• Vakantie Dunedin - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Dunedin - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Dunedin - Nieuw-Zeeland
0 1 2

Vakantie Dunedin - Nieuw-Zeeland

Een van de grootste steden van Nieuw-Zeeland

Dunedin is de tweede grootste stad op het Zuidereiland en in tegenstelling tot Christchurch door Schotse kolonisten in 1848 gesticht. Zij gaven de stad de naam 'Dun Edin' wat de Keltische naam is voor Edinburgh. De stad ligt aan de Otago Harbour, wat een verbastering is van Otakou, een Maori dorp, wat op het Otago schiereiland lag. Toen er niet veel later goud gevonden werd in de omgeving van Otago, bracht dit de stad een grote welvaart en maakte het tot belangrijk handelscentrum. Door deze welvaart vestigden zich hier banken, hotels en werden prachtige gebouwen neergezet, waarvan de meesten nog altijd bewaard zijn gebleven. Ook de huizen in Victoriaanse stijl geven de stad een statige aanblik.

De schotse invloed is duidelijk merkbaar aan de straatnamen en de vele Schotse tradities die er nog altijd zijn. In Dunedin is erg veel te zien en het leuke is dat dit allemaal op een vrij klein gebied bij elkaar ligt, alles is dan ook prima te voet te doen. In het centrum staan veel mooie gebouwen, kerken en musea zoals The Octagon, de University of Otaga en het Dunedin Railway Station. Ook voor hen die van winkelen houden is er keus voldoende.
De stad wordt omringd door groene glooiende heuvels.

Door de University of Otago is Dunedin is een echte studentenstad, er wonen er maar liefst 25.000. Mede hierdoor kent Dunedin een bruisend uitgaansleven en heeft het vele Pubs. Ook dankzij de aanwezigheid van de studenten vinden er kunst- en cultuurevenementen plaats.

Buiten het centrum is ook van alles te zien. Ten noorden hiervan zijn meer historische gebouwen te vinden en prachtige tuinen en parken, vooral de Botanic Gardens is een bezoek waard. Langs de kleine mooie haven voert een weg u naar uitkijkpunten met fantastisch uitzicht over de stad.

Stranden

In de buurt van Dunedin liggen een aantal goede stranden die uitnodigen voor een heerlijke dag relaxen of om een strandwandeling te maken. Bekende stranden zijn de stranden van St. Kilda en St. Clair. Een bezoek aan Tunnel Beach is absoluut de moeite waard en niet alleen voor het strand. Tunnel Beach ligt ongeveer 7 kilometer ten zuiden van de stad. Hier kunt u een wande-ling maken over de Tunnel Beach Walkway. Een pad dat uitgehakt is in de zandstenen rotsen wat naar het schitterende Tunnel Beach leidt. Vanaf het strand heeft u prachtig zicht op de door wind en water 'gebeeldhouwde' kliffen.

Hoogtepunten van Dunedin zijn:

Hoogtepunten van Dunedin

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Dunedin.


Dunedin Public Art Gallery

De Dunedin Public Art Gallery - daterend uit 1884 en daarmee oudste kunstmuseum van Nieuw Zeeland - is iets buiten het stadscentrum gevestigd. U ziet hier kunstwerken van Europese meesters van de 15e eeuw tot nu, zoals Monet, en Machiavelli, maar ook wordt veel aandacht besteed aan kunstenaars uit Nieuw Zeeland zowel uit het verleden als het heden. Vooral wordt er veel aandacht besteed aan jonge kunstenaars uit Nieuw Zeeland met wisselende exposities.

Baldwin Street

Dunedin heeft de eer de meest steile straat van de hele wereld te herbergen! Even boven het centrum van de stad vind je Baldwin Street met een stijgingspercentage van maar liefst 38%. Wanneer u hier naar boven rent, kunt u zowel uw eigen conditie testen als die van uw fiets / brommer / auto of ander voertuig waarin u zich voortbeweegt. Gaat u lopend, bereid u dan voor op 270 treden omhoog, en weer naar beneden. Gelukkig is er een reling waar u zich aan vast kunt houden. Bent u boven helemaal uitgeput, zijn de kiwi's zo vriendelijke geweest een kraantje neer te zetten om bij te kunnen tanken. Probeer tijdens zonsondergang of -opgang te gaan voor een prachtig uitzicht over de stad. Voor Baldwin Street, ga naar het noorden van Dunedin via Great King Street. Wanneer de weg afbuigt richting Timaru, ga rechtdoor via North Road en je komt vanzelf bij Baldwin Street.

Chocolade en whisky

Liefhebbers van Chocolade, bier en whisky kunnen hun hart ophalen door een bezoek te brengen aan een van de fabrieken. De Cadbury Chocolate Factory staat middenin Dunedin en biedt u de mogelijkheid het gehele proces mee te maken van het maken van de Cadbury reep. U zult zich even als Sjakie en de chocolade fabriek voelen. Natuurlijk kan er ook geproefd worden.

Wilt u daarna de chocolade wegspoelen bezoek dan de Speight Brewery, een van de oudste bierbrouwerijen in het land. Of toch liever iets sterkers, ook dat kan. Ga dan naar de Wilson Whisky Distillery, waar u zich de zachte whisky kunt laten smaken.

Olveston House

Dit schitterende huis, dat gebouwd is tussen 1904 en 1906 en nog altijd in perfecte staat is, herbergt maar liefst 35 kamers met daarin antieke meubelen, waardevol porselein, schilderijen en andere kunst uit die tijd. Tot aan 1966 is het huis familiebezit gebleven waarna het aan de stad Dunedin geschonken werd. Niet alleen het interieur is interessant maar ook de buitenkant is een aanblik waard. Het Olveston House is opgetrokken uit verschillende soorten steen, zoals Moeraki kiezels en Oamaru steen. Maak een begeleide tour van ongeveer een uur die u mee terug neemt naar de jaren 20 van de vorige eeuw en een goed beeld geeft hoe de rijken van destijds leefden.

Otago Settlers Museum

Zoals de naam al doet vermoeden kunt u in dit museum de geschiedenis zien van de eerste kolonisten en geeft een uniek overzicht van de sociale geschiedenis van deze streek. Kostuums, meubelstukken, antieke medische instrumenten, gereedschap, voertuigen, waaronder 'Josephine' de oudste tram van Dunedin en van heel Nieuw Zeeland en vele andere voorwerpen zijn hier tentoongesteld. Aan de muren hangen, vaak al vergeelde, foto's van de eerste immigranten uit Europa en maar ook van de vroegste immigranten uit China. Ook is een interessante Maori tentoonstelling te zien over de ervaringen die zij hadden met de kolonisten. Een interactieve Multi mediashow laat zien hoe het was om de maanden lange reis per zeilschip van Europa naar Nieuw Zeeland te maken.

The Octagon

Het centrale plein dat een achthoekige vorm heeft vormt het middelpunt van Dunedin. Op het plein worden veel activiteiten georganiseerd zoals festivals, feesten maar ook protestmarsen. Midden op het plein is een klein park dat uitnodigt tot picknicken en waar u een paar keer per dag kunt luisteren naar een muzikale fontein. Rondom het plein staan mooie gebouwen in Victoriaanse en Edwardiaanse stijl, o.a. de St. Pauls Cathedral en het Dunedin Visitor Center. Het postkantoor en het gemeentehuis staan even verderop.

University of Otago

De universiteit stamt uit 1869 en daarmee de oudste van Nieuw Zeeland. De gebouwen zijn een mix van oude en nieuwe gebouwen. De klokkentoren in gotische stijl van het oude administratiegebouw is waarschijnlijk het meest gefotografeerde gebouw van Dunedin. In de parkachtige tuinen is het heerlijk toeven of kunt u genieten van een korte wandeling langs het riviertje de Leith, dat uitmond in de Ortago haven.

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Nieuw-Zeeland geselecteerd:


Nieuw-Zeeland Flycamper met Cathay Pacific
27 dagen incl. vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze flycamper kunt u zelf uw route bepalen alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 1985,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flydrive met Cathay Pacific
27 dagen Nieuw-Zeeland vakantie inclusief vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen, ferry-oversteek en 22 dagen huurauto
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen - alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. Deze aanbieding is op basis van internationale lijndienstvluchten van Cathay Pacific.
Al vanaf € 2055,- per persoon
Nieuw-Zeeland en Rarotonga
Retourvlucht Nieuw-Zeeland met gratis stopover van 6 dagen in Rarotonga, Cook Islands. Overnachtingen met ontbijt en transfers op Rarotonga inbegrepen.
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Eilanden, puur genieten! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. Deze aanbieding combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een gratis stopover op Rarotonga, het bijzonder mooie hoofdeiland van de Cook Eilanden. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2190,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flycamper met verlenging Fiji
35-daagse reis Nieuw-Zeeland met strandverlenging in Fiji incl. vluchten, 2 overnachting Nieuw-Zeeland, 25 dagen camperhuur en 5 nachten Fiji.
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze fly-camper kunt u zelf uw route bepalen, alleen de 2 nachten hotel bij aankomst zijn voor u gereserveerd. De reis sluit u af met 6 dagen strandverlenging aan het prachtige strand van Natadola Beach op het hoofdeiland van paradijselijk Fiji.
€ 2950,-
Droomreis Nieuw-Zeeland en Stille Zuidzee
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op eiland
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Stille Zuidzee! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover op één van de eilanden in de Stille Zuidzee. U kunt een keuze maken uit Fiji, Cook Eilanden, Samoa of Frans Polynesië. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 3215,- per persoon
Droomreis Nieuw-Zeeland & Cook Eilanden
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op Cook Islands
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Islands! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover in de Cook Islands
Al vanaf € 3215,- per persoon
Nieuw-Zeeland Autorondreis -  Standaard
28 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 24 overnachtingen en 24 dagen autohuur
Een goede voorbereiding op uw reis naar Nieuw- Zeeland is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland willen zien. Vaak is er tijd tekort om alle hoogtepunten te zien. Gelukkig kunnen wij u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te verdoen aan het zoeken van hotels. U bent er van verzekerd dat u steeds overnacht in een aangenaam onderkomen.
Al vanaf € 4330,- per persoon
B&B Autorondreis Nieuw-Zeeland - compleet
32 dagen Nieuw-Zeeland incl. vlucht met Emirates, 28 overnachtingen, excursies, ferry-oversteek, 26 dagen huurauto
Bij deze individuele autorondreis rijdt u zelf volgens een vooraf vastgestelde route met de huurauto en overnacht u in een Bed & Breakfast, lodge, farmstay of een hotel. U zult steeds kunnen genieten van het directe contact met uw Kiwi gasheer/gastvrouw en iedere ochtend krijgt u een fantastisch ontbijt geserveerd. De reis is ook in omgekeerde richting mogelijk van Christchurch naar Auckland.
Al vanaf € 6325,- per persoon

Hotels en Resorts in Dunedin

Een selectie van de hotels en resorts in Dunedin:

Fletcher Lodge
 Dunedin - South Island - Nieuw-Zeeland
Op slechts enkele minuten van het centrum van Dunedin. Leuke bars en restaurants liggen in de directe omgeving. de lodge telt 6 grote en smaakvol ingerichte kamers. In welke kamer u ook overnacht, de volgende dag begint u uitgerust aan een nieuwe dag. internettoegang, spa, parkeergelegenheid,…
Larnach Castle
 Dunedin - South Island - Nieuw-Zeeland
Het kasteel ligt op het Otago schiereiland, ca. 20 minuten rijden van de stad Dunedin. Met zijn opwindende en tragische verhalen is het kasteel een populaire plaats voor reizigers uit alle hoeken van de wereld. Maak een wandeling door de tuin en ontdek de geschiedenis binnen deze muren. Een aanrader…
Scenic Hotel Southern Cross
 Dunedin - South Island - Nieuw-Zeeland
Overnacht in één van de mooiste en oudste hotels van Nieuw-Zeeland en laat u betoveren door de charme van Dunedin. de 178 kamers zijn ingericht met een douche/wc, haardroger, tv, radio, telefoon, strijkijzer, koelkast, minibar en koffie & thee faciliteiten. Bij het hotel hoort een restaurant en bar…

Vervoer in Nieuw-Zeeland

Voor informatie over vervoer in Nieuw-Zeeland verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Nieuw-Zeeland-pagina.

Terug naar boven