Bruny Island te voet ontdekken

Over de reis

Bruny Island ligt op 45 minuten varen ten zuiden van Hobart. Met een adembenemend kustlandschap behoort het eiland tot de laatste geheimen van Tasmanië. Geniet van 3 volle dagen op Bruny Island, een mix van wandelen, ontspannen en lekker eten.

In een oogopslag

  • 3-daagse wandelreis van/naar Hobart
  • in kleine groep met max. 8 pers. & 2 gidsen
  • hoogtepunten: spectaculaire landschappen & culinaire ervaringen met lokale producten
Vanaf € 1.225 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Hobart - Bruny Island (13 km) (L/D), start om 07.30 u.

U ontmoet uw gids in de haven van Hobart en begint uw reis per boot langs de kust, zuidwaarts naar het noorden van Bruny Island. De dagwandeling brengt u langs de oostkust van Bruny Island naar het spectaculaire Cape Queen Elizabeth en terug. Geniet van het fantastische, afgelegen kustlandschap. Op de terugweg kunt u in het kristalheldere water van de Great Bay uw eigen oesters plukken, om nadien van te smullen. U leert o.a. hoe de beroemde oesters worden gekweekt. De perfecte afkoeling na een wandeltocht! De volgende stop is het camp. Na een hete douche kunt u in het restaurant bij een glas wijn nagenieten van de dag en genieten van het heerlijke uitzicht. Ondertussen maakt uw gids het diner klaar.

Overnachting: 2 overnachtingen: permanent camp.

Dag 2: Bruny Island (14 km) (O/L/D).

De dagwandeling brengt u naar de East Cloudy Head om de ruige zuidkust van het eiland te ontdekken en te genieten van eindeloze vergezichten op de Zuidelijke Oceaan. De tour van 5 uur begint met een wandeling langs Cloudy Bay Beach. Er is een grote kans op wind. Het mooie pad brengt u vervolgens naar de kustheide en na een beklimming wordt u beloond met een spectaculair uitzicht op de ruwe zuidkust. Geniet na de wandeling in het camp van ontspanning. Na een hete douche geniet u op het terras van een heerlijk uitzicht, wandelt u tussen de varens of relaxet u terwijl uw gids het diner klaarmaakt. Na zonsondergang kunt u de nachtdieren op Bruny Island bewonderen en genieten van een glas wijn bij het kampvuur.

Dag 3: Bruny Island - Hobart (4 km) (O/L), einde om 18.00 u.

Na een ontspannen start van de dag en een lekker ontbijt heeft u de mogelijkheid om de flora en fauna in de omgeving van het camp te ontdekken, zoals bijv. 150 verschillende vogelsoorten. Aansluitend maakt u een dagwandeling door het Gondwana regenwoud naar het hoogste punt van Bruny Island, Mt. Mangana. Daar heeft u een spectaculair uitzicht over het hele eiland. Voor of na de lunch heeft u tijd om de galerij te verkennen, waar enkele van de meer dan 60 kunstenaars van Bruny hun werk tentoonstellen. Geniet van de lunch met lokale producten in Jetty Café, voor u met de boot terugkeert naar Hobart.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • wandelreis met Engelstalige reisleiding, transfers uitgezonderd binnen Hobart, overnachtingen in vaststaande tweepersoonstenten (incl. beddengoed & kussen + gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen), vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner) incl. koffie/thee, rugzak, water & drinkfles tijdens de wandelingen, entreegelden nationale parken.

Exclusief

  • regenkleding, persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Wij raden een zachte reistas (max. 10 kg) en een kleine rugzak aan per persoon. Uw hoofdbagage kunt u in Hobart opbergen.

Reisdata in mei-september met verblijf in lodges i.p.v. tenten op aanvraag mogelijk.

Prijzen voor data vanaf april 2021 onder voorbehoud.