• Vakantie Westport - Nieuw-Zeeland
0

Vakantie Westport - Nieuw-Zeeland

Bezoek Westport tijdens je rondreis Nieuw-Zeeland

Het stadje Westport ligt aan de monding van de Buller River, aan de westkust van het Zuidereiland. Het stadje is ontstaan nadat er goud in de omgeving gevonden werd, waardoor veel gelukszoekers hier naartoe gelokt werden. Rond 1850 werd de eerste steenkool gevonden, en was niet goud de belangrijkste bron van inkomsten, maar de kolenindustrie. De geschiedenis van de kolenindustrie kunt u zien in het museum 'Coaltown' in Queen Street.

Verder heeft dit stadje zelf weinig te bieden. In de omgeving echter zijn veel activiteiten mogelijk, vooral op sportief gebied. De activiteiten die u in deze omgeving kunt ondernemen zijn: abseilen, paardrijden, jetboaten maar ook golfen op 18 holes golfcourse behoort tot de mogelijkheden. In de omgeving van Karamea, de noordelijkste plaats aan de westkust, kunt u wandeltochten maken over de Heapy track, die start en eindigt in deze plaats.

Op ongeveer 12 kilometer ten zuiden van Westport ligt Cape Foulwind waar een kolonie zeehonden leeft. Elk jaar in november / december worden hier zeehonden pups geboren wat een mooi schouwspel is om deze dieren dan te bekijken. U kunt hier de Cape Foulwind Track bewandelen van ongeveer 4 kilometer lang en komt langs de zeehondenkolonie.

Hoogtepunten van Westport

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Westport.


Buller Gorge

De Buller River stroomt in hoog tempo door de Buller Gorge met zijn steile granietrotsen en diepe ravijnen en omgeven door dichte bossen. De rivier gaat via het Lake Rotoito verder richting de kust en mondt uit in de Tasman Zee. Raften op de rivier is een belevenis en behoord voor de durfals onder u tot de mogelijkheden. Met kreten als 'lean left' en 'paddle down' wordt u meegesleurd door het snel stromende water, met als hoogtepunt de 'washingmachine' bij Ariki waar je met het vlot van een waterval naar beneden dendert.

Buller Coalfields Heritage Trail

Als u de 120 kilometer lange Buller Coalfield Heritage Trail volgt, die start in Westport, krijgt u een prima overzicht van de geschiedenis van de steenkool industrie aan de westkust. De route is met een normale auto te rijden en biedt de mogelijkheid onderweg bij bijzondere punten uit te stappen. U komt langs stadjes als Denniston, Stockton en Millerton waar u onder andere oude huizen, mijnschachten, treinrails met daarop locomotieven en wagons uit vervlogen tijd kunt zien. Ook zijn sommige tunnels te bezoeken, neem dus wel een zaklantaarn mee.

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Nieuw-Zeeland geselecteerd:


Nieuw-Zeeland Flycamper met Cathay Pacific
27 dagen incl. vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze flycamper kunt u zelf uw route bepalen alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 1985,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flydrive met Cathay Pacific
27 dagen Nieuw-Zeeland vakantie inclusief vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen, ferry-oversteek en 22 dagen huurauto
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen - alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. Deze aanbieding is op basis van internationale lijndienstvluchten van Cathay Pacific.
Al vanaf € 2055,- per persoon
Nieuw-Zeeland en Rarotonga
Retourvlucht Nieuw-Zeeland met gratis stopover van 6 dagen in Rarotonga, Cook Islands. Overnachtingen met ontbijt en transfers op Rarotonga inbegrepen.
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Eilanden, puur genieten! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. Deze aanbieding combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een gratis stopover op Rarotonga, het bijzonder mooie hoofdeiland van de Cook Eilanden. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2190,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flycamper met verlenging Fiji
35-daagse reis Nieuw-Zeeland met strandverlenging in Fiji incl. vluchten, 2 overnachting Nieuw-Zeeland, 25 dagen camperhuur en 5 nachten Fiji.
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze fly-camper kunt u zelf uw route bepalen, alleen de 2 nachten hotel bij aankomst zijn voor u gereserveerd. De reis sluit u af met 6 dagen strandverlenging aan het prachtige strand van Natadola Beach op het hoofdeiland van paradijselijk Fiji.
€ 2950,-
Droomreis Nieuw-Zeeland en Stille Zuidzee
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op eiland
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Stille Zuidzee! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover op één van de eilanden in de Stille Zuidzee. U kunt een keuze maken uit Fiji, Cook Eilanden, Samoa of Frans Polynesië. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 3215,- per persoon
Droomreis Nieuw-Zeeland & Cook Eilanden
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op Cook Islands
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Islands! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover in de Cook Islands
Al vanaf € 3215,- per persoon
Nieuw-Zeeland Autorondreis -  Standaard
28 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 24 overnachtingen en 24 dagen autohuur
Een goede voorbereiding op uw reis naar Nieuw- Zeeland is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland willen zien. Vaak is er tijd tekort om alle hoogtepunten te zien. Gelukkig kunnen wij u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te verdoen aan het zoeken van hotels. U bent er van verzekerd dat u steeds overnacht in een aangenaam onderkomen.
Al vanaf € 4330,- per persoon
B&B Autorondreis Nieuw-Zeeland - compleet
32 dagen Nieuw-Zeeland incl. vlucht met Emirates, 28 overnachtingen, excursies, ferry-oversteek, 26 dagen huurauto
Bij deze individuele autorondreis rijdt u zelf volgens een vooraf vastgestelde route met de huurauto en overnacht u in een Bed & Breakfast, lodge, farmstay of een hotel. U zult steeds kunnen genieten van het directe contact met uw Kiwi gasheer/gastvrouw en iedere ochtend krijgt u een fantastisch ontbijt geserveerd. De reis is ook in omgekeerde richting mogelijk van Christchurch naar Auckland.
Al vanaf € 6325,- per persoon

Hotels en Resorts in Westport

Een selectie van de hotels en resorts in Westport:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Nieuw-Zeeland

Voor informatie over vervoer in Nieuw-Zeeland verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Nieuw-Zeeland-pagina.

Terug naar boven