• Vakantie Akaroa - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Akaroa - Nieuw-Zeeland
0 1

Vakantie Akaroa - Nieuw-Zeeland

Bezoek Akaroa tijdens je rondreis Nieuw-Zeeland

Op slechts een half uurtje rijden ten zuidoosten van Christchurch ligt het mooie Banks schiereiland. Vanaf de Canterbury Plains gezien steekt het bergachtig schiereiland markant af. Het is eigenlijk een uitgedoofde vulkaan met een - aan de zuidzijde - ingestorte krater die tegenwoordig de haven van Akaroa vormt. Akaroa ligt aan de oostzijde van het schitterende de Banks Peninsula, en is alleen te bereiken via een slingerweg.

Akaroa, wat 'lange haven' in het Maori betekend, is een historisch plaatsje dat door Franse kolonisten in 1838 gesticht is.Twee jaar later namen Engelse kolonisten de heerschappij over en breidde hun invloed hier uit. De invloeden van zowel de Fransen als de Britten is nog altijd duidelijk aanwezig. Zo zijn er veel historische gebouwen in Franse stijl, Franstalige straatnamen zoals Rue Lavaud, Rue Jolie en Rue Balguerie maar ook typische Engelse cottages terug te vinden in Akaroa. Door dit alles ademt het stadje een relaxte en ontspannen sfeer uit.

U kunt de Akaroa Historic Village Walk doen om de 43 historische gebouwen en plekken te zien, zoals de Church of Saint Patrick uit 1864 en de vuurtoren uit 1880. Aan de Rue Lavaud staat het oudste huis van heel Canterbury, het Langlois-Eteveneaux House and Museum dat tussen 1841 en 1845 werd gebouwd. In het aangrenzende museum komt u meer te weten over de Franse kolonisten in Nieuw-Zeeland.

Een andere wandelmogelijkheid in Akaroa is de "Banks Peninsula Track". Middenin het stadje ligt een strand waar u perfect kunt zwemmen. Vanaf de steiger vertrekken boottochten door de haven en langs het schiereiland.

Banks Peninsula

Het Banks Peninsula is ontstaan door twee gigantische vulkaanuitbarstingen waardoor er nu een gevarieerd landschap heeft gevormd. Dit heftige geologische verleden zie je terug in de rotsige vulkanische uitlopers, woeste kusten, diepe dalen en steile kliffen. Er zijn bossen, prachtige baaien met goudgele zandstranden omgeven door aquamarijn water. Het Banks Peninsula wordt al meer dan 1000 jaar bewoond door de Ngai Tahu-stam en was lange tijd een veilige woonplaats, totdat de eerste kolonisten bezit namen van het land. Zowel de Fransen als de Engelsen waren geïnteresseerd in dit deel. De Engelsen waren slagvaardiger en de Britse regering besloot een verdrag te tekenen met de Maori - het Verdrag van Waitangi - waarbij de Maori hun land overdroegen aan de Engelsen. Het schiereiland is vernoemd naar de Engelse bioloog Joseph Banks die in dienst was van Captain James Cook.

Banks Peninsula heeft veel attracties waaronder schitterende baaien en pittoreske dorpjes zoals het historische Akaroa, Laverick's Bay, Okains Bay, Pigeon Bay en Le Bons Bay. In deze laatste baai kunt u zwemmen, paardrijden en is er een mooie camping.

Hoogtepunten van Akaroa zijn:

Hoogtepunten van Akaroa

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Akaroa.


Banks Peninsula Track

Een aanrader is de eerder genoemde Banks Peninsula Track. Deze wordt ook wel de 'four nights, four days, four beaches, four bays' tocht genoemd, al kunt u er ook twee dagen over doen. Deze prachtige wandeltocht begint en eindigt in Akaroa en is 35 km lang. U komt langs de spectaculaire vulkanische kustlijn, door inheemse bossen, valleien, watervallen en zandstranden. U ziet dolfijnen, zeehonden en pinguïns. U krijgt ook een kijkje in de krater van een vulkaan. Bij Stone Bay kunt u zwemmen onder de sterren! Het is een een behoorlijk pittige wandeling en een beetje conditie is wel van belang. Een aantal delen van deze tocht lopen over privé-terrein, en dient u van tevoren wel even te reserveren in Akaroa. U kunt overnachten in hostels en cottages die aan de route liggen. Let op: het wandelseizoen loopt van 1 oktober tot 30 april.

Barry's Bay Cheese Factory

Om te proeven of ze in Nieuw-Zeeland ook lekkere kaas hebben, moet u absoluut naar Barry's Bay Cheese Factory (Highway 75) bij Akaroa.

Okains Bay

In Okains Bay bevindt zich het Maori and Colonial Museum met een uitgebreide collectie van Maori-voorwerpen. Zo kunt u hier een Maori-waka (kano) zien uit 1867 die nog elk jaar wordt gebruikt op de nationale feestdag Waitangi Day op 6 februari.

Scenic Cruises

U kunt het Banks Peninsula bezoeken per cruise, die langs het schiereiland vaart. Deze vertrekken onder andere vanuit Christchurch vanaf de Main Wharf. Een andere cruise mogelijkheid is vanuit Akaroa door de baai of naar open zee. Tijdens deze tochten kunt u onder andere dwergpinguïns en kolonies zeehonden zien. Akaroa is ook een van de beste plekken van Nieuw-Zeeland om hectordolfijnen te gaan spotten én mee te gaan zwemmen. Deze kleinste dolfijnensoort zwemt vaak in grote groepen rond de kust van Akaroa. Het hele jaar door kunt u hier een cruise maken en deze dolfijnen zien en aanraken.

Summit Road

Wanneer u van Christchurch naar de Banks Peninsula rijdt, heeft u vanaf de Summit Road een geweldig uitzicht over het schiereiland. De Summit Road is een aftakking van de hoofdweg naar Akaroa die de heuveltoppen volgt. U komt er langs boerderijen en bossen en vele scenic lookouts. Uiteindelijk voert de Summit Road ook naar Akaroa.

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Nieuw-Zeeland geselecteerd:


Nieuw-Zeeland Flycamper met Cathay Pacific
27 dagen incl. vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze flycamper kunt u zelf uw route bepalen alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2020,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flydrive met Cathay Pacific
27 dagen Nieuw-Zeeland vakantie inclusief vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen, ferry-oversteek en 22 dagen huurauto
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen - alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. Deze aanbieding is op basis van internationale lijndienstvluchten van Cathay Pacific.
Al vanaf € 2065,- per persoon
Nieuw-Zeeland en Rarotonga
Retourvlucht Nieuw-Zeeland met gratis stopover van 6 dagen in Rarotonga, Cook Islands. Overnachtingen met ontbijt en transfers op Rarotonga inbegrepen.
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Eilanden, puur genieten! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. Deze aanbieding combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een gratis stopover op Rarotonga, het bijzonder mooie hoofdeiland van de Cook Eilanden. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2190,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flycamper met verlenging Fiji
35-daagse reis Nieuw-Zeeland met strandverlenging in Fiji incl. vluchten, 2 overnachting Nieuw-Zeeland, 25 dagen camperhuur en 5 nachten Fiji.
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze fly-camper kunt u zelf uw route bepalen, alleen de 2 nachten hotel bij aankomst zijn voor u gereserveerd. De reis sluit u af met 6 dagen strandverlenging aan het prachtige strand van Natadola Beach op het hoofdeiland van paradijselijk Fiji.
€ 2950,-
Droomreis Nieuw-Zeeland en Stille Zuidzee
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op eiland
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Stille Zuidzee! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover op één van de eilanden in de Stille Zuidzee. U kunt een keuze maken uit Fiji, Cook Eilanden, Samoa of Frans Polynesië. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 3215,- per persoon
Droomreis Nieuw-Zeeland & Cook Eilanden
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op Cook Islands
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Islands! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover in de Cook Islands
Al vanaf € 3215,- per persoon
Nieuw-Zeeland Autorondreis -  Standaard
28 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 24 overnachtingen en 24 dagen autohuur
Een goede voorbereiding op uw reis naar Nieuw- Zeeland is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland willen zien. Vaak is er tijd tekort om alle hoogtepunten te zien. Gelukkig kunnen wij u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te verdoen aan het zoeken van hotels. U bent er van verzekerd dat u steeds overnacht in een aangenaam onderkomen.
Al vanaf € 4330,- per persoon
B&B Autorondreis Nieuw-Zeeland - compleet
32 dagen Nieuw-Zeeland incl. vlucht met Emirates, 28 overnachtingen, excursies, ferry-oversteek, 26 dagen huurauto
Bij deze individuele autorondreis rijdt u zelf volgens een vooraf vastgestelde route met de huurauto en overnacht u in een Bed & Breakfast, lodge, farmstay of een hotel. U zult steeds kunnen genieten van het directe contact met uw Kiwi gasheer/gastvrouw en iedere ochtend krijgt u een fantastisch ontbijt geserveerd. De reis is ook in omgekeerde richting mogelijk van Christchurch naar Auckland.
Al vanaf € 6325,- per persoon

Hotels en Resorts in Akaroa

Een selectie van de hotels en resorts in Akaroa:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Nieuw-Zeeland

Voor informatie over vervoer in Nieuw-Zeeland verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Nieuw-Zeeland-pagina.

Terug naar boven