• Vakantie Napier - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Napier - Nieuw-Zeeland
0 1

Vakantie Napier - Nieuw-Zeeland

Bezoek Napier tijdens je rondreis Nieuw-Zeeland

Napier is een prettige plaats om te verblijven. Napier ligt aan de oostkust van het Noordereiland - aan de Hawkes Bay - en heeft een Mediterraan klimaat. Reken daar nog de vruchtbare omgeving bij en het is duidelijk waarom de eerste kolonisten zich geen betere plek konden wensen voor een nieuwe stad. De bodem hier was helaas wat onrustig en in 1931 werd de stad getroffen door een krachtige aardbeving. Bijna de gehele stad werd verwoest en er vielen veel doden en gewonden.Na deze gigantische aardbeving, die een kracht had van 7.9 op de schaal van Richter, deed zich een fenomeen voor waarbij ruim 40 vierkante kilometer zeebodem droog kwam te liggen en Napier er dus veel land bij kreeg. Door dit extra land kon Napier groeien tot een stadje met ruim 55.000 inwoners. Op de extra ontstane grond ligt nu onder andere het vliegveld.

Napier werd na deze verwoesting opgebouwd in de toen bekende bouwstijl Art Deco, die op veel andere plaatsen in de wereld hoogtij vierde. Napier wordt door deze bouwstijl ook wel Art Deco City genoemd. Maar Nieuw-Zeeland zou Nieuw-Zeeland niet zijn als er in het stadje aan de Art Deco stijl niet een eigen draai gegeven zou zijn. Men heeft namelijk gebruik gemaakt van veel pastelkleuren en Maori Motieven in de strak gebouwde huizen en gebouwen. Jaarlijks in februari wordt het 'Art Deco Weekend' georganiseerd met, eten en drinken, jazz muziek, en auto's uit die tijd. Veel inwoners kleden zich zelfs in 'Art Deco kostuums.

In Napier hangt een relaxte sfeer en u vindt hier veel goede restaurants en pubs voor een gezellig avondje uit. Vooral Ahuriri Wharf bruist en heeft verschillende trendy eetgelegenheden en andere uitgaansmogelijkheden.

Art Deco Walk

De Art Deco Walk, verzorgd door The Napier Art Deco Trust, is een interessante wandeling door Napier en een leuke manier om een goed beeld van de stad en haar geschiedenis te krijgen. Je krijgt eerst een praatje over wat er allemaal is gebeurd voor en na de aardbeving en meer informatie over de stijl Art Deco. Dan maak je een wandeling met een gids door de stad. Je komt langs de meest bijzondere Art Deco-gebouwen, zoals de Masonic Hotel en de Daily Telegraph Building. De tour begint en eindigt bij het mooie Desco Centre waar u nog verschillende Art Deco-souvenirs kunt aanschaffen. Boek wel van tevoren want deze wandeling is erg populair. De Art Deco Walk start bij het Desco Centre aan de Tennyson Street in het centrum van Napier.

Hoogtepunten van Napier

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Napier.

 


Bluff Hill Domain

Voor een mooi uitzicht over Napier en de omgeving, moet u naar de Bluff Hill Look-out. Dit op 102 meter boven de haven gelegen uitkijkpunt geeft u een idee hoe Napier voor de aardbeving van 1931 gesitueerd was. Vanaf hier kunt u de Kaweka- en Ruahinebergketens in het westen zien, de Mahia Peninsula in het noordoosten en Cape Kidnappers in het zuidoosten. Bluff Hill Domain ligt in het noorden van het centrum en is ook bereikbaar via een steile trap.

Hawke's Bay Museum

Dit museum is ondergebracht in een fraai Art Deco gebouw en een bezoek mag u zeker niet overslaan. Het museum biedt u veel informatie en tentoonstellingen over Napier en omgeving. U vindt hier veel Art Deco kunst, exposities over de Maori en een expositie over de woninginrichting van de Nieuw Zeelanders tussen 1900 en 2000.Hoogtepunt hier is de audiovisuele tentoonstelling over de aardbeving van 1931, waarbij u verhalen hoort van overlevenden en in beeld en geluiden ervaart hoe het er aan toegegaan is.

Marine Parade

Uitwaaien kunt u aan de vier kilometer lange Marine Parade, met aan de ene kant veel mooie gebouwen, waarvan sommige zelfs de aardbeving overleefd hebben, en aan de andere kant de oceaan. Aan deze boulevard vindt u ook een openluchttheater, Marineland en Earthquake Museum. Op het water hoeft u zich ook niet te vervelen, jetboaten, waterskien, kanoën, parasailen, surfen of gewoon vissen behoren tot de mogelijkheden. Het enige wat u hier niet kunt is zwemmen, dit komt door de sterke stroming van de zee. Aan de Marine Parade vindt u ook parken en tuinen, zoals Sunken Gardens, waar het zelfs op een winderige dag heerlijk toeven is. Wilt u actief bezig zijn, dan kunt u terecht op de minigolf baan of de rollerskatebaan.

Marineland

Marineland is leuk om met kinderen te bezoeken, er zijn hier dolfijnen- , zeehonden- , en zeeleeuwenshows te zien. De dolfijnen kunnen ook gevoerd worden. Een heel bijzondere belevenis is het volgen van een workshop om gewonde en zieke vogels te verzorgen. Het HB Aquarium & Oceanarium is een andere plek om het zeeleven van dichtbij te beleven. Hier kunt u veel bijzondere vissen, haaien en zeeschildpadden zien en ook het meest zeldzame reptiel van Nieuw Zeeland: de Tuatara.

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Nieuw-Zeeland geselecteerd:


Nieuw-Zeeland Flycamper met Cathay Pacific
27 dagen incl. vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze flycamper kunt u zelf uw route bepalen alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 1985,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flydrive met Cathay Pacific
27 dagen Nieuw-Zeeland vakantie inclusief vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen, ferry-oversteek en 22 dagen huurauto
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen - alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. Deze aanbieding is op basis van internationale lijndienstvluchten van Cathay Pacific.
Al vanaf € 2055,- per persoon
Nieuw-Zeeland en Rarotonga
Retourvlucht Nieuw-Zeeland met gratis stopover van 6 dagen in Rarotonga, Cook Islands. Overnachtingen met ontbijt en transfers op Rarotonga inbegrepen.
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Eilanden, puur genieten! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. Deze aanbieding combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een gratis stopover op Rarotonga, het bijzonder mooie hoofdeiland van de Cook Eilanden. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2190,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flycamper met verlenging Fiji
35-daagse reis Nieuw-Zeeland met strandverlenging in Fiji incl. vluchten, 2 overnachting Nieuw-Zeeland, 25 dagen camperhuur en 5 nachten Fiji.
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze fly-camper kunt u zelf uw route bepalen, alleen de 2 nachten hotel bij aankomst zijn voor u gereserveerd. De reis sluit u af met 6 dagen strandverlenging aan het prachtige strand van Natadola Beach op het hoofdeiland van paradijselijk Fiji.
€ 2950,-
Droomreis Nieuw-Zeeland en Stille Zuidzee
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op eiland
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Stille Zuidzee! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover op één van de eilanden in de Stille Zuidzee. U kunt een keuze maken uit Fiji, Cook Eilanden, Samoa of Frans Polynesië. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 3215,- per persoon
Droomreis Nieuw-Zeeland & Cook Eilanden
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op Cook Islands
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Islands! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover in de Cook Islands
Al vanaf € 3215,- per persoon
Nieuw-Zeeland Autorondreis -  Standaard
28 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 24 overnachtingen en 24 dagen autohuur
Een goede voorbereiding op uw reis naar Nieuw- Zeeland is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland willen zien. Vaak is er tijd tekort om alle hoogtepunten te zien. Gelukkig kunnen wij u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te verdoen aan het zoeken van hotels. U bent er van verzekerd dat u steeds overnacht in een aangenaam onderkomen.
Al vanaf € 4330,- per persoon
B&B Autorondreis Nieuw-Zeeland - compleet
32 dagen Nieuw-Zeeland incl. vlucht met Emirates, 28 overnachtingen, excursies, ferry-oversteek, 26 dagen huurauto
Bij deze individuele autorondreis rijdt u zelf volgens een vooraf vastgestelde route met de huurauto en overnacht u in een Bed & Breakfast, lodge, farmstay of een hotel. U zult steeds kunnen genieten van het directe contact met uw Kiwi gasheer/gastvrouw en iedere ochtend krijgt u een fantastisch ontbijt geserveerd. De reis is ook in omgekeerde richting mogelijk van Christchurch naar Auckland.
Al vanaf € 6325,- per persoon

Hotels en Resorts in Napier

Een selectie van de hotels en resorts in Napier:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Nieuw-Zeeland

Voor informatie over vervoer in Nieuw-Zeeland verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Nieuw-Zeeland-pagina.

Terug naar boven