbagage.