• Vakantie Madang - Papua Nieuw-Guinea
0

Vakantie Madang - Papua Nieuw-Guinea

Bezoek Madang tijdens je rondreis Papua Nieuw-Guinea

De badplaats Madang ligt aan de vruchtbare noordkust van Nieuw-Guinea. Madang is de provincie hoofdstad van de Madang Provincie aan de noordkust van het hoofdeiland van Papoea-Nieuw-Guinea. De stad Madang telt 362.805 inwoners op een oppervlakte van 29.000 km². Brengt u in ieder geval een bezoek aan het Cultural Centre, dat een interessante tentoonstelling van kunst en gebruiksvoorwerpen uit de regio herbergt.

Voor de kust liggen enkele vulkaaneilanden, die nog actief zijn. Madang was in de tweede wereldoorlog het toneel van felle gevechten, waarbij de stad vrijwel geheel werd verwoest. Bij de wederopbouw van de stad zijn veel parken en vijvers aangelegd, waardoor een aangenaam geheel is ontstaan. Voor de kust liggen ook tal van tropische eilanden, omringd door lagunes en koraalriffen. Duikers kunnen duiken op ondermeer wrakken van landingsboten uit de Tweede Wereldoorlog. Maar ook de kleurige koraalriffen en exotische vissen zijn prachtig mooi.

Houdt u er rekening mee dat in het regenseizoen (vooral dec-mrt) aan de noordkust vaak een straffe noordwesten wind waait.

 

Hoogtepunten van Madang

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Madang.


  • Cultural Centre
  • Tropische eilandjes voor de kust

Reizen naar Papua Nieuw-Guinea

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Papua Nieuw-Guinea geselecteerd:


Wonderen van Papoea-Nieuw-Guinea en Australië
35 dagen inclusief vlucht vanaf Amsterdam
Afgezonderde volksstammen, ongerepte jungle, paradijselijke privé-eilandjes – op Papoea-Nieuw-Guinea wachten talloze geheimen op ontdekkers. Met deze individuele reis met verblijf in de beste ecolodges en vervoer per privéjet bent u daar straks één van. De overstap naar Australië is snel gemaakt, Cairns in de top van tropisch Noord-Queensland, ligt slechts op 1 uur en 25 minuten vliegen van Port Moresby. Een ongekend avontuur vol wonderen wacht op u.
Al vanaf € 7915,- per persoon

Hotels en Resorts in Madang

Een selectie van de hotels en resorts in Madang:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Papua Nieuw-Guinea

Voor informatie over vervoer in Papua Nieuw-Guinea verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Papua Nieuw-Guinea-pagina.

Terug naar boven