Great Ocean Road in Style

4-daagse groepsreis van Melbourne naar Adelaide

Code: 126340

Inleiding

Ontdek de hoogtepunten langs de Great Ocean Road in kleine groep en gebruik deze tour als transfer van Melbourne naar Adelaide. Langs de kust en door het hinterland ziet u verschillende landschappen en verkent u de culinaire scène van Australië. Geniet van goed eten, lekkere wijn en een ontspannen reistempo!

In een oogopslag

• 4 dagen van Melbourne naar Adelaide

• in kleine groep van min. 2, max. 16 pers.

• highlights: Great Ocean Road, Tower Hill, Coorong NP & wijngaarden

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Melbourne - Port Campbell (L)

Vertrek tegen 08.30 uur richting Great Ocean Road. Talloze fotomomenten staan op u te wachten, alsmede adembenemende uitzichten op de kust en oceaan, een bezoek aan het beroemde Bells Beach en met een beetje geluk ook grazende kangoeroes. U rijdt langs de indrukwekkende rotskust. Bezoek aan Memorial Arch, waar u de interessante geschiedenis van Great Ocean Road hoort en vervolgens verder rijdt naar Lorne, de grote kuststad met haar overvloed aan cafés en restaurants. Perfect voor de lunch. Vervolgens rijdt u naar Kennett River, waar u koala’s en veel kleurrijke vogels kunt observeren. Daarna rijdt u via Apollo Bay naar Great Otway National Park. U maakt hier een wandeling met gids door het regenwoud met zijn unieke plantenwereld van oeroude bomen en varens. Later naar Shipwreck Coast met een eerste stop in Castle Cove en een zicht over Aire River dal. U leert bij over de spannende geschiedenis van de lokale Aboriginals. De volgende stop is de Twelve Apostles. Deze rotsen in zee vormen onder de namiddagzon een prachtig fotomoment! Verken de paden langs de kust of boek een helikoptervlucht (optioneel). U ziet ook Lorch Ard Gorge en eindigt de eerste dag in Port Campbell met zijn mooie natuurlijke haven en aangename horeca.

Overnachting: Southern Ocean Villas o.g.

Dag 2: Port Campbell - Port Fairy (O/L)

U kunt kiezen om ofwel de Twelve Apostles bij ochtendzon te bewonderen ofwel een spectaculaire helikoptervlucht langs de kust te maken (optioneel). U brengt tijd door bij de unieke rotsformaties van de London Bridge en later bij de Bay of Islands. Vervolgens rijdt u verder landinwaarts door Australiës belangrijkste regio voor melkvee. Na de lunch in Allansford bezoekt u een kazenmakerij, waar u kunt proeven van de plaatselijke specialiteiten. Later bezoekt u Warrnambool en Tower Hill Wildlife Park, voordat u het schilderachtige vissersdorp Port Fairy bereikt. Hier beschikt u over voldoende tijd om dit dorp te verkennen.

Overnachting: Victoria Apartments o.g.

Dag 3: Port Fairy - Penola (O/L/D)

Om 09.30 uur begint de dag op ontspannen wijze. U passeert een aantal grote parasolden-plantages en reist via Glenelg River naar Nelson, waar u luncht. Daarna steekt u de grens over met Southern Australia. U maakt een stop aan het indrukwekkende Blue Lake in het gebied van Mount Gambier en bezoekt de Umpherston Caves. Wanneer u in Penola aankomt, resteert er voldoende tijd om dit stadje te verkennen. Het staat bekend als station in het leven van Mary MacKillop (St. Maria of the Cross), de eerste en tot nu toe enige heilig verklaarde Australiër. Diner in Pipers of Penola. Geniet hier van de beste streekgerechten en ga in gesprek met locals.

Overnachting: Alexander Cameron Suites o.g.

Dag 4: Penola - Adelaide (O/L)

De laatste dag wordt anders, en spannend! Bezoek de UNESCO Werelderfgoed site Naracoorte Caves en rijd vervolgens verder door Zuid-Australisch farmland met rundvee en schapen, door wijnbouwgebieden en tarwevelden. Later keert u terug naar de kust om daar het unieke Coorong National Park te bezoeken. In Wellington steekt u de majestueuze Murray River over met de ferry en rijdt u door de wijnregio van Langhore Creek. U maakt een stop bij de Bremerton wijngaard, inclusief wijndegustatie en lunch in een gerestaureerde schuur. Later reist u verder naar Strathalbyn, dat u kort bezoekt, en verder naar het historische Hahndorf, in 1840 gesticht door Duitse kolonisten die uit Duitsland waren gevlucht om religieuze vervolging te ontsnappen. Een laatste stop op weg naar Adelaide brengt u bij Mount Lofty, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over Adelaide, de hoofdstad van Southern Australia. Tegen 17.00 uur komt u aan in Adelaide.

PeriodeBijzonderhedenPrijs
01.04.2018 - 31.03.20191 | Standard1158
01.04.2018 - 31.03.20192 | Standard964

Inclusief
rondreis in kleine groep in minibus (voorzien van airco) met Engelstalige gids/chauffeur, transfers, overnachtingen, vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), entreegelden (ook voor nationale parken).

Exclusief
overige maaltijden, optionele activiteiten en persoonlijke uitgaven.

Aantal deelnemers
min. 2, max. 16 pers.

Opmerking
Gelieve geen harde koffer mee te nemen maar een zachte reistas (max. 20 kg per persoon) en een dagrugzak (max. 10 kg per persoon).