• Vakantie Fox Glacier - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Fox Glacier - Nieuw-Zeeland
0 1

Vakantie Fox Glacier - Nieuw-Zeeland

Fox Glacier mag je niet missen tijdens je rondreis Nieuw-Zeeland

De Fox Clacier is misschien wat minder spectaculair dan de nabij gelegen Franz Josef Glacier, maar vanwege z'n ongereptheid is hij nog altijd de moeite waard van een bezoek. Fox Glacier biedt de zelfde activiteiten als Franz Josef Glacier. Ook hier kunt u (meerdaagse) wandelingen maken door de schitterende natuur en uitzichten op en vanaf de gletsjer, waarbij een hoogtepunt het uitzicht over Lake Matheson is.

De gletsjer kreeg zijn naam in 1872 na een bezoek van de toenmalige minister-president van Nieuw-Zeeland, Sir William Fox. De gemiddelde bewegingssnelheid van de gletsjer (gemeten vanaf 1985) is één meter per dag. Het totale verval over 13 km bedraagt 2600 meter. De Fox gletsjer is, net zoals de Franz Josef gletsjer, één van de makkelijkst toegankelijke gletsjers in de wereld. De gletsjer mondt uit in de Fox River.

Ook kunt u vanaf het dorpje Fox Glacier de indrukwekkende berg Mount Cook zien liggen wat schitterende plaatjes oplevert. Bijzonder aan Fox Glacier zijn de Kea's, groene berg-papegaaien, die heel brutaal en absoluut niet schuw zijn. De Fox Glacier ligt in Westland National Park in het zuidwesten van het Zuidereiland langs de Highway 6. In Fox Glacier Village, gelegen aan Highway 6, kunt u wandelingen starten en helicopter- en skydivevluchten maken.

Westland National Park

Dit nationale park ligt ingeklemd tussen de West Coast en de Southern Alps strekt zich uit over een lengte van 70 kilometer maar is slechts 30 kilometer breed. Ondanks dit zijn er in dit park ongeveer 60 gletsjers tot wel 3500 meter hoog, waarvan Franz Jozef Glacier en Fox Glacier de bekendste zijn. Beide gletsjers zijn ongeveer 3000 meter hoog en hebben een gletsjer tong die ongeveer 11 kilometer lang is. Uniek aan deze gletsjers is, dat ze afdalen van de gebieden met de eeuwige sneeuw dwars door het dichte regenwoud, dat op ongeveer 300 meter boven zeeniveau ligt.

Naast deze imposante bergen herbergt het park nog veel meer mooie natuur, zoals kustlagunes, schitterende meren, landbouwgrond ingeklemd tussen regenwoud. In het park kunt u wandeltochten maken onder begeleiding van een gids. De gids neemt u mee over diverse tracks die door de adembenemende natuur, met zijn glinsterende bergpieken, blauwgroene ijsgrotten en diepe gletsjerspleten lopen.

Er zijn tochten voor alle niveaus, maar mocht u slecht ter been zijn en / of een wat ruimer budget hebben, bestaat de mogelijkheid een gletsjervlucht per helikopter te boeken, waarbij u ook een landing maakt op de gletsjer zelf. Meer informatie betreffende wandelingen en helikopter vluchten, kunt u krijgen in Fox Glacier village en Franz Josef village.Ga vroeg op de dag dan is de kans kleiner dat bewolking het uitzicht belemmerd. In dit gebied is dat nogal eens het geval door het grillige weertype dat hier heerst.

Hoogtepunten van Fox Glacier

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Fox Glacier.


Lake Matheson

Het Lake Matheson is beroemd om zijn schitterende reflecties van de omliggende bergen in het water. Dit komt het best tot zijn recht wanneer het rustig weer is (windstil) en het meer er als een spiegel bij ligt. boeken.

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Nieuw-Zeeland geselecteerd:


Nieuw-Zeeland Flycamper met Cathay Pacific
27 dagen incl. vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze flycamper kunt u zelf uw route bepalen alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 1985,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flydrive met Cathay Pacific
27 dagen Nieuw-Zeeland vakantie inclusief vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen, ferry-oversteek en 22 dagen huurauto
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen - alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. Deze aanbieding is op basis van internationale lijndienstvluchten van Cathay Pacific.
Al vanaf € 2055,- per persoon
Nieuw-Zeeland en Rarotonga
Retourvlucht Nieuw-Zeeland met gratis stopover van 6 dagen in Rarotonga, Cook Islands. Overnachtingen met ontbijt en transfers op Rarotonga inbegrepen.
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Eilanden, puur genieten! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. Deze aanbieding combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een gratis stopover op Rarotonga, het bijzonder mooie hoofdeiland van de Cook Eilanden. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2190,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flycamper met verlenging Fiji
35-daagse reis Nieuw-Zeeland met strandverlenging in Fiji incl. vluchten, 2 overnachting Nieuw-Zeeland, 25 dagen camperhuur en 5 nachten Fiji.
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze fly-camper kunt u zelf uw route bepalen, alleen de 2 nachten hotel bij aankomst zijn voor u gereserveerd. De reis sluit u af met 6 dagen strandverlenging aan het prachtige strand van Natadola Beach op het hoofdeiland van paradijselijk Fiji.
€ 2950,-
Droomreis Nieuw-Zeeland en Stille Zuidzee
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op eiland
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Stille Zuidzee! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover op één van de eilanden in de Stille Zuidzee. U kunt een keuze maken uit Fiji, Cook Eilanden, Samoa of Frans Polynesië. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 3215,- per persoon
Droomreis Nieuw-Zeeland & Cook Eilanden
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op Cook Islands
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Islands! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover in de Cook Islands
Al vanaf € 3215,- per persoon
Nieuw-Zeeland Autorondreis -  Standaard
28 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 24 overnachtingen en 24 dagen autohuur
Een goede voorbereiding op uw reis naar Nieuw- Zeeland is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland willen zien. Vaak is er tijd tekort om alle hoogtepunten te zien. Gelukkig kunnen wij u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te verdoen aan het zoeken van hotels. U bent er van verzekerd dat u steeds overnacht in een aangenaam onderkomen.
Al vanaf € 4330,- per persoon
B&B Autorondreis Nieuw-Zeeland - compleet
32 dagen Nieuw-Zeeland incl. vlucht met Emirates, 28 overnachtingen, excursies, ferry-oversteek, 26 dagen huurauto
Bij deze individuele autorondreis rijdt u zelf volgens een vooraf vastgestelde route met de huurauto en overnacht u in een Bed & Breakfast, lodge, farmstay of een hotel. U zult steeds kunnen genieten van het directe contact met uw Kiwi gasheer/gastvrouw en iedere ochtend krijgt u een fantastisch ontbijt geserveerd. De reis is ook in omgekeerde richting mogelijk van Christchurch naar Auckland.
Al vanaf € 6325,- per persoon

Hotels en Resorts in Fox Glacier

Een selectie van de hotels en resorts in Fox Glacier:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Nieuw-Zeeland

Voor informatie over vervoer in Nieuw-Zeeland verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Nieuw-Zeeland-pagina.

Terug naar boven