• Vakantie Vanimo - Papua Nieuw-Guinea
  • Vakantie Vanimo - Papua Nieuw-Guinea
0 1

Vakantie Vanimo - Papua Nieuw-Guinea

Bezoek Vanimo tijdens je rondreis Papua Nieuw-Guinea

Vanimo is de hoofdstad van de Sandaun Province (pidgin voor zonsondergang). Vanimo is een rustig klein plaatsje dat leeft van de handel met Irian Jaya en de visserij voor de kust. Een aantal jaren terug is dit gebied nog getroffen door een tsunami. Naast de ongeveer 95 lokale talen (waaronder de Amto-Musantalen) en het Tok Pisin wordt in Vanimo ook het Indonesische pidgin Bahasa gebruikt.

De stranden ten westen van Vanimo zijn erg in trek bij surfers, vanwege de hoge golven in de maanden september tot januari.

Sundaun Province

De Sundaun Province is de meest noordwestelijke provincie van Papoea-Nieuw-Guinea, die voorheen bekend stond als West-Sepik. De provincie grenst in het westen aan de Indonesische provincie Papoea (Irian Jaya). De meeste inwoners van de provincie wonen vooral in het kustgebied rondom Vanimo en Aitape en in het Torricelli gebergte. Voor toeristen die zowel Irian Jaya als Papua Nieuw-Guinea willen bezoeken vormt Vanimo vaak de toegangspoort tot Papua Nieuw-Guinea.

Hoogtepunten van Vanimo

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Vanimo.


Reizen naar Papua Nieuw-Guinea

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Papua Nieuw-Guinea geselecteerd:


Wonderen van Papoea-Nieuw-Guinea en Australië
35 dagen inclusief vlucht vanaf Amsterdam
Afgezonderde volksstammen, ongerepte jungle, paradijselijke privé-eilandjes – op Papoea-Nieuw-Guinea wachten talloze geheimen op ontdekkers. Met deze individuele reis met verblijf in de beste ecolodges en vervoer per privéjet bent u daar straks één van. De overstap naar Australië is snel gemaakt, Cairns in de top van tropisch Noord-Queensland, ligt slechts op 1 uur en 25 minuten vliegen van Port Moresby. Een ongekend avontuur vol wonderen wacht op u.
Al vanaf € 7915,- per persoon

Hotels en Resorts in Vanimo

Een selectie van de hotels en resorts in Vanimo:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Papua Nieuw-Guinea

Voor informatie over vervoer in Papua Nieuw-Guinea verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Papua Nieuw-Guinea-pagina.

Terug naar boven