Vakantie Nieuw-Guinea - Papua Nieuw-Guinea

Het hoofdeiland van Papua Nieuw-Guinea is Nieuw-Guinea. Het is één van de grootste eilanden ter Wereld, slechts het oostelijk deel behoort tot Papua Nieuw-Guinea. De westzijde (het voormalige Nederlandse deel van Nieuw-Guinea) behoort tot Indonesië, alhoewel de Papua's daar al lange tijd strijden voor onafhankelijkheid.

Het eiland is voor een groot deel bedekt met dichtbegroeid regenwoud en bergen die tot wel 4500 meter reiken. Er is in het land ook een grote variëteit aan planten en dieren. Er komen ongeveer 250 soorten kleine zoogdieren en maar liefst 12.000 verschillende plantensoorten voor. Daarnaast zijn er circa 6.000 verschillende soorten vlinders. Het land heeft ook een kustlijn met zandstranden waar u verschillende watersporten kunt beoefenen. Daarnaast kan men duiken naar mooie koraalriffen en meerdere scheepswrakken.

De hoofdstad Port Moresby ligt aan de zuidkust van het eiland. Ten westen daarvan strekt zich de Gulf Province en de Western Province uit. Deze gebieden zijn moerassig en bosrijk en worden nog maar nauwelijks bezocht door toeristen. Wel is er - vanwege olie- en gaswinning - steeds meer economische activiteit in dit gebied. Deze provincies grenzen ook aan het noordelijk deel van Australië (Cape York), gescheiden door de Torres Strait.

Eén van de meest fascinerende delen van Papoea Nieuw-Guinea zijn de centraal gelegen hooglanden, welke voornamelijk uit ruig gebergte bestaan met een gemiddelde hoogte van 3000 meter. De moeilijk begaanbare hooglanden, waarvan aanvankelijk werd gedacht dat het een onbewoond jungle-gebied was, bleek aan het begin van de 20ste eeuw het meest vruchtbare en dichtstbevolkte deel van het land te zijn.

De Sepik-regio is vooral bekend vanwege de bijzondere kunst en architectuur. De beste manier om de Sepik-regio te bezoeken is per cruiseschip, waarbij steeds korte excursies worden gemaakt, bij de langs de rivier gelegen dorpen.

Aan de noordkust ligt de stad Madang, met z'n mooie baai, gouden stranden en koraalformaties. Het is een populair gebied om te relaxen, snorkelen en duiken.

Vliegvelden en vliegverbindingen

Vanaf Port Moresby International Airport - gelegen 15km buiten het centrum van Port Moresby - kunt u internationaal vliegen naar Australië, Fiji, Hong Kong, Singapore en de Salomon eilanden. De volgende luchtvaartmaatschappijen voeren internationale vluchten uit. Vanaf Amsterdam naar PNG moet u rekening houden met een totale reistijd van minstens 28 uur, via Australië.

  • Air Niugini (naar Brisbane, Cairns, Honiara, Hong Kong, Nadi, Noumea en Sydney)
  • Air Pacific (naar Nadi [Fiji])
  • Qantas (naar Brisbane en Cairns [Australië])
  • Solomom Airlines (naar Honiara [Salomon Eilanden])
  • Virgin Australia (naar Sydney [Australië])

Alle overige luchthavens en airstrips dienen alleen het binnenlands vliegverkeer. Binnenlandse vluchten worden uitgevoerd door Air Niugini.

[Titel Kader]

[Tekst Kader]

Wilt u meer informatie over Nieuw-Guinea , ga dan naar:

Minder bekende streken van Nieuw-Guinea

Onderstaand vindt u informatie over de minder bekende streken van Nieuw-Guinea.


Gulf Province

De zuidelijk gelegen Gulf Province heeft een oppervlakte van 34.500 km² en heeft telt ruim 100.000 inwoners. Kerema is - ondanks z'n geringe omvang - de hoofdplaats van de provincie, het heeft ruim 5000 inwoners.

Oro Province

Oro Province staat ook bekend als Northern Province, het heeft een oppervlak van 22.800 km² en telt ca. 140.000 inwoners. Popondetta is de hoofdplaats van de provincie en telde in 2000 bij de volkstelling 19.556 inwoners.

Western Province

Western Province telt 152.067 inwoners op een oppervlakte van 99.300 km². De hoofdplaats is Daru, dat ongeveer 13.000 inwoners heeft. De Western Province is een uitgestrekt gebied met beboste heuvels, grasvlaktes en een enorm moerasgebied waar veel herten en watervogels leven. Afgezien van wat mijnbouw en olie- en gaswinning, lijkt de tijd stil te staan in deze dunbevolkte provincie. Er lopen nauwelijks wegen door dit ontoegankelijke gebied. Wel kunt u het door de lucht of over water bereiken.

Reizen naar Papua Nieuw-Guinea

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Papua Nieuw-Guinea geselecteerd:


Wonderen van Papoea-Nieuw-Guinea en Australië
35 dagen inclusief vlucht vanaf Amsterdam
Afgezonderde volksstammen, ongerepte jungle, paradijselijke privé-eilandjes – op Papoea-Nieuw-Guinea wachten talloze geheimen op ontdekkers. Met deze individuele reis met verblijf in de beste ecolodges en vervoer per privéjet bent u daar straks één van. De overstap naar Australië is snel gemaakt, Cairns in de top van tropisch Noord-Queensland, ligt slechts op 1 uur en 25 minuten vliegen van Port Moresby. Een ongekend avontuur vol wonderen wacht op u.
Al vanaf € 7915,- per persoon

Hotels en Resorts in Nieuw-Guinea

Een selectie van de hotels en resorts in Nieuw-Guinea:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Papua Nieuw-Guinea

Voor informatie over vervoer in Papua Nieuw-Guinea verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Papua Nieuw-Guinea-pagina.

Terug naar boven