• Vakantie Catlins Forest Park - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Catlins Forest Park - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Catlins Forest Park - Nieuw-Zeeland
0 1 2

Vakantie Catlins Forest Park - Nieuw-Zeeland

Bezoek Catlins Forest Park tijdens je rondreis Nieuw-Zeeland

De Catlins, het meest zuidoostelijk gelegen deel van het Zuidereiland, is een van de meest schilderachtige gebieden van Nieuw-Zeeland. Door het gebied loopt een mooie kustweg van 172 kilometer lang, die deels onverhard is. Onderweg rijdt u door een spectaculair gebied vol bijzondere natuurverschijnselen en dieren die u gezien moet hebben. De weg loopt van Invercargill naar Balclutha en u komt onderweg prachtige watervallen, goudgele stranden, oude dennen- en beukenbossen, hoge kliffen, gefossiliseerde bomen en geheime grotten tegen. Er staan nog enkele boomsoorten van oerbossen zoals de kahikatea, de totara en de miro. Met name achter de zandduinen van Tahakopa en Tautuku Bay kunt u deze zien. Rondom Tautuka Bay zijn goed de verschillende vegetatiezones te zien die in dit natuurgebied voorkomen.

In de Catlins leven veel bijzondere dieren waaronder pinguïns, robben, zeeleeuwen en zeldzame hector-dolfijnen. Zeeolifanten kunt u spotten bij The Nuggets, opvallende rotsen in de vorm van golven. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen aan de grote verscheidenheid aan vogelsoorten. Er leven hier bijvoorbeeld geeloog-pinguïns (Hoiho) die met uitsterven bedreigt worden, kaka's, blauwe eenden en de zeldzame mohua ("geelkoppen"). Trek voor deze route zeker een hele dag uit zodat u de tijd hebt om kleine weggetjes in te slaan en om af en toe uit te stappen om nog beter van dit unieke natuurgebied te kunnen genieten. Mocht u geen genoeg kunnen krijgen van de Catlins, dan zijn er onderweg verschillende guesthouses, hostels en campings.

Als u start vanuit Invercargill, is Waipapa Point in de buurt van Otara een van de eerste bezienswaardigheden op de route. Hier staat een oude vuurtoren die in 1884 gebouwd is, na een van de grootste scheepsrampen van Nieuw Zeeland waarbij 131 passagiers van de 151 het leven verloren. Even verderop ligt Slope Point, het meest zuidelijke puntje van het Zuidereiland.

Bij Curio Bay ligt de volgende bezienswaardigheid op de route. Hier kunt u bij eb de fossiele resten zien van een 'versteend' bos van 160 miljoen jaar oud! Op een steenworp hiervandaan ligt de schitterende Purpoise Bay. Hier spelen zwart-witte hector-dolfijnen in de branding en kun je zelfs met ze zwemmen.

Om een ander hoogtepunt op deze route te zien moet u even een stukje het binnenland waar u de McLean Falls kunt zien. Het is een half uurtje wandelen langs de Tautuku River ziet u de waterval die hier een een spectaculaire val van 22 m maakt. Vervolgens gaat u weer terug naar de kust om een bezoekje te brengen aan de Cathedral Caves. U moet hiervoor de auto parkeren en lopend verder. U loopt 40 minuten door het bos en over het strand - alleen mogelijk tijdens eb - naar de bijzondere grotten aan het water. De Cathedral Caves danken hun naam aan de gelijkenis met een kathedraal in Engeland. Bij Tautuku Bay bereikt u na een kwartier lopen het schitterende strand vanwaaruit het nog vijf minuten lopen is naar het kleine bosmeer Lake Wilkie. Hier ziet u diverse unieke planten en bomen. Even verderop in Papatowai start een mooie wandeling, de 'Top Track', die u onder begeleiding kunt maken en is 26 km lang. Deze duurt ongeveer twee dagen en voert u langs stranden, stukken privé-bos en prachtige uitkijkpunten. Accommodatie wordt voor u verzorgd.

De Purakaunui Falls bereik je na een korte wandeling door beuken- en coniferenbossen. Je komt bij een uitkijkpunt vanwaar je een mooi zicht hebt op de watervallen. Weer verder naar het noorden kom je bij de Jack's Blowhole. Dit is een 60 m diep gat op 200 m van het strand die door een tunnel met elkaar zijn verbonden. Er stroomt zeewater door de tunnel die af en toe door het gat van Jack's Blowhole spuit. Ten oosten van Owaka ligt Cannibal Bay waar zeeleeuwen hun jongen ter wereld brengen. Deze plaats is moeilijk bereikbaar maar wanneer u naar Newhaven rijdt kunt u via het strand deze plek makkelijker bereiken. Het laatste hoogtepunt van de route door de Catlins is Nugget Point. Hier vind je een unieke mix van dieren die hier samenleven: zeeleeuwen, robben, jan-van-genten, aalscholvers, pijlstormvogels en pinguïns.

De Catlins kun je bereiken via Invercargill aan Highway 1 of Balclutha aan dezelfde weg. Volg bij deze plaatsen niet de snelweg maar neem de Southern Scenic Route.

 

Hoogtepunten van Catlins Forest Park

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Catlins Forest Park.


  • The Nuggets
  • Zeeolifanten
  • Pinguins
  • Zeeleeuwen
  • Robben
  • Purakaunui Falls
  • Jack's Bowhole

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Nieuw-Zeeland geselecteerd:


Nieuw-Zeeland Flycamper met Cathay Pacific
27 dagen incl. vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze flycamper kunt u zelf uw route bepalen alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 1985,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flydrive met Cathay Pacific
27 dagen Nieuw-Zeeland vakantie inclusief vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen, ferry-oversteek en 22 dagen huurauto
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen - alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. Deze aanbieding is op basis van internationale lijndienstvluchten van Cathay Pacific.
Al vanaf € 2055,- per persoon
Nieuw-Zeeland en Rarotonga
Retourvlucht Nieuw-Zeeland met gratis stopover van 6 dagen in Rarotonga, Cook Islands. Overnachtingen met ontbijt en transfers op Rarotonga inbegrepen.
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Eilanden, puur genieten! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. Deze aanbieding combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een gratis stopover op Rarotonga, het bijzonder mooie hoofdeiland van de Cook Eilanden. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2190,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flycamper met verlenging Fiji
35-daagse reis Nieuw-Zeeland met strandverlenging in Fiji incl. vluchten, 2 overnachting Nieuw-Zeeland, 25 dagen camperhuur en 5 nachten Fiji.
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze fly-camper kunt u zelf uw route bepalen, alleen de 2 nachten hotel bij aankomst zijn voor u gereserveerd. De reis sluit u af met 6 dagen strandverlenging aan het prachtige strand van Natadola Beach op het hoofdeiland van paradijselijk Fiji.
€ 2950,-
Droomreis Nieuw-Zeeland en Stille Zuidzee
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op eiland
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Stille Zuidzee! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover op één van de eilanden in de Stille Zuidzee. U kunt een keuze maken uit Fiji, Cook Eilanden, Samoa of Frans Polynesië. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 3215,- per persoon
Droomreis Nieuw-Zeeland & Cook Eilanden
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op Cook Islands
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Islands! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover in de Cook Islands
Al vanaf € 3215,- per persoon
Nieuw-Zeeland Autorondreis -  Standaard
28 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 24 overnachtingen en 24 dagen autohuur
Een goede voorbereiding op uw reis naar Nieuw- Zeeland is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland willen zien. Vaak is er tijd tekort om alle hoogtepunten te zien. Gelukkig kunnen wij u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te verdoen aan het zoeken van hotels. U bent er van verzekerd dat u steeds overnacht in een aangenaam onderkomen.
Al vanaf € 4330,- per persoon
B&B Autorondreis Nieuw-Zeeland - compleet
32 dagen Nieuw-Zeeland incl. vlucht met Emirates, 28 overnachtingen, excursies, ferry-oversteek, 26 dagen huurauto
Bij deze individuele autorondreis rijdt u zelf volgens een vooraf vastgestelde route met de huurauto en overnacht u in een Bed & Breakfast, lodge, farmstay of een hotel. U zult steeds kunnen genieten van het directe contact met uw Kiwi gasheer/gastvrouw en iedere ochtend krijgt u een fantastisch ontbijt geserveerd. De reis is ook in omgekeerde richting mogelijk van Christchurch naar Auckland.
Al vanaf € 6325,- per persoon

Hotels en Resorts in Catlins Forest Park

Een selectie van de hotels en resorts in Catlins Forest Park:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Nieuw-Zeeland

Voor informatie over vervoer in Nieuw-Zeeland verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Nieuw-Zeeland-pagina.

Terug naar boven