• Vakantie Northland - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Northland - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Northland - Nieuw-Zeeland
0 1 2

Vakantie Northland - Nieuw-Zeeland

Bezoek Northland tijdens je rondreis Nieuw-Zeeland

Northland is het schiereiland dat zich uitstrekt boven Auckland, het is voor het grootste deel een subtropisch gebied met fraaie natuur. De grootste stad van Northland is Whangarei, het ligt 80 km ten noorden van Auckland. De beroemde Bay of Islands is eigenlijk onderdeel van Northland en ligt aan de oostkust. Aan de westkust van Northland vindt u het Waipoua Kauri Forest met z'n enorme Kauri bomen. Noordelijk van Paihia - op weg naar Cape Reinga - liggen Ninenty Mile Beach en Doubtless Bay. Dit is een gebied dat nog wat minder door toeristen wordt bezocht, maar zeker de moeite waard is.

Hoogtepunten van Northland

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Northland.


Cape Reinga

Vaak denkt men dat Cape Reinga het meest noordelijke puntje van Nieuw Zeeland is, omdat men tot hier per auto of bus kan komen, maar die eer is weggelegd voor de Surville Cliffs die 30 kilometer meer oostelijk liggen. Toch krijgt u hier het gevoel aan het einde van de wereld te staan.

De Maori legende vertelt dat de geesten van de overledenen hier Nieuw Zeeland verlaten voor hun reis naar het land van oorsprong, Hawaiki. Reinga betekent dan ook "onderwereld" in Maori taal. Na nog eens kilometers lang door het verlaten land gereden te hebben bereikt u de vuurtoren van Cape Reinga, Cape Reinga Lighthouse. U hebt hier een eindeloos uitzicht over zee en ziet u hier duidelijk de Tasman Zee overgaan in de Grote Oceaan. De Tasman Zee is veel donkerder van kleur dan de Grote Oceaan waardoor het goed zichtbaar is. Dit meest noordelijke deel van Nieuw Zeeland, de Aupouri Peninsula, wordt door de Maori 'Te Hika o te Ika' genoemd, dat vrij vertaald "staart van de vis" betekend. De Maori geloven dat Maui, de mythische figuur die Nieuw Zeeland geschapen zou hebben, op een dag het Noordereiland als een vis uit zee omhoog trok.

Het schiereiland heeft een ruig en leeg landschap, bestaand uit hoge zandduinen die overgaan in '90 Mile Beach'. Het is niet duidelijk hoe het strand aan deze naam komt omdat het zich uitstrekt over een lengte van 90 kilometer wat maar 56 mile is. Zoals aangegeven kunt u zelf per auto naar Cape Reinga rijden over Highway 1 maar ook kunt u er voor kiezen een georganiseerde tour per bus te maken, waarbij u een spectaculaire rit over 90 Mile Beach maakt. De bustrips vertrekken vanuit Kaitaia, Doubtless Bay en Bay of Islands.

Doubtless Bay

Deze baai ligt in het Subtropische Northland, in het uiterste noorden van het Noorder Eiland. De baai dankt zijn naam aan Captain Cook, getuige de notitie die hij maakte op het moment dat hij hier voorbij voer dat het 'doubtless a bay' was. Deze simpele naam doet echter niets af aan de schoonheid van deze baai, die is prachtig. Het gebied heeft schilderachtige baaien en inhammen en veel mooie zandstranden. Gebouwen van historische waarde uit het begin van de kolonisatie zijn ook hier terug te vinden. Dit gebied was ten tijde van de kolonisatie een belangrijk walvisstation van waaruit de schepen uitvoeren voor de walvisjacht.
Tegenwoordig is dit gebied een paradijs voor vissers en kunstenaars, waarvan deze laatste geïnspireerd worden door de prachtige omgeving.

Strandliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken op de diverse stranden die hier liggen. De meest populaire stranden zijn Coopers Beach, dat behoorlijk ontwikkeld is en veel accommodaties heeft en Cable Bay. Andere populaire plaatsen in deze omgeving zijn Taipa en Tokerau Beach.De sportievelingen onder u zullen zich absoluut niet vervelen door de vele activiteiten die men hier vindt, zoals paardrijden, kajakken, zeilen, snorkelen en duiken en parachutespringen. Een leuke vier uur durende trip is te boeken voor diegene die met dolfijnen wil zwemmen waarnaast u gedurende de trip ook uitleg krijgt over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied.

Ninety Mile Beach

Met zijn 56 mile (exact 90 kilometer) die 90 Mile Beach lang is, is dit het langste strand van heel Nieuw Zeeland. Het strand is maar liefst 6 kilometer breed en heeft hoge zandduinen tot wel 145 meter hoog. Een rit over het strand is een spectaculaire belevenis, maar doe dit niet met een gewone huurauto want u zult waarschijnlijk hopeloos vast komen te zitten.Wilt u deze ervaring toch meemaken boek dan een georganiseerde bustrip.

Parahaki Scenic Reserve

Verder buiten Whangarei kunt u fantastische wandelingen maken bijvoorbeeld in het Parahaki Scenic Reserve dat ten oosten van de stad ligt. Tijdens de wandeling komt u langs een aantal Maori complexen en plaatsen waar men ooit gom vond. En 'last' maar zeker niet 'least': de Whangarei Falls, waarschijnlijk de meest gefotografeerde watervallen van Nieuw Zeeland, waarvan het water vanaf een hoogte van 25 meter in een meertje stort. In het meertje kunt u veilig zwemmen. Rondom het meertje zijn een aantal uitkijkplatforms gebouwd waarvandaan u een prima zicht op de watervallen heeft.

Waipoua Kauri Forest

Kauri-bomen behoren tot de allergrootste bomen van heel de wereld, en het warme klimaat van Northland zorgt ervoor dat deze bomen hier prima kunnen groeien. In het Waipoua Kauri Forest vind je dan ook de mooiste exemplaren van heel Nieuw-Zeeland. Hoewel zowel Maori als Europeanen hier druk bezig zijn geweest met het kap-pen van deze prachtige bomen ten behoeve van scheeps-bouw en de uitgestrekte oeroude bossen zijn verdwenen, zijn er gelukkig nog een aantal indrukwekkende kauri's bewaard gebleven. Ze zijn te herkennen aan hun massieve grijze stam en hebben een grandeur die niet op foto's te vangen zijn. Je moet er dus gewoon heen!

Door hun gigantische lengte zijn de Kauri's al vanaf de weg goed te zien, maar de mooiste bomen zijn pas goed te zien wanneer je het Waipoua Kauri Forest inloopt. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet zodat je de meest indrukwekkende exemplaren niet kunt missen. Waaronder de Te Matua Ngahere die de oudste boom van heel Nieuw-Zeeland. Ze denken dat deze Kauri maar liefst 4000 jaar oud is! Hier vlakbij staan de Four Sisters: vier enorme kauri's die ongeveer even groot zijn en dicht bij elkaar staan. De bekendste boom van het bos is de Tane Mahuta. Deze wordt ook wel 'de heerser van het woud' genoemd en is met een hoogte van 52 m en een omvang van 13 m met recht de baas van het stel te noemen. Het Waipoua Kauri Forest ligt aan Highway 12 in Northland op het Noordereiland.

Whangarei

Whangarei is de enige stad in het uiterste hoge noorden van het Noordereiland, en is populair onder zeilers. Dit laatste komt mede door de mooie natuurlijke haven waaraan de stad ligt. De haven wordt omgeven door beboste heuvels en in de omgeving zijn prachtige baaien en stranden.De stad zelf heeft veel tuinen en parken heerlijk voor een korte wandeling of om in alle rust te genieten. Town Basin, de haven die praktisch in het stadshart ligt, is een populaire ontmoetingsplaats en er zijn dan ook veel cafés en restaurants die aan het water liggen. Ook kunt u galeries en musea bezoeken, waarvan het Clapham's Clock Museum met zijn 1600 klokken heel interessant is.

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Nieuw-Zeeland geselecteerd:


Nieuw-Zeeland Flycamper met Cathay Pacific
27 dagen incl. vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze flycamper kunt u zelf uw route bepalen alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 1985,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flydrive met Cathay Pacific
27 dagen Nieuw-Zeeland vakantie inclusief vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen, ferry-oversteek en 22 dagen huurauto
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen - alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. Deze aanbieding is op basis van internationale lijndienstvluchten van Cathay Pacific.
Al vanaf € 2055,- per persoon
Nieuw-Zeeland en Rarotonga
Retourvlucht Nieuw-Zeeland met gratis stopover van 6 dagen in Rarotonga, Cook Islands. Overnachtingen met ontbijt en transfers op Rarotonga inbegrepen.
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Eilanden, puur genieten! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. Deze aanbieding combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een gratis stopover op Rarotonga, het bijzonder mooie hoofdeiland van de Cook Eilanden. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2190,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flycamper met verlenging Fiji
35-daagse reis Nieuw-Zeeland met strandverlenging in Fiji incl. vluchten, 2 overnachting Nieuw-Zeeland, 25 dagen camperhuur en 5 nachten Fiji.
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze fly-camper kunt u zelf uw route bepalen, alleen de 2 nachten hotel bij aankomst zijn voor u gereserveerd. De reis sluit u af met 6 dagen strandverlenging aan het prachtige strand van Natadola Beach op het hoofdeiland van paradijselijk Fiji.
€ 2950,-
Droomreis Nieuw-Zeeland en Stille Zuidzee
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op eiland
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Stille Zuidzee! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover op één van de eilanden in de Stille Zuidzee. U kunt een keuze maken uit Fiji, Cook Eilanden, Samoa of Frans Polynesië. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 3215,- per persoon
Droomreis Nieuw-Zeeland & Cook Eilanden
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op Cook Islands
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Islands! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover in de Cook Islands
Al vanaf € 3215,- per persoon
Nieuw-Zeeland Autorondreis -  Standaard
28 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 24 overnachtingen en 24 dagen autohuur
Een goede voorbereiding op uw reis naar Nieuw- Zeeland is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland willen zien. Vaak is er tijd tekort om alle hoogtepunten te zien. Gelukkig kunnen wij u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te verdoen aan het zoeken van hotels. U bent er van verzekerd dat u steeds overnacht in een aangenaam onderkomen.
Al vanaf € 4330,- per persoon
B&B Autorondreis Nieuw-Zeeland - compleet
32 dagen Nieuw-Zeeland incl. vlucht met Emirates, 28 overnachtingen, excursies, ferry-oversteek, 26 dagen huurauto
Bij deze individuele autorondreis rijdt u zelf volgens een vooraf vastgestelde route met de huurauto en overnacht u in een Bed & Breakfast, lodge, farmstay of een hotel. U zult steeds kunnen genieten van het directe contact met uw Kiwi gasheer/gastvrouw en iedere ochtend krijgt u een fantastisch ontbijt geserveerd. De reis is ook in omgekeerde richting mogelijk van Christchurch naar Auckland.
Al vanaf € 6325,- per persoon

Hotels en Resorts in Northland

Een selectie van de hotels en resorts in Northland:

Cavalli Beach House Retreat
 Northland - North Island - Nieuw-Zeeland
Dit in designer style gebouwde landhuis ligt direct aan het strand van Matauri bay. Pahia ligt op een uur rijden, Kerikeri op 45 minuten rijden. Het huis heeft 3 verdiepingen. Op de bovenste verdieping verblijft de eigenaar/gastfamilie, op de tussenverdieping zijn de keuken, het eetvertrek en lounge…
Copthorne Hotel Hokianga
 Northland - North Island - Nieuw-Zeeland
Hier vindt u rust en ontspanning. Het hotel, direct gelegen aan de baai is een goede uitvalsbasis voor een verkenning van de omgeving. De kamers liggen dichtbij de kust en bieden een mooi zeezicht. Geniet van uw droomuitzicht vanaf uw terras over de zee, een goede service en een uitstekende keuken.…
Peppers Carrington Resort
 Northland - North Island - Nieuw-Zeeland
Op het schiereiland Karikari in Northland ligt dit luxe resort, dat onderdeel uitmaakt van een groot landgoed van 3000 hectare met wijngaarden, uitgestrekte privé stranden en moerassen. 10 ruime kamers met aparte badkamer, airconditioning, kingsize bed en satelliet TV, een ruime veranda, vanwaar u…
Taipa Bay Resort
 Northland - North Island - Nieuw-Zeeland
Privéresort met een rustige ligging aan het strand in het noorden van het Noordereiland. Ideaal om enkele dagen te verblijven. De 32 ruime en in mediterrane stijl ingerichte studio's en appartementen hebben een volledige ingerichte keuken en aparte slaapkamer.
Waipoua Lodge
 Northland - North Island - Nieuw-Zeeland
Ten noorden van Dargaville, aan de State Highway 12, slechts 2 km. van de zuidelijke ingang van het Waipoua Forest en op ongeveer anderhalf uur van de Bay of Islands. De lodge ligt in een mooie omgeving met goudgele stranden (op 3 km. afstand), meren en bossen en biedt weids uitzicht over een mooi…

Vervoer in Nieuw-Zeeland

Voor informatie over vervoer in Nieuw-Zeeland verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Nieuw-Zeeland-pagina.

Terug naar boven