Met het bevoorradingsschip naar Pitcairn

8 dagen / 7 nachten (ID: 97676)

Over de reis

Het rotsachtige eiland Pitcairn is ca. 4,5 km² groot en ligt geïsoleerd in de Zuidzee. Er zijn geen luchthavens, dus kunt u het enkel per boot bereiken. Als u een stempel van Pitcairn in uw paspoort heeft, dan is dat zelfs voor ervaren reizigers iets heel bijzonders. Aan boord van het vrachtschip MV Silver Supporter reist u van het ene onbekende eiland naar het andere: van Mangareva, dat behoort tot de Frans-Polynesische Gambier Islands, naar Pitcairn. Op Pitcairn overnacht u bij de plaatselijke bevolking. Er zijn ca. 50 inwoners, de nakomelingen van de muiters van de HMAV Bounty en hun Polynesische metgezellen. Zij beschouwden het steile, ontoegankelijke eiland als het geschikte toevluchtsoord en settelden hier in 1790.

In een oogopslag

  • 8 dagen van/naar Tahiti
  • scheepvaart met Engelstalige bemanning
  • volpension
  • hoogtepunten: afgelegen eilanden verkennen, homestay op Pitcairn en familie ontmoeten
Vanaf € 4.748 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: (di): Tahiti - Mangareva (D).

Vandaag begint uw avontuur! U vliegt van Tahiti naar Mangareva. Na ruim 3 uur vliegen komt u aan op de luchthaven van Totegegie op de gelijknamige Motu. Per boot reist u nadien naar de hoofdplaats Rikitea, waar het bevoorradingsschip MV Silver Supporter op u wacht. Er volgt een hartelijke begroeting door de bemanning. In de late namiddag verlaat het schip de haven.

Overnachting: 2 overnachtingen: aan boord van de MV Silver Supporter.

Dag 2: (wo): op zee (O/L/D).

Vandaag vertoeft u een hele dag op zee, terwijl de MV Silver Supporter in oost-zuidoostelijke richting koers zet.

Dag 3: (do): Pitcairn (O/L/D).

Na ca. 32 uur bereikt u Pitcairn bij zonsopgang. Ontbijt aan boord. Aansluitend gaat u per sloep in Bounty Bay aan land. U wordt begroet door uw gastheer en/of -vrouw. Op Pitcairn raden wij u een homestay aan. U neemt er deel aan het dagelijks leven van het gezin. Maaltijden zijn inbegrepen. Als alternatief is ook een privékamer mogelijk (op aanvraag), deels zonder maaltijden.

Overnachting: 3 overnachtingen: Pitcairn Homestay.

Dag 4: (vr): Pitcairn (O/L/D).

Uw gastheer/-vrouw regelt graag een excursie voor u op het eiland. Maak een wandeling naar o.a. Fletcher Christian’s Cave of naar Tedside. Met wat geluk ziet u onderweg de reuzenschildpadden bij St. Paul’s Pool. U kunt er ook zwemmen en snorkelen. Pitcairn ligt midden in een zeereservaat. Optioneel kunt u ook vissen, een quadtour maken of tennis spelen.

Dag 5: (za): Pitcairn (O/L/D).

Zaterdag is rustdag op Pitcairn. Er is dan ook een kerkdienst.

Dag 6: (zo): Pitcairn - MV Silver Supporter (O/L/D).

In de namiddag gaat u terug aan boord van de MV Silver Supporter.

Overnachting: 2 overnachtingen: aan boord van de MV Silver Supporter.

Dag 7: (ma): op zee (O/L/D).

Het einde van uw avontuur komt langzaam nabij.

Dag 8: (di): Mangareva - Tahiti (O).

Vroeg in de ochtend komt u aan op Mangareva. In de namiddag vliegt u terug naar Tahiti.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • schip met Engelstalige bemanning, 7 overnachtingen (waarvan 4 aan boord van de MV Silver Supporter in een 2-persoonskajuit en 3 op Pitcairn in gekozen homestay in een 2-persoonskamer of alleenreizenden in 1-persoonskamer), vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), drankjes en snacks aan boord, transfers op Pitcairn.

Exclusief

  • eventuele vergoedingen (verblijfskosten USD 50 per persoon), optionele excursies, drankjes op Pitcairn, alcoholische drankjes aan boord, transfers luchthaven Mangareva-Rikitea (ca. CFP 1.000 per persoon) en persoonlijke uitgaven.

Opmerking

De route is altijd onder voorbehoud van weersomstandigheden of (vracht)technische redenen.

Alcohol aan boord is BYO (bring your own).

Reis naar Pitcairn boeken

Voor het boeken van de reis naar Pitcairn kunt u telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen. Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte op maat voor u samen te stellen.