• Vakantie Arthurs Pass - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Arthurs Pass - Nieuw-Zeeland
0 1

Vakantie Arthurs Pass - Nieuw-Zeeland

Volg de Arthurs Pass tijdens je rondreis Nieuw-Zeeland

Highway 73 is een van de snelste en mooiste routes tussen Christchurch en de westkust. De weg loopt dwars door de Southern Alps, de Nieuw Zeelandse Alpen. Het deel tussen Springfield en Kumara Junction is ongeveer 160 km en gaat via Arthurs' Pass. Arthurs Pass is ook de naam van het dorp dat midden in de Southern Alps ligt. Het dorp heeft veel weg van een dorp in de Zwitserse Alpen en hier ligt ook de ingang van de 8.5 km lange Otira treintunnel, de enige treinverbinding door de bergen. Neem hier even de tijd voor een stop om de ruim 130 meter hoge Devils Punch Bowl watervallen te zien, te bereiken na een wandeling van ongeveer 3 kwartier.

De weg over Arthurs' Pass kan in de winter afgesloten zijn vanwege hevige sneeuwval, het is dan ook aan te raden vooraf hierover te informeren.

De weg klimt al snel steil omhoog tot de 945 meter hoge Porters' Pass, de hoogst gelegen pass op de route. Porters' Pass is een populaire winterbestemming voor dagtrips voor de inwoners van Christchurch. Er zijn hier veel ski-mogelijkheden en op het nabij gelegen Lake Lyndon kan geschaatst worden. De weg loopt verder door een soort maanlandschap bij Castle Hill. Hier liggen grote kalksteenformaties die popu-lair zijn bij klimmers. Vervolgens gaat u het Craigieburn Forest Park in, een met beuken begroeid park waar u schit-terende wandelingen kunt maken, picknicken en fietsen. Hierna volgen een aantal meren, Lake Pearson en Lake Grasmere, die bekend staan om hun mooie weerspiegelingen van de omringende bergen. Vissers komen hier zeker aan hun trekken de beide meren staan bekend om de vele forellen die zich in deze meren bevinden.

Door massale boomkap van begin 20 eeuw, nodig om de schapen te kunnen laten grazen, is de omgeving hier wat kaal. Maar wanneer je dan het Arthur's Pass National Park binnenrijdt, bevindt u zich weer in een prachtig bebost berglandschap. De vegetatie aan de oostzijde van de Alps bestaan voornamelijk uit mountain beeches, een beukensoort, terwijl deze aan de westzijde meer gevarieerd is. Uiteindelijk bereikt u Kumara Junction aan de West Coast.

Hoogtepunten van Arthurs Pass zijn:

Hoogtepunten van Arthurs Pass

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Arthurs Pass.


Arthur's Pass National Park

Arthur's Pass National Park is bijna 1200 km², en daarmee het 4e grootste nationale park van Nieuw-Zeeland en ligt midden in de Southern Alps. Het gebied wordt omgeven door hoge bergtoppen waarvan er 17 meer dan 2000 meter hoog zijn. Het park staat bekend om zijn besneeuwde bergen, diepe kloven, steile hellingen, woeste watervallen, wilde rivieren en dichtbegroeide bossen en valleien. De meeste regen valt aan de westzijde, en is het landschap bedekt met dichte bossen waar rivieren doorheen stromen. Aan de oostzijde overheersen beukenbossen en met beemdgras begroeide vlakten. Hoog in de bergen groeit gele en witte edelweiss en in de alpenweiden gentianen en sneeuwbessen. Voor vogelliefhebbers is dit een paradijs want hier leven veel soorten die je nergens anders ziet, zoals de grijsrugbrilvogel, kea, geweervogel, paradijscasarca, de zeldzame grijze kiwi en de blauwe eend.

Wanneer u dit park gaat bezoeken, neem dan wel uw regenjas mee want het regent hier tussen de 150 en 175 dagen per jaar. 's Winter kan het hier streng vriezen, en zijn februari en maart de beste maanden om Arthur's Pass National Park te bezoeken. Voor wandelaars is het park een waar paradijs en biedt de mogelijkheid voor wandelingen van 4 uur tot meerdaagse tochten, door een prachtige natuur, en variëren van eenvoudig tot zwaar. Onderweg zijn er verschillende accommodatiemogelijkheden. Zorg wel voor stevige wandelschoenen en waterdichte kleding Neem wel goede loopschoenen en waterdichte kleding mee en omdat sommige routes niet altijd even goed staan aangegeven is een topografische kaart aan te raden. Voordat u een wandeling gaat ondernemen bent u verplicht dit te melden bij het Arthur's Pass Visitor's Centre waar u ook informatie krijgt over de weersomstandigheden.

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Nieuw-Zeeland geselecteerd:


Nieuw-Zeeland Flycamper met Cathay Pacific
27 dagen incl. vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze flycamper kunt u zelf uw route bepalen alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 1985,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flydrive met Cathay Pacific
27 dagen Nieuw-Zeeland vakantie inclusief vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen, ferry-oversteek en 22 dagen huurauto
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen - alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. Deze aanbieding is op basis van internationale lijndienstvluchten van Cathay Pacific.
Al vanaf € 2055,- per persoon
Nieuw-Zeeland en Rarotonga
Retourvlucht Nieuw-Zeeland met gratis stopover van 6 dagen in Rarotonga, Cook Islands. Overnachtingen met ontbijt en transfers op Rarotonga inbegrepen.
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Eilanden, puur genieten! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. Deze aanbieding combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een gratis stopover op Rarotonga, het bijzonder mooie hoofdeiland van de Cook Eilanden. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2190,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flycamper met verlenging Fiji
35-daagse reis Nieuw-Zeeland met strandverlenging in Fiji incl. vluchten, 2 overnachting Nieuw-Zeeland, 25 dagen camperhuur en 5 nachten Fiji.
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze fly-camper kunt u zelf uw route bepalen, alleen de 2 nachten hotel bij aankomst zijn voor u gereserveerd. De reis sluit u af met 6 dagen strandverlenging aan het prachtige strand van Natadola Beach op het hoofdeiland van paradijselijk Fiji.
€ 2950,-
Droomreis Nieuw-Zeeland en Stille Zuidzee
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op eiland
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Stille Zuidzee! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover op één van de eilanden in de Stille Zuidzee. U kunt een keuze maken uit Fiji, Cook Eilanden, Samoa of Frans Polynesië. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 3215,- per persoon
Droomreis Nieuw-Zeeland & Cook Eilanden
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op Cook Islands
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Islands! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover in de Cook Islands
Al vanaf € 3215,- per persoon
Nieuw-Zeeland Autorondreis -  Standaard
28 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 24 overnachtingen en 24 dagen autohuur
Een goede voorbereiding op uw reis naar Nieuw- Zeeland is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland willen zien. Vaak is er tijd tekort om alle hoogtepunten te zien. Gelukkig kunnen wij u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te verdoen aan het zoeken van hotels. U bent er van verzekerd dat u steeds overnacht in een aangenaam onderkomen.
Al vanaf € 4330,- per persoon
B&B Autorondreis Nieuw-Zeeland - compleet
32 dagen Nieuw-Zeeland incl. vlucht met Emirates, 28 overnachtingen, excursies, ferry-oversteek, 26 dagen huurauto
Bij deze individuele autorondreis rijdt u zelf volgens een vooraf vastgestelde route met de huurauto en overnacht u in een Bed & Breakfast, lodge, farmstay of een hotel. U zult steeds kunnen genieten van het directe contact met uw Kiwi gasheer/gastvrouw en iedere ochtend krijgt u een fantastisch ontbijt geserveerd. De reis is ook in omgekeerde richting mogelijk van Christchurch naar Auckland.
Al vanaf € 6325,- per persoon

Hotels en Resorts in Arthurs Pass

Een selectie van de hotels en resorts in Arthurs Pass:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Nieuw-Zeeland

Voor informatie over vervoer in Nieuw-Zeeland verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Nieuw-Zeeland-pagina.

Terug naar boven