Kimberley Complete Deluxe 4wd Safari 15 Dagen

15-daagse groepsrondreis van/naar Broome

Code: 7279

Inleiding

U ontdekt de Kimberley-regio in het noordwesten van Australië. U ziet de meest uiteenlopende ravijnen langs de Gibb River Road, rijdt op echte 4WD-tracks, overnacht in permanente tentenkampen en bewondert de Aboriginal cultuur.

In een oogopslag

• 15 dagen deluxe 4x4-kampeersafari van/naar Broome

• in kleine groep met max. 20 pers.

• incl. helikoptervlucht boven de Mitchell Falls

• hoogtepunten: Gibb River Road, Bungle Bungle, Kimberley kloven en rotsschilderingen

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Broome

Individuele aankomst in Broome en transfer naar uw hotel. ’s Avonds gemeenschappelijk diner.

Overnachting: Cable Beach Club Resort & Spa

Dag 2: Windjana Gorge - Tunnel Creek (O/L/D)

Rit naar de 1.500 jaar oude Boab Prison Tree. U aanschouwt de indrukwekkende Windjana Gorge en misschien ook zoetwaterkrokodillen langs de oever. Verdere doorreis naar Tunnel Creek en wandeling door de 750 m lange tunnel naar een oase.

Overnachting: Fitzroy River Lodge

Dag 3: Geikie Gorge - Purnululu National Park (O/L/D)

Boottocht door Geikie Gorge waarbij u veel opsteekt over de fauna en flora. Via Halls Creek reist u verder naar Purnululu National Park.

2 overnachtingen: Bungle Bungle Wilderness Lodge

Dag 4: Purnululu National Park (O/L/D)

U wandelt naar Cathedral Gorge, langs de Piccaninny Creek met bijenkorf-achtige rotsformaties. Uw gids vertelt u over de geologische geschiedenis en over de bush-geneeskunde en -voeding van de Aboriginals. U heeft de mogelijkheid om een helikoptervlucht te maken over de Bungles (optioneel).

Dag 5: Purnululu National Park - Kununurra (O/L/D)

U wandelt naar Echidna Chasm, een spectaculaire rotskloof. Daarna rijdt u door het ruige landschap van de Kimberley-regio naar Kununurra.

2 overnachtingen: Kununurra Country Club Resort

Dag 6: Lake Argyle - Ord River (O/L/D)

Rit naar Lake Argyle, een kunstmatig aangelegd meer en tevens vertrekpunt van een boottocht op Ord River. Geniet van de zonsondergang op Lake Kununurra.

Dag 7: Wyndham - El Questro Wilderness Park (O/L/D)

Vandaag bezoekt u Perry’s Lagoon en vervolgens rijdt u naar Wyndham, waar u het Five Rivers uitzichtpunt bereikt en een vergezicht heeft over de Golf van Cambridge. Na de lunch rijdt u verder naar El Questro Wilderness Park. Geniet o.a. van een bad in de warmwaterbronnen van Zebedee Springs.

Overnachting: El Questro, Emma Gorge Resort

Dag 7: El Questro Wilderness Park - Home Valley Station (O/L/D)

Wandeling naar Emma Gorge, waar u nog een verfrissend bad kunt nemen in een rotsmeer. Daarna rijdt u naar Home Valley Station, waarbij u de beroemde Pentecost River oversteekt. De rundveeboerderij is ook bekend uit de film ´Australia´. Geniet op Cockburn Range van de zonsondergang met een drankje in de hand!

Overnachting: Home Valley Station

Dag 9: Gibb River Road - Mitchell Plateau (O/L/D)

Via de beroemde Gibb River Road bereikt u Mitchell Plateau met de zeldzame Livistonia palmen, indrukwekkende watervallen en rotsmeren. Het camp ligt op het plateau, wat het een uitstekend observatiepunt maakt voor kraanvogels, reigers, wouwen en zeeadelaars.

2 overnachtingen: Mitchell Falls Wilderness Lodge

Dag 10: Mitchell Plateau (O/L/D)

U verkent vandaag het Mitchell Plateau. Al naargelang beschikbaarheid wordt u begeleid door een lokale Aboriginal. U ziet de Little & Big Merten Falls, Bradshaw rotsschilderingen en Mitchell Falls. Vergeet uw zwemspullen niet! Geniet ook van een helikoptervlucht die u terugbrengt naar de wagen.

Dag 11: King Edward River - Drysdale River Station (O/L/D)

Verken de Windjana & Gwion (Bradshaw) rotsschilderingen. U heeft ook de gelegenheid om een frisse duik te nemen in King Edward River. Daarna rijdt u naar Drysdale River Station.

Overnachting: Drysdale River Station

Dag 12: Manning Gorge - Galvans Gorge (O/L/D)

Rit door runderfokkerijgebied naar Manning Gorge en Galvans Gorge. Aanschouw de rotsschilderingen of geniet van een verfrissend bad voor u langs de Gibb River Road verder reist naar de Bell Gorge Wilderness Lodge.

2 overnachtingen: Bell Gorge Wilderness Lodge

Dag 13: Bell Gorge (F/M/A)

Vandaag wandelt u naar een van de mooiste kloven en watervallen van de regio, Bell Gorge. U heeft de tijd om de omgeving te verkennen en een frisse duik te nemen.

Dag 14: King Leopold Range - Derby - Broome (O/L/D)

Door Wilinggin King Leopold Range Conservation Park rijdt u naar Derby, waar u het Mowanjum kunst- en cultuurcentrum bezoekt. Vervolgens rijdt u verder naar Broome. ’s Avonds gemeenschappelijk afscheidsdiner.

Overnachting: Cable Beach Club Resort & Spa

Dag 15: Broome (O)

Transfer naar de luchthaven en einde van uw reis.

PeriodeBijzonderhedenPrijs
30.04.2018 - 31.05.20181 | Standard8414
30.04.2018 - 31.05.20182 | Standard6969
00.00.0000 - 00.00.00001 | Standard8602
00.00.0000 - 00.00.00002 | Standard7095
00.00.0000 - 00.00.00001 | Standard8414
00.00.0000 - 00.00.00002 | Standard6969

Inclusief
tour met 4WD-voertuig met Engelstalige reisleiding, transfers, overnachtingen in vaste tweepersoonstenten in Lodges en permanente kampen incl. comfortabele bedden, beddengoed, hoofdkussen en deken, badkamer (buiten), vermelde maaltijden (O=Ontbijt, L=lunch, D=diner), entreegelden nationale parken.

Exclusief
optionele excursies, drankjes, persoonlijke uitgaven.

Aantal deelnemers
min. 6, max. 20 pers.

 Opmerking
Gelieve geen harde koffer mee te nemen, maar een zachte reistas (max. 16 kg) en 1 stuk handbagage (dagrugzak).