Vakantie West Coast - Nieuw-Zeeland

Bezoek de West Coast tijdens je rondreis Nieuw-Zeeland

De ruige West Coast van het Zuidereiland is één van de dunst bevolkte gebieden van Nieuw-Zeeland. De kuststrook, die ligt ingesloten tussen de Southern Alps en de Tasman Zee, wordt doorsneden door tal van snelstromende rivieren. Ruim 150 jaar geleden werd er goud gevonden in het gebied, wat vele goudzoekers aantrok. Daarvoor was het gebied alleen bevolkt geweest door Maori's.

In het noorden van de West Coast liggen de plaatsjes Westport, Greymouth en Hokatika. U kunt hier fraaie wandelingen maken. Greymouth vormt het eindpunt van de Tranz Alpine spoorweg dwars door de Southern Alps vanuit Christchurch. Eén van de hoogtepunten in dit gebied zijn de Pancake Rocks bij Punakaiki.

Meer zuidelijk aan de westflank van de Southern Alps - die over het Zuideiland loopt - liggen enkele gletsjers, die zich van het hoog-gebergte uitstrekken tot aan zeeniveau. Dit unieke fenomeen is pas echt goed waar te nemen vanuit de lucht, maar ook de ijsmassa aan de voet van de Franz-Josef-Glacier, Fox-Glacier en Tasman-glacier maken een onvergetelijke indruk. U kunt onder begeleiding van een gids wandeltochten maken langs de gletsjers, door dichtbegroeide bossen waarin veel zeldzame vogels leven.

De Franz Jozef en Fox Glaciers liggen in het schitterende Westland National Park. Dit park telt ongeveer 60 gletsjers maar deze twee zijn absoluut de mooiste. Ze zijn beiden zo'n 13 km lang en uniek omdat ze afdalen van gebieden met eeuwige sneeuw naar regenwoud vlakbij de kust.

Aan de zuidzijde van de West Coast begint Fiordland. De kustweg buigt echter net noordelijk hiervan landinwaarts af - over de Southern Alps via de Haast Pass - naar Wanaka en Queenstown. Vanaf daar kunt u via Te Anau het Fiordland National Park bezoeken.

 

Hoogtepunten van West Coast

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van West Coast.

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Nieuw-Zeeland geselecteerd:


Nieuw-Zeeland Flycamper met Cathay Pacific
27 dagen incl. vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze flycamper kunt u zelf uw route bepalen alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2020,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flydrive met Cathay Pacific
27 dagen Nieuw-Zeeland vakantie inclusief vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen, ferry-oversteek en 22 dagen huurauto
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen - alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. Deze aanbieding is op basis van internationale lijndienstvluchten van Cathay Pacific.
Al vanaf € 2065,- per persoon
Nieuw-Zeeland en Rarotonga
Retourvlucht Nieuw-Zeeland met gratis stopover van 6 dagen in Rarotonga, Cook Islands. Overnachtingen met ontbijt en transfers op Rarotonga inbegrepen.
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Eilanden, puur genieten! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. Deze aanbieding combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een gratis stopover op Rarotonga, het bijzonder mooie hoofdeiland van de Cook Eilanden. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2190,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flycamper met verlenging Fiji
35-daagse reis Nieuw-Zeeland met strandverlenging in Fiji incl. vluchten, 2 overnachting Nieuw-Zeeland, 25 dagen camperhuur en 5 nachten Fiji.
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze fly-camper kunt u zelf uw route bepalen, alleen de 2 nachten hotel bij aankomst zijn voor u gereserveerd. De reis sluit u af met 6 dagen strandverlenging aan het prachtige strand van Natadola Beach op het hoofdeiland van paradijselijk Fiji.
€ 2950,-
Droomreis Nieuw-Zeeland en Stille Zuidzee
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op eiland
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Stille Zuidzee! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover op één van de eilanden in de Stille Zuidzee. U kunt een keuze maken uit Fiji, Cook Eilanden, Samoa of Frans Polynesië. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 3215,- per persoon
Droomreis Nieuw-Zeeland & Cook Eilanden
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op Cook Islands
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Islands! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover in de Cook Islands
Al vanaf € 3215,- per persoon
Nieuw-Zeeland Autorondreis -  Standaard
28 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 24 overnachtingen en 24 dagen autohuur
Een goede voorbereiding op uw reis naar Nieuw- Zeeland is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland willen zien. Vaak is er tijd tekort om alle hoogtepunten te zien. Gelukkig kunnen wij u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te verdoen aan het zoeken van hotels. U bent er van verzekerd dat u steeds overnacht in een aangenaam onderkomen.
Al vanaf € 4330,- per persoon
B&B Autorondreis Nieuw-Zeeland - compleet
32 dagen Nieuw-Zeeland incl. vlucht met Emirates, 28 overnachtingen, excursies, ferry-oversteek, 26 dagen huurauto
Bij deze individuele autorondreis rijdt u zelf volgens een vooraf vastgestelde route met de huurauto en overnacht u in een Bed & Breakfast, lodge, farmstay of een hotel. U zult steeds kunnen genieten van het directe contact met uw Kiwi gasheer/gastvrouw en iedere ochtend krijgt u een fantastisch ontbijt geserveerd. De reis is ook in omgekeerde richting mogelijk van Christchurch naar Auckland.
Al vanaf € 6325,- per persoon

Hotels en Resorts in West Coast

Een selectie van de hotels en resorts in West Coast:

Moana Sands Beachfront Hotel
 West Coast - Rarotonga - Cook eilanden
Dit kleine hotel met 3 verdiepingen aan de zuidkust van Rarotonga, direct aan het strand. Zwemmen aan het strand is afhankelijk van de getijden. Het hotel ligt vlakbij de mooie Maire Nui Botanical Gardens. Alle kamers en suites zijn voorzien van balkon/terras met zeezicht, airco, telefoon, volledig…

Vervoer in Nieuw-Zeeland

Voor informatie over vervoer in Nieuw-Zeeland verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Nieuw-Zeeland-pagina.

Terug naar boven