Wonderen van Papoea-Nieuw-Guinea

23 dagen incl. vlucht vanaf Amsterdam

Afgezonderde volksstammen, ongerepte jungle, paradijselijke privé-eilandjes – op Papoea-Nieuw-Guinea wachten talloze geheimen op ontdekkers. Met deze individuele reis met verblijf in de beste ecolodges en vervoer per privéjet bent u daar straks één van. 

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1:  Amsterdam – Singapore – Port Moresby.

In de avond vliegt u met KLM rechtstreeks van Amsterdam naar Singapore. In Singapore stapt u over op de vlucht van Air Niugini naar Port Moresby. Een eventuele stopover in Singapore is mogelijk, neem hierover gerust contact met ons op.

Dag 3: Aankomst Port Moresby.

Aankomst in Port Moresby.

Dag 4:  Port Moresby – Tari.

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven voor uw vlucht met Air Niugini naar Tari. Uw bestemming is gelegen in de hooglanden, tussen de pieken van het Domagebergte op een hoogte van ca. 2135 meter. Bij aankomst ontvangst en transfer naar de lodge, u verblijft 2 nachten in Tari: Ambua Lodge, Round House Room op basis van volpension + activiteiten.>

Dag 5: Ambue Lodge

Vanuit de lodge heeft u een schitterend uitzicht op de vallei van Tari. U ontmoet de Huli, de trotse volksstam, die bekend staat om zijn rijkelijk versierde verentooien en liederen die de lokroep van de paradijsvogel nabootsen. In de natuur rondom de lodge treft u maar liefst 13 verschillende soorten van de paradijsvogel aan, een waar ‘paradijs’ voor vogelaars.

Dag 6: Tari - Karawari River

Na het ontbijt vertrekt u per privéjet naar de Karawari Lodge in de East Sepik Province. Er zijn in dit gebied geen luchthavens, wegen, winkeltjes of telefoons, de Sepik bevolking leeft van het land en de visvangst uit de rivier. De landingsbaan van de Karawari Lodge is de enige manier in en uit het gebied. Bij aankomst transfer naar de lodge waar u 2 nachten verblijft: Karawari Lodge, Cottage op basis van volpension + activiteiten.

Dag 7:  Karawari Lodge.

De lodge is gelegen op een heuvel vanaf waar u een oneindig uitzicht heeft op de Sepik River en het omliggende tropische regenwoud. U verkent de traditionele paalwoningen van de lokale Sepiks per boot. Hierdoor krijgt u een uniek kijkje in het dagelijks leven van dit volk, dat geroemd wordt om zijn gedetailleerde weefkunst en houtmaskers.

Dag 8:  Karawari Lodge – Mount Hagen.

Na het ontbijt vliegt u per privéjet naar Mount Hagen, in de Westelijke Hooglanden. Mount Hagen is de belangrijkste plaats in de hooglanden. Hier wordt de koffie en thee van de omliggende plantages verwerkt, is de grote markt op zaterdag en treft u de diverse kantoren van grote olie- en gasleveranciers. Bij aankomst wordt u ontvangen door onze agent en naar de Kumul Lodge gebracht. Uw accommodatie ligt nabij Mount Hagen, op 2861 m hoogte in een bergachtig en koel bosgebied.   Vanuit de lounge en het terras in het hoofdgebouw heeft u zicht op een tuin vol bijzondere vogels. U verblijft 2 nachten in Mt Hagen: Kumul Lodge, Bungalow inclusief volpension.

Dag 9:  Mount Hagen.

Een volle dag om de jungle van dit gebied te verkennen, waar talloze tropische vogel- en orchideesoorten voorkomen. U kunt zich ook verdiepen in de cultuur van het Melpavolk en diverse dorpjes in de omgeving van de lodge bezoeken. De Kumul Lodge is eigendom van en wordt gerund door lokale mensen. Het woord kumul betekent paradijsvogel in Pidgin English en op het terrein van de lodge kunt u deze bijzondere vogels vaak van dichtbij spotten, wat uniek is. Bijna 100 verschillende vogelsoorten zijn alleen al op het terrein van deze lodge gezien, waaronder drie soorten paradijsvogels, en er zijn er meer te vinden op nabijgelegen locaties. De lodge heeft een sterke ethos met betrekking tot het milieu en gebruikt een deel van haar geld om het bewustzijn van de kwetsbaarheid van het bos en de vogels onder de lokale bevolking te vergroten. De lokale eigenaren hopen dat het gebied uiteindelijk als nationaal park zal worden uitgeroepen en werken hier naar toe.

Dag 10:  Mount Hagen – Port Moresby – Kavieng

Na het ontbijt vliegt u met Air Niugini terug naar Port Moresby waar u overstapt op de aansluitende vlucht naar Kavieng in de eiland provincie New Ireland. Bij aankomst wordt u ontvangen door de eigenaren van de lodge en per boot in ca. 20 minuten naar Lissenung Island Resort gebracht.

U verblijft 4 nachten in Kavieng: Lissenung Island Resort, Ensuite Bungalow room inclusief volpension.

Dag 11-13: Lissenung Island Resort

De unieke ligging van Lissenung Island tussen de open Zuidzee en de Bismarck Sea biedt een spectaculair onderwaterleven. Het resort is gelegen op een klein privé-eiland en is omgeven door palmbomen en een prachtig wit zandstrand. Hier wacht u alles wat u van een droomvakantie in de Pacific verlangt: eenvoudige, comfortabele bungalows doch met een grote veranda, lekkere maaltijden en fantastisch snorkelen bij het huis rif voor de deur van uw resort. Dagtrips naar verlaten bounty eilanden waar u de tijd vergeet bij een BBQ op het strand. Een bezoek aan de lokale dorpjes in de buurt behoort tevens tot de mogelijkheden.

Dag 14: Kavieng – Port Moresby.

Vroeg in de ochtend vertrekt u per boot naar de luchthaven van Kavieng voor de vlucht terug naar Port Moresby. Bij aankomst transfer naar uw hotel nabij het centrum van de stad.

U verblijft in de charmante Raintree Lodge, Deluxe Room inclusief ontbijt.

Dag 15: Port Moresby – Tufi.

Transfer naar de luchthaven en vlucht van een uur naar Tufi, dat beschikt over zijn eigen landingsbaan aan de oceaan. Bij aankomst kunt u in 5 minuten naar uw resort wandelen. Voor de bagage wordt natuurlijk gezorgd.

U verblijft 4 nachten in Tufi: Tufi Dive Resort, Deluxe Bungalow inclusief volpension.

Dag 16-19: Tufi

Tufi ligt in de provincie Oro, op ca. 250 km van Port Moresby en 130 km van Kokoda, hoog gelegen met een fantastisch uitzicht op de fjorden, bergen en de zee. Dit in het ongerepte deel van Papua, ver weg van alles. Tufi betovert u met het kristalheldere water, de koraalriffen, eilanden, de diepe fjorden en het regenwoud. Een paradijs voor duikers, snorkelaars, cultuurliefhebbers en avonturiers. Op zondag neemt u deel aan de McLaren Harbor Cultural Tour (inbegrepen), een van Tufi’s meest populaire en gerenommeerde tours.  Op de McLaren Harbor Cultural Tour nemen wij u  per boot mee naar een van de fjorden, waar lokale dorpsbewoners met outrigger canoes op u wachten in traditionele kleding. De dorpelingen nemen u vervolgens mee op hun outriggers,  vanuit het fjord diep de rivier op, waar geesten en tovenarij de vrije loop krijgen. U gaat aan land en wandelt door het regenwoud naar een heilige plaats waar u ontvangen wordt met zang en dans. Daarna wordt er uitgelegd hoe sago gemaakt wordt, en leert u over bush medicijnen, vuur maken, en het zetten van de traditionele tatoeages. Na uw bezoek peddelt u terug naar de boot, vanaf daar zal een korte cruise u naar een paradijselijk strand van Komoa brengen, waar u geniet van een barbecue op het strand. Na de lunch heeft u tijd om te luieren of te snorkelen in de prachtige lagune, rond 16.00 uur bent u weer terug in het resort.

Dag 20: Tufi – Port Moresby.

Aan het einde van de dag verlaat u Tufi en vliegt u terug naar Port Moresby. Bij aankomst transfer naar uw hotel nabij het centrum van de stad.
U verblijft in de charmante Raintree Lodge, Deluxe Room inclusief ontbijt.

Dag 22:  Port Moresby - Amsterdam.

In de loop van de middag vliegt u met Air Niugini naar Singapore waar u overstapt op de KLM vlucht naar Amsterdam.

Dag 23:  Amsterdam.

Prijzen en reisdata

Reisdata: elke vrijdag

PeriodePrijs p.p.
01.01.18 - 07.07.18€ 8.545
08.07.18 - 19.08.18€ 8.745
20.08.18 - 14.12.18€ 8.545
15.12.18 - 26.12.18€ 8.745
27.12.19 - 31.03.19€ 8.545
Vanaf 01.04.2019Tarieven op aanvraag


Vermelde prijzen zijn in euro's per persoon en op basis van twee samen reizenden personen. Voor alleen reizenden geldt een toeslag.
 

Inclusief

• Alle lijnvluchten in Economy Class met KLM en Air Niugini van Amsterdam naar Port Moresby en retour plus alle interne vluchten, luchthavenbelastingen en toeslagen t.w.v. € 545 per persoon (onder voorbehoud van wijziging)
• Interne vluchten met Trans Niugini Air per privéjet zoals aangegeven in het programma
• 3x een nacht in Raintree Lodge in Port Moresby, Deluxe Room inclusief ontbijt.
• Trans Niugini Tour van 5 dagen met alle tours, transfers en maaltijden als aangegeven.
• 2 nachten in Kumul Lodge in een Bungalow met volpension.
• 4 overnachtingen in Lissenung island Resort in een Bungalow met volpension
• 5 overnachtingen in Tufi Dive Resort in een Deluxe Bungalow met volpension + McLaren Harbor Cultural Tour 
• Alle transfers van de luchthaven naar het hotel v.v.
• Reserveringskosten

Exclusief

• Persoonlijke uitgaven, maaltijden, overige hotels en excursies
• Reisverzekeringen

Let op

Beschikbaarheid van vluchten en aangegeven accommodaties zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid. De vermelde prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse voor de vluchten; indien niet beschikbaar kunnen andere boekingsklasse gereserveerd worden tegen een toeslag.

Mogelijke accommodaties voor deze reis naar Papoea-Nieuw-Guinea

Lissenung Island Resort | Papoea Nieuw Guinea reizen

Lissenung Island Resort

Hier wacht u alles wat u van een droomvakantie in de Pacific verlangt: eenvoudige, comfortabele bungalows doch met een grote veranda, lekkere maaltijden en fantastische duiken!

Tufi Resort | Papoea Nieuw Guinea reizen

Tufi Resort

Tufi betovert u met het kristalheldere water, de koraalriffen, de eilanden, de diepe fjorden en het regenwoud. Een paradijs voor duikers en avonturiers!