Adelaide Alice Springs Expeditie 10 Daagse 4wd Safari

10-daagse 4WD kampeersafari door de outback al vanaf € 1.458 p.p.

Code: 29584

Adelaide - Alice Springs 4x4-kampeersafari

10-daagse 4WD-safari van Adelaide naar Alice Springs

Inleiding

Reizen voor mensen die nog jong zijn of zich jong voelen! U overnacht in Swags, onder de vrije sterrenhemel of in tenten. Internationaal reisgezelschap met Engelstalige gids.

In een oogopslag

• 10 dagen van Adelaide naar Alice Springs

• internationale groep met max. 16 pers.

• hoogtepunten: Outback, Swags & Red Centre

Reisprogramma(wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Adelaide – Flinders Ranges (L/D).

Rit naar de Flinders Ranges en wandeling in het Mambray Creek National Park waar u een geweldig uitzicht heeft op het historische Quorn. Aan de Warren Gorge wordt het Camp opgesteld. Bij het kampvuur maakt u kennis met Aboriginals en leert meer over hun cultuur en geschiedenis.

Overnachting:9 overnachtingen: Bush Camp.

Dag 2: Flinders Ranges (O/L/D).

Bezoek aan een Aboriginal site waar u rotsschilderingen kunt bewonderen. Verder naar Wilpena Pound, een natuurlijk amfitheater. U heeft tijd om de regio te verkennen met een korte wandeling. Later rit door de Bunyeroo en Brachina Gorge, waar u meer leert over de meer dan 130 miljoenen jaar oude geologie.

Dag 3: Oodnadatta Track (O/L/D).

Rit langs de beroemde Oodnadatta Track, die de historische Ghan Route volgt. U kruist het "Dingo Fence" en bezoekt Lake Eyre.

Dag 4: Coober Pedy (O/L/D).

Onderweg naar Coober Pedy maakt u een stop in de unieke pub van William Creek. Deze pub is dé ontmoetingsplaats voor dit desolate dorpje met slechts 8 inwoners. Tijdens een tour door Coober Pedy maakt u kennis met deze plek en al haar verhalen. U rijdt verder naar de Breakaways, een vlak woestijnlandschap gevormd door erosie en ook bekend als de Painted Desert.

Overnachting:

Dag 5: Simpson Desert (O/L/D).

In Oodnadatta bevindt zich de eerste en nog steeds de enige kliniek van de Royal Flying Doctors. Rit naar de rode zandduinen van de Simpson Desert. Aansluitend verfrissend bad in de Dalhousie Hot Springs of bij de Euringa Waterhole.

Dag 6: Finke Aboriginal gemeenschap (O/L/D).

Bezoek aan de Finke Aboriginal gemeenschap en aansluitend rit naar Lamberts Centre, het geografische centrum van het continent. Verken de omgeving.

Dag 7: Uluru (Ayers Rock) (O/L/D).

Verder door het woestijnlandschap van de Red Centre van Australië naar Uluru (Ayers Rock). U maakt een wandeling naar de basis van Uluru (Ayers Rock), voordat u in het cultuurcentrum meer leert over de Aboriginals. Geniet van de zonsondergang bij Uluru (Ayers Rock).

Dag 7: Kata Tjuta (Olgas) (O/L/D).

Zonsopgang bij Uluru (Ayers Rock), wandeling bij Kata Tjuta (Olga's) en aansluitend rit naar het Watarrka National Park

Dag 9: Watarrka National Park (O/L/D).

De beroemde Kings Canyon Rim Walk staat vandaag op het programma evenals Gosse Bluff. Het Camp wordt opgesteld in de Western MacDonnell Ranges.

Dag 10: Western MacDonnell Ranges - Alice Springs (O/L).

Bezoek aan Glen Helen en Ormiston Gorge. Laatste stop in Ellery Creek of Simpsons Gap. Aankomst in Alice Springs tegen de avond.

Periode Prijs
01.11.2015 - 30.11.2015campingCamping1458.00
01.12.2015 - 31.03.2017campingCamping1458.00

Inclusief tour met Engelstalige reisleiding in 4WD-voertuig met airco, transfers, overnachtingen in Swags in tenten (meestal zonder sanitaire voorzieningen), toilet/douche dagelijks onderweg beschikbaar, maaltijden incl. water volgens programma (O=ontbijt, L=lunch, D=diner).

Exclusief huur slaapzak (AUD 20, ter plaatse te betalen), optionele excursies, verplichte entreegelden en toegang nationale parken (AUD 200, ter plaatse te betalen), persoonlijke uitgaven.

Aantal deelnemers: min. 4, max. 16 pers.

Opmerking

Meehelpen met de voorbereiding van maaltijden, afwas en opzetten/afbreken kamp is gewenst.

Gelieve geen harde koffer mee te nemen maar een zachte reistas (max. 23 kg) en een dagrugzak.

Wijzigingen in de route mogelijk wegens weersomstandigheden.