Best of the Kimberley

15 dagen per 4WD van/naar Broome door de Kimberley regio

ID: 76078

Inleiding

Welkom in de ongerepte Kimberley regio! De unieke streek betovert zijn bezoekers met adembenemende landschappen zoals de Bungle Bungle rotsformaties in de vorm van bijenkorven in het Purnululu National Park. Heerlijke nationale parken met oeroude kloven, donderende watervallen en uitnodigende rotspoelen. De avontuurlijke Gibb River Road loopt dwars door de regio. Dit is een 4WD-ervaring die zeker de moeite waard is!

In een oogopslag

• 15 dagen per 4WD van/naar Broome

• hoogtepunten: o.a. Geikie Gorge, Bungle Bungle, El Questro Wilderness Park, Mitchell Falls en Gibb River Road

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Broome - Fitzroy Crossing (ca. 400 km)

U haalt uw 4WD voertuig op bij het depot in Broome (transfer van het hotel naar het depot regelt u zelf). Vervolgens rit over de Great Northern Highway.

Overnachting: Fitzroy River Lodge.

Dag 2: Fitzroy Crossing - Halls Creek (ca. 330 km)

Geikie Gorge, nabij Fitzroy Crossing, is het meest bezochte park van de Kimberley regio. De machtige Fitzroy River heeft deze makkelijk te bereiken kloof uitgegraven in het witte kalksteen. Verken het voormalige ´barrière rif´ tijdens korte wandelingen of per boot waarna u verder reist via de Great Northern Highway.

Overnachting: Kimberley Hotel.

Dag 3: Halls Creek - Bungle Bungle (ca. 200 km) (D)

In Ord River verlaat u de comfortabele highway. Op een deels ruwe outbackpiste reist u naar de Bungle Bungle in het Purnululu National Park waar u overnacht in een luxueus camp met comfortabele bedden en privéfaciliteiten.

2 overnachtingen: Bungle Bungle Wilderness Lodge.

Dag 4: Bungle Bungle (O/D)

De verbluffende rotsformaties zijn in miljoenen jaren tijd tot stand gekomen en zijn een van de populairste bezienswaardigheden van de Kimberley Regio. De oranje-zwart gestreepte rotskoepels van de Bungle Bungle Range behoren terecht tot het UNESCO Werelderfgoed. U kunt ze ontdekken tijdens een rondvlucht, een wandeling, of een 4x4-rit. U treft hier oeroude rotsschilderingen aan, evenals tropische waterholes en doorkliefde kloven. Ook de moeite waard is een wandeling naar de unieke kloof van de Cathedral Gorge.

Dag 5: Bungle Bungle - El Questro (ca. 340 km) (O)

Terug op de Great Northern Highway rijdt u langs de Durack Range naar het begin van de beroemde Gibb River Road. Het eerste hoogtepunt langs deze geliefde 4WD track is het El Questro Wilderness Park.

2 overnachtingen: Emma Gorge.

Dag 6: El Questro

Tot het (optionele) aanbod behoren een boottocht in de Chamberlain Gorge of excursies te paard of per helikopter naar de kloven die in de omgeving liggen. Eveneens de moeite waard is een wandeling naar de Emma Gorge, waar u aan het einde een waterval en rotspoel aantreft waar u heerlijk kunt baden.

Dag 7: El Questro - Drysdale Station (ca. 300 km)

U rijdt verder langs de Gibb River Road. Een hoogtepunt is het oversteken van de Pentecost River. Onderweg naar het Mitchell Plateau maakt u een stop bij Drysdale River Station.

Overnachting: Drysdale River Station.

Dag 7: Drysdale - Mitchell Falls (ca. 140 km) (D)

U gaat naar het fascinerende Mitchell Plateau. Tijdens het droge seizoen zoekt u onderweg uw route door de van weinig water voorziene rivieren. Overnachting in een afgelegen permanent Safari Camp, langs de oever van een rivier waar gedurende het gehele jaar watertoevoer is. De tenten zijn omgeven door Livistonia palmen.

2 overnachtingen: Mitchell Falls Wilderness Lodge.

Let op: Mitchell Plateau maakt niet langer deel uit van deze reis i.v.m. tijdens het seizoen gewijzigde Hertz voorwaarden. Het is wel mogelijk Mitchell Plateau in deze route op te nemen als u kiest voor een voertuig van RedSands Campers of Red Dirt (beide met toeslag). Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden. 

Dag 9: Mitchell River Nationalpark (O/D)

Het Mitchell Plateau is een afgelegen paradijs en een van de jongste nationale parken van Australië. Tot de hoogtepunten behoren de bekende Mitchell Falls en de Surveyors Pool.

Dag 10: Mitchell Falls - Mt. Elizabeth Station (ca. 320 km) (O/D)

Vandaag komt uw 4WD-voertuig weer bijzonder goed van pas. Bij Mt. Elizabeth Station krijgt u inzicht in het dagelijkse leven op een actieve boerderij in de outback en geniet u tijdens een diner van de verhalen van uw hosts.

2 overnachtingen: Mt. Elizabeth Station (gemeenschappelijke faciliteiten).

Dag 11: Mt. Elizabeth Station (O/D)

Vandaag de dag biedt de uitgestrekte Mount Elizabeth Station goede wandeltochten naar verschillende canyons voor een verfrissende duik.

Dag 12: Mt. Elizabeth - Imintji (ca. 150 km) (O/D)

Geniet van de schitterende landschappen van de Kimberley, het ongerepte Australië. Langs droge rivierbeddingen rijdt u naar Bell Gorge, een verborgen canyon met natuurlijke rots-poelen.

2 overnachtingen: Bell Gorge Wilderness Lodge.

Dag 13: Bell Gorge (O/D)

U heeft een volledige dag om kennis te maken met de omgeving en de Imintji Aboriginal gemeenschap. Het hoogtepunt van de dag is een verfrissende duik in Adcock Gorge en een bezoek aan de prachtige Bell Gorge.

Dag 14: Imintji - Derby (ca. 280 km)

Met een bezoek aan de Windjana Gorge eindigt de rit op de Gibb River Road. Later vindt u in Derby de bizarre Prison Tree.

Overnachting: Spinifex Hotel.

Dag 15: Derby - Broome (ca. 230 km) (O)

Uw Kimberley 4WD avontuur eindigt na aankomst in Broome.

 

PeriodeBijzonderhedenPrijs p.p.
06.05.2019 - 18.09.20191 persoon | Hertz cat. R (4WD Toyota Prado o.g.)€ 5669
06.05.2019 - 18.09.20192 personen | Hertz cat. R (4WD Toyota Prado o.g.)€ 3126
06.05.2019 - 18.09.20193 personen | Hertz cat. R (4WD Toyota Prado o.g.)€ 2970
06.05.2019 - 18.09.20194 personen | Hertz cat. R (4WD Toyota Prado o.g.)€ 2619

Inclusief
vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden (O=ontbijt, D=diner), Hertz huurauto cat. R (4WD Toyota Landcruiser Prado o.g.) incl. ongelimiteerd aantal km, Max Cover voertuigverzekering, reis-aansprakelijkheidsverzekering (extra dekking max. 1 miljoen euro), gedetailleerde route en informatie ter plaatse.

Exclusief
bijkomende voertuigverzekering (optioneel ter plaatse bij te boeken) ter reducering van het eigen risico ter plaatse, benzine, overige maaltijden, entreegelden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, fooien.

Opmerking
Door de weersomstandigheden en openingsperiodes van de accommodaties wordt deze reis slechts aangeboden tussen mei en eind september. 3 personen gedeeltelijk in een 1- en 2-persoonskamer. 4 personen samen delen 1 huurauto + overnachten in 2 tweepersoonskamers of appartementen met 2 slaapkamers. Wij raden aan om een satelliet-telefoon te boeken, zodat u ook in afgelegen gebieden ontvangst heeft.

Mogelijke accommodaties tijdens uw reis in de Kimberley

Fitzroy River Lodge | rondreis Australië

Fitzroy River Lodge

Fitzroy River Lodge

Het echte outback gevoel tussen Broome en Halls Creek. Verblijf in een uitgeruste safaritent, motelkamer of appartement. De volgende ochtend is een boottocht op de Geikie Gorge aan te raden!

Kimberley Hotel | rondreis Australië

Kimberley Hotel

Motel met een Outback look

Ideale tussenstop tussen Fitzroy en Kununurra in het verlaten outback stadje. Tevens goede uitvalsbasis voor het verkennen van de Wolf Creek meteorietkrater en het Purnululu National Park per 4WD.

Bungle Bungle Wilderness Lodge | rondreis Australië

Bungle Bungle Wilderness Lodge

Bungle Bungle Wilderness Lodge

Overnachting Bungle Bungle Wilderness Lodge? Boek uw accommodatie in Australië bij Pacific Island Travel

Mitchell Falls Wilderness Lodge | rondreis Australië

Mitchell Falls Wilderness Lodge

Mitchell Falls Wilderness Lodge

Overnachting Mitchell Falls Wilderness Lodge? Boek uw accommodatie in Australië bij Pacific Island Travel

Bell Gorge Wilderness Lodge | rondreis Australië

Bell Gorge Wilderness Lodge

Bell Gorge Wilderness Lodge

Overnachting Bell Gorge Wilderness Lodge? Boek uw accommodatie in Australië bij Pacific Island Travel