• Vakantie Sepik Regio - Papua Nieuw-Guinea
  • Vakantie Sepik Regio - Papua Nieuw-Guinea
  • Vakantie Sepik Regio - Papua Nieuw-Guinea
0 1 2

Vakantie Sepik Regio - Papua Nieuw-Guinea

Bezoek de Sepik regio tijdens je rondreis Papua Nieuw-Guinea

De Sepik-regio is waarschijnlijk het meest fascinerende gebied van Papua Nieuw-Guinea. De regio werd mytisch beschreven in Conrad's 'Heart of Darkness'. De regio wordt doorkruist door de zeer goed bevaarbare Sepik-rivier. De rivier ontspringt in het aangrenzende Indonesische deel van Nieuw-Guinea, en stroomt ruim 1100 km door moeras en dichte jungle noordoostwaarts naar de Bismarck Zee. Qua watervolume behoort de Sepik tot de grootste rivieren ter wereld.

Langs de rivier liggen talloze traditionele dorpjes waar de inwoners leven in paalwoningen, net zoals honderden jaren terug. De Sepik-regio is vooral bekend vanwege het prachtige houtsnijwerk; voor liefhebbers van primitieve kunst een waar mekka. Elke stam heeft zijn eigen stijl, geaccentueerd door iedere kunstenaar. De traditionele kunst is nauw ver-bonden met spirituele gedachten. Door het houtsnijwerk worden geesten en heiligen zichtbaar gemaakt. Daartoe voorzien ze hun houtsnijwerk vaak van felle kleuren.

Het gebied is bij uitstek geschikt om per schip te verkennen. We bieden een aantal cruise-mogelijkheden aan, zoals die met de moderne schepen "Melanesian Dicoverer" en "Sepik Spirit". Tevens kan de "Karawari Lodge" als basis dienen voor het verkennen van dit prachtige merengebied.

Wilt u meer informatie over de Sepik Regio , ga dan naar:

Hoogtepunten van Sepik Regio

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Sepik Regio.


Upper Sepik

De Upper Sepik regio is het meest afgelegen en minst bezochte deel van de Sepik rivier. Hier kunt u dorpen bezoeken die al in geen jaren door andere toeristen bezocht zijn. U vaart door vrijwel onontgonnen gebied. U ziet mannen in de weer bij het vervaardigen van hun eigen kano's en prachtig houtsnijwerken. U kunt er het oudste Tambaran Huis langs de Sepik-rivier zien. U kunt de Palembe dorpen bezoeken, met een bezoek aan de 'Spirit Houses' waar de schedels van voorouders worden vereerd. Het leven van de inboorlingen is hier sinds eeuwen en generaties niet veranderd.

Reizen naar Papua Nieuw-Guinea

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Papua Nieuw-Guinea geselecteerd:


Wonderen van Papoea-Nieuw-Guinea en Australië
35 dagen inclusief vlucht vanaf Amsterdam
Afgezonderde volksstammen, ongerepte jungle, paradijselijke privé-eilandjes – op Papoea-Nieuw-Guinea wachten talloze geheimen op ontdekkers. Met deze individuele reis met verblijf in de beste ecolodges en vervoer per privéjet bent u daar straks één van. De overstap naar Australië is snel gemaakt, Cairns in de top van tropisch Noord-Queensland, ligt slechts op 1 uur en 25 minuten vliegen van Port Moresby. Een ongekend avontuur vol wonderen wacht op u.
Al vanaf € 7915,- per persoon

Hotels en Resorts in Sepik Regio

Een selectie van de hotels en resorts in Sepik Regio:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Papua Nieuw-Guinea

Voor informatie over vervoer in Papua Nieuw-Guinea verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Papua Nieuw-Guinea-pagina.

Terug naar boven