Cooktown Explorer

ID: 63823

Inleiding

Een epische 4WD-tour door het Daintree Rainforest, opgenomen op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Een aangepaste terreinwagen brengt u door diverse landschappen. Deze tour is inclusief een overnachting en een vrije avond en dag, zodat u het historische stadje Cooktown ook op eigen initiatief kunt ontdekken. Geniet van een persoonlijke service, van een uitvoerige uitleg door een ervaren gids, en van prachtige landschappen!

In een oogopslag

• 2-daagse 4x4-safari van/naar Cairns & Port Douglas

• min. 4, max. 16 personen

• hoogtepunten: Cape Tribulation, Bloomfield Track & Cooktown

Reisprogramma(wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Cairns - Cooktown (L), start om 06.30 uur.

Langs The Great Barrier Reef Drive, een van de mooiste kuststroken van Australië, rijdt u langs het Great Barrier Reef en het Wet Tropics Rainforest. Per cable ferry steekt u de Daintree River over en vervolgens rijdt u door een oeroud landschap. Het regenwoud zorgt onderweg voor een betoverend landschap. Daarna rijdt u langs de Bloomfield Track, waar enkel 4WD-voertuigen zijn toegestaan. Ondertussen vertelt uw gids u fascinerende verhalen. Vóór de lunch kunt u met lokale Aboriginal-kunstenaars praten aan de oever van de Bloomfield River. U bezoekt ook de historische pub van ´The Lions Den Hotel´. Een beetje verder ligt dan de unieke en mysterieuze Black Mountain. Later heeft u bij het uitkijkpunt Grassy Hill een prachtig zicht op Cooktown, de Endeavour River en de Coral Sea.

Overnachting:Overnachting: Seaview Motel (STD) of Sovereign Resort (SUP).

Dag 2: Cooktown - Cairns, einde om 21.00 u.

Vandaag bent u vrij om Cooktown op eigen houtje te ontdekken. De omgeving is haast nog even ongerept als toen Captain Cook hier aankwam in 1770. Geniet van het prachtige landschap en ontdek de interessante geschiedenis van dit iconische stadje. Bezoek bijv. het James Cook Museum of maak een wandeling langs de Endeavour River. U kunt in de botansiche tuin ook Nature’s Powerhouse bezoeken, een fantastisch milieucentrum met een galerij en eetcafé, ideaal voor thee of een lunch. In de namiddag keert u terug naar Port Douglas, langs de Mulligan Highway door de outback van het tropische noorden. Onderweg maakt u nog een stop bij de Byerstown Range Lookout.

PeriodeBijzonderhedenPrijs p.p.
01.05.2019 - 30.11.20191 persoon | StandardBAMAM€ 318
01.05.2019 - 30.11.20192 personen | StandardBAMAM€ 293
01.05.2019 - 30.11.20191 persoon | SuperiorBAMAD€ 408
01.05.2019 - 30.11.20192 personen | SuperiorBAMAD€ 338

Inclusief
4x4-safari met Engelstalige reisleiding, transfers, overnachtingen volgens geboekte categorie, vermelde maaltijden (L=Lunch), entreegelden en toegang tot nationale parken.

Exclusief
overige maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgaven.

Aantal deelnemers
min. 4, max. 16 personen.

 Opmerking
Gelieve geen harde koffer mee te nemen, maar een zachte reistas (max. 10 kg) en 1 dagrugzak.