• Vakantie Oamaru - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Oamaru - Nieuw-Zeeland
0 1

Vakantie Oamaru - Nieuw-Zeeland

Bezoek Oamaru tijdens je rondreis Nieuw-Zeeland

Op de route tussen Christchurch en Dunedin komt u langs het plaatsje Oamaru. Oamaru heeft ongeveer 14.000 inwoners, en vormt een welkome afwisseling wanneer u even genoeg natuur gezien heeft op uw route langs de oostkust. Het stadje is ruim opgezet en heeft brede lanen en straten omzoomt door bomen.

Oamaru werd gesticht door Europese emigranten in 1853 en de belangrijkste bron van inkomsten kwam toen uit het verschepen van ingevroren vlees dat hier verwerkt werd en de nodige welvaart bracht. De gebouwen werden opgetrokken uit de plaatselijke Oamaru steen, een roomwitte eenvoudig te verwerken zandsteen. Deze gebouwen in neo – klassieke stijl zijn goed bewaard gebleven en de trekpleisters van dit stadje, naast goed onderhouden tuinen, musea en de stranden.

De beste indruk van dit koloniale erfgoed vindt u in Thames, Harbour- en Tyne Street. U kunt samen met een gids dit stadje gaan bekijken, waarbij u de nodige uitleg krijgt, maar u kunt ook zelf op pad met de brochure 'Historic Oamaru'. Beginnend op Thames Street, waar ook het Visitor' Center gevestigd is, staat ook het pronkstuk van de stad: het Court House. Dit gerechtsgebouw uit 1883 heeft een prachtig portaal met Korinthische zuilen en is nog steeds in gebruik. Vlak ernaast staat het North Otago Museum uit 1882 waar u meer informatie vindt over de Maori cultuur, de gebruiken en het leven van de eerste kolonisten in North Otago. Ook krijgt u hier meer informatie over het delven en het gebruik van Oamaru steen.

Ook in dezelfde straat staan het Oamaru's First Post Office, in Italiaanse stijl, de National Bank en het elegante Waitaki District Council met zijn hoge klokkentoren. De Forrester Gallery aan de overkant van de straat is een ander hoogtepunt. Dit gebouw heeft mooie Dorische zuilen en herbergt nu een museum met kunst gemaakt door kunstenaars uit Nieuw Zeeland. Wanneer je de hoek om gaat bij Itchin Street ziet u aan uw linkerhand de St. Luke's Anglican Church met mooi houtsnijwerk in het interieur. In Harbour en Tyne Street vindt u de mooiste en best bewaarde historische gebouwen die tot monument gebombardeerd zijn. Het is een mix van allerlei stijlen van Gotisch tot Neo – Klassiek Italiaans en zelfs Grieks.

Mocht u al deze cultuur af willen wisselen met een stukje natuur, bezoek dan de Oamaru Public Gardens. Naast rust vindt u hier een Roodgekleurde Japanse Brug over Oamaru Creek, een oosterse tuin met typisch Oriëntaalse planten, lanen met Rododendrons en een cactus tuin. U kunt hier heerlijk relaxen langs het water of aan de fontein. Voor hen die even geen zin hebben om te lopen kunnen de tuinen ook met paard en wagen bekijken.

Naast de historische havenbuurt en de tuinen biedt Oamaru nog meer bezienswaardigheden en kunt u ook weer wat activiteit ontplooien door een wandeling te maken. Boven de haven loopt de 1 kilometer lange South Hill Walkway die eindigt bij het Lookout Reserve, van waaruit u een mooi uitzicht heeft over het stadje. Ook een wat langere 2,5 durende wandeling langs de kust is mogelijk, en ook al klinkt de naam van de wandelroute niet echt aantrekkelijk, de Graves Walkway, is deze toch de moeite waard.

De wandeling volgt de kustlijn 2,5 uur en biedt een prachtig uitzicht over kliffen, boulders en voert u naar een zandstrand en zandbanken waar u zeehonden kunt zien. Loop daarna nog even door naar Bushy Beach en zoek een goede schuilplaats in het struikgewas. Van hieruit kunt u dwerg – en geeloogpinguïns zien. Nog meer pinguïns kunt u zien bij de Oamaru Harbour waar de Blue Pinguïn nestelt. De beestjes waggelen tegen zonsondergang vanuit het water naar deze omgeving waar u ze vanaf speciale plekken kunt 'bestuderen'. In de ochtend gaat de hele kolonie in tegenovergestelde richting weer naar zee.

 

Hoogtepunten van Oamaru

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Oamaru.


  • North Otago Museum
  • Oamaru's First Post Office
  • Forrester Gallery
  • St. Luke's Anglican Church

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Nieuw-Zeeland geselecteerd:


Nieuw-Zeeland Flycamper met Cathay Pacific
27 dagen incl. vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze flycamper kunt u zelf uw route bepalen alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 1985,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flydrive met Cathay Pacific
27 dagen Nieuw-Zeeland vakantie inclusief vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen, ferry-oversteek en 22 dagen huurauto
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen - alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. Deze aanbieding is op basis van internationale lijndienstvluchten van Cathay Pacific.
Al vanaf € 2055,- per persoon
Nieuw-Zeeland en Rarotonga
Retourvlucht Nieuw-Zeeland met gratis stopover van 6 dagen in Rarotonga, Cook Islands. Overnachtingen met ontbijt en transfers op Rarotonga inbegrepen.
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Eilanden, puur genieten! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. Deze aanbieding combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een gratis stopover op Rarotonga, het bijzonder mooie hoofdeiland van de Cook Eilanden. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2190,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flycamper met verlenging Fiji
35-daagse reis Nieuw-Zeeland met strandverlenging in Fiji incl. vluchten, 2 overnachting Nieuw-Zeeland, 25 dagen camperhuur en 5 nachten Fiji.
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze fly-camper kunt u zelf uw route bepalen, alleen de 2 nachten hotel bij aankomst zijn voor u gereserveerd. De reis sluit u af met 6 dagen strandverlenging aan het prachtige strand van Natadola Beach op het hoofdeiland van paradijselijk Fiji.
€ 2950,-
Droomreis Nieuw-Zeeland en Stille Zuidzee
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op eiland
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Stille Zuidzee! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover op één van de eilanden in de Stille Zuidzee. U kunt een keuze maken uit Fiji, Cook Eilanden, Samoa of Frans Polynesië. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 3215,- per persoon
Droomreis Nieuw-Zeeland & Cook Eilanden
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op Cook Islands
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Islands! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover in de Cook Islands
Al vanaf € 3215,- per persoon
Nieuw-Zeeland Autorondreis -  Standaard
28 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 24 overnachtingen en 24 dagen autohuur
Een goede voorbereiding op uw reis naar Nieuw- Zeeland is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland willen zien. Vaak is er tijd tekort om alle hoogtepunten te zien. Gelukkig kunnen wij u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te verdoen aan het zoeken van hotels. U bent er van verzekerd dat u steeds overnacht in een aangenaam onderkomen.
Al vanaf € 4330,- per persoon
B&B Autorondreis Nieuw-Zeeland - compleet
32 dagen Nieuw-Zeeland incl. vlucht met Emirates, 28 overnachtingen, excursies, ferry-oversteek, 26 dagen huurauto
Bij deze individuele autorondreis rijdt u zelf volgens een vooraf vastgestelde route met de huurauto en overnacht u in een Bed & Breakfast, lodge, farmstay of een hotel. U zult steeds kunnen genieten van het directe contact met uw Kiwi gasheer/gastvrouw en iedere ochtend krijgt u een fantastisch ontbijt geserveerd. De reis is ook in omgekeerde richting mogelijk van Christchurch naar Auckland.
Al vanaf € 6325,- per persoon

Hotels en Resorts in Oamaru

Een selectie van de hotels en resorts in Oamaru:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Nieuw-Zeeland

Voor informatie over vervoer in Nieuw-Zeeland verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Nieuw-Zeeland-pagina.

Terug naar boven