4wd Kampeersafari In Top End Wayoutback

5-daagse 4WD kampeersafari Top End al vanaf € 774 p.p.

Code: 62446

4WD-kampeersafari’s in het tropische noorden

5-daagse Top End 4WD-kampeersafari

Inleiding

Het noorden van Australië staat bekend als de ´Top End´. Het is een reusachtig gebied, met drie nationale parken. In ieder park vindt u andere landschappen en een grote verscheidenheid aan vogel- en diersoorten. U ervaart de bijzondere band die de Aboriginals hebben met dit land.

In een oogopslag

• 5-daagse 4x4-kampeersafari van/naar Darwin

• in kleine groep met max. 17 pers.

• hoogtepunten: Aboriginal-cultuur, Litchfield & Kakadu NP & Katherine Gorge

 

Reisprogrammageldig voor jun-okt (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Darwin - Litchfield & Kakadu National Park (L/D).

Vertrek omstreeks 06.00 uur naar het Litchfield National Park met de termietenheuvels en bezoek aan de Florence en Wangi Falls met de mogelijkheid er te zwemmen. Na de lunch rit langs de Marrakai en Old Jim Jim Road in het Kakadu National Park naar het Camp in Cooinda.

Overnachting: 4 overnachtingen: permanent camp.

Dag 2: Kakadu National Park (O/L/D).

Vroege start van een fantastische dag! Eerst is er een boottocht op de Yellow Waters Lagune. U ziet er vele vogelsoorten en met wat geluk ook krokodillen. Aansluitend rit naar Nourlangie Rock met indrukwekkende Aboriginal rotstekeningen. Na het bezoek aan het Bowali bezoekerscentrum staat Ubirr Rock, met Aboriginal rotsschilderingen, op het programma. U heeft er een schitterend uitzicht op de wetlands. Hier bewondert u ook de zonsondergang.

Dag 3: Kakadu National Park - Katherine (O/L/D).

Met de terreinwagen rijdt u naar de Twin Falls Gorge. Geniet van de watervallen en de schitterende omgeving. Daarna verder met de terreinwagen naar de Jim Jim Falls. Na een korte wandeling heeft u de gelegenheid om een frisse duik te nemen in de Plunge Pools. Terugkeer naar het camp tegen de avond.

Dag 4: Kakadu National Park - Katherine (O/L/D).

Een dag om te wandelen en te zwemmen. Verkenning van de Gunlom Falls: u klimt omhoog, geniet van het schitterende uitzicht en neemt een verfrissende duik. Verder naar Katherine en de Edith Falls. Opnieuw gelegenheid om te zwemmen. In de late namiddag aankomst in het camp nabij Katherine.

Dag 5: Nitmiluk National Park - Darwin (O/L).

In de ochtend heeft u de mogelijkheid om de kloof te verkennen: op eigen houtje in een kano of tijdens een boottocht (beide optioneel). Na de lunch leert u van een Aboriginal kunstenaar meer over de cultuur. U kunt er ook de nodige vragen stellen. Terugkeer naar Darwin in de late namiddag. Aankomst tegen 17.30 uur.

PeriodeBijzonderhedenPrijs
01.06.2018 - 31.10.20182 | standaard774
01.06.2018 - 31.10.2018Kind (5-15 J.) | standaard774

 

Inclusief
Tour met Engelstalige reisleiding in 4WD-voertuig voorzien van airco, transfers, overnachtingen in tweepersoonstenten (incl. bedden, slaapzak, zaklamp en kussen) en in Swag, handdoeken, camps met gemeenschappelijke sanitaire faciliteiten, kampeeruitrusting, vermelde maaltijden incl. water (O=ontbijt, L=lunch, D=diner).

Exclusief
Entreegelden nationale parken (AUD 40 per persoon, ter plaatse te betalen), Twin Falls boottransfer (AUD 12,50 per persoon, ter plaatse te betalen), lamp, optionele excursies, drankjes, drinkfles en persoonlijke uitgaven.

Kinderen
Vanaf 5 jaar welkom.

Aantal deelnemers
Min. 2, max. 17 pers.

Opmerking
Gelieve geen harde koffer mee te nemen, maar een zachte reistas (max. 10 kg) en een dagrugzak. Hoofdbagage kan in Darwin worden nagelaten.

Meehelpen bij de voorbereiding van de maaltijden en kampvuur is wenselijk.

Van mei tot juni kan de toegang tot Twin & Jim Jim Falls niet worden gegarandeerd. Als alternatief bezoekt u Gunlom Falls, Maguk of de Yurmikmik-regio.