• Vakantie Kapiti Coast - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Kapiti Coast - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Kapiti Coast - Nieuw-Zeeland
0 1 2

Vakantie Kapiti Coast - Nieuw-Zeeland

Bezoek Kapiti Coast tijdens je rondreis Nieuw-Zeeland

De Kapiti Coast is een ruim 30 kilometer lange kustlijn die loopt van Paekakariki (45 kilometer ten noorden van Wellington), tot Otaki (75 kilometer noord van Wellington). Deze kust heeft praktisch overal stranden met fijn wit zand, waar u prima kunt zwemmen of andere wateractiviteiten kunt doen. Overigens is dat niet het enige, de kust en de daaraan gelegen plaatsjes bieden tal van mogelijkheden en attracties. Maar de Kapiti Coast is vooral bekend als vertrekpunt naar het beroemde Kapiti Island. Dit eiland is in z'n geheel tot beschermd gebied verklaard en is dé plek in Nieuw-Zeeland om de met uitsterven bedreigde Kiwi vogel te zien.

In het dorpje Paekakariki kunt u heerlijk relaxen of door het Queen Elizabeth Park wandelen. De kust heeft prachtige zandduinen, moerassen en bossen. Mocht u van oude trams houden, dan kunt u in het dorp een bezoek brengen aan het Tramway Museum. U vindt hier gerestaureerde trams en informatie over de voorlopers van deze trams en de trolleybussen die nog altijd door Wellington rijden.

Iets verder naar het noorden ligt Paraparaumu, de belangrijkste badplaats aan de Kapiti Coast. Hier vindt u veel restaurants, cafés, winkels en accommodaties. Op de stranden zijn veel mogelijkheden voor watersport zoals Jet Skiën en watersliding. In het dorp vindt u het Southward Car Museum, waar u een grote collectie van antieke en ongewone auto's kunt bewonderen. Een van de topstukken is de Rolls Royce van Marlène Dietrich. Een bezoek aan het Lindale Tourist and Agricultural Center is leuk met kinderen of wanneer u van kaas houdt. Er worden hier demonstraties schapen scheren gegeven en kunnen kinderen meehelpen de lammetjes, geiten, kippen en herten te voeren. U mag hier zeker niet vergeten de typisch Nieuw Zeelandse Kapiti kaas te proeven die hier geproduceerd wordt.

Otaki is de meest noordelijke plaats van de Kapiti Coast en heeft veel Maori invloeden. Zo staan hier een Maori school, een gemeenschapshuis en een replica van de uit 1851 stammende Rangiatea Church, eens de mooiste Maori Kerk van Nieuw Zeeland. De kerk brandde in 1995 totaal af, waarna men de kerk herbouwde. De bouw werd in 2003 voltooid. Iets ten zuiden van Otaki ligt het Hyde Park Museum and Craft Village, waar u verschillende Maori kunstwerken kunt bewonderen die stammen uit de tijd van voor de Europese kolonisatie.


Hoogtepunten van Kapiti Coast

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Kapiti Coast .


Kapiti Island

Kapiti Island ligt voor de kust, en de Kapiti Coast dankt haar naam dan ook aan dit eiland. Op het eiland, van 10 bij 2 kilometer, bevindt zich het Kapiti Island Nature Reserve. Het eiland is al sinds 1897 beschermd gebied, omdat hier vogels voorkomen die nauwelijks voorkomen op het vaste land. Zo leeft hier bijvoorbeeld de zadelrugspreeuw, de weka en de takahe. Per dag mogen er maar 50 bezoekers naar dit eiland. Hebt u belangstelling het eiland te bezoeken moet u dit zeker drie maanden van te voren aanvragenbij het Department of Conservation (DOC) in Wellington.

Otaki Forks

Twee kilometer ten zuiden van het stadje Otaki gaat de Otaki Gorge Road landinwaarts naar het 19 kilometer verderop gelegen Otaki Forks. Het is de westelijke toegang tot het Tararua Forest Park waar u wandelingen kunt maken variërend van 30 minuten tot 3,5 uur. Ook bestaat de mogelijkheid meerdaagse tochten te maken waarbij u overnacht in hutten in het park. Neem wel juiste kleding mee want het weer is hier zeer veranderlijk. In het park kunt u ook kajaktochten maken, raften en mountainbiken. Spectaculair zijn de rafttochten die 's nacht plaatsvinden. Boekingen kunt u maken in het Tararua Outdoor Recreation Center, dat geopend is van oktober tot april.

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Nieuw-Zeeland geselecteerd:


Nieuw-Zeeland Flycamper met Cathay Pacific
27 dagen incl. vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze flycamper kunt u zelf uw route bepalen alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 1985,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flydrive met Cathay Pacific
27 dagen Nieuw-Zeeland vakantie inclusief vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen, ferry-oversteek en 22 dagen huurauto
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen - alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. Deze aanbieding is op basis van internationale lijndienstvluchten van Cathay Pacific.
Al vanaf € 2055,- per persoon
Nieuw-Zeeland en Rarotonga
Retourvlucht Nieuw-Zeeland met gratis stopover van 6 dagen in Rarotonga, Cook Islands. Overnachtingen met ontbijt en transfers op Rarotonga inbegrepen.
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Eilanden, puur genieten! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. Deze aanbieding combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een gratis stopover op Rarotonga, het bijzonder mooie hoofdeiland van de Cook Eilanden. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2190,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flycamper met verlenging Fiji
35-daagse reis Nieuw-Zeeland met strandverlenging in Fiji incl. vluchten, 2 overnachting Nieuw-Zeeland, 25 dagen camperhuur en 5 nachten Fiji.
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze fly-camper kunt u zelf uw route bepalen, alleen de 2 nachten hotel bij aankomst zijn voor u gereserveerd. De reis sluit u af met 6 dagen strandverlenging aan het prachtige strand van Natadola Beach op het hoofdeiland van paradijselijk Fiji.
€ 2950,-
Droomreis Nieuw-Zeeland en Stille Zuidzee
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op eiland
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Stille Zuidzee! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover op één van de eilanden in de Stille Zuidzee. U kunt een keuze maken uit Fiji, Cook Eilanden, Samoa of Frans Polynesië. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 3215,- per persoon
Droomreis Nieuw-Zeeland & Cook Eilanden
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op Cook Islands
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Islands! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover in de Cook Islands
Al vanaf € 3215,- per persoon
Nieuw-Zeeland Autorondreis -  Standaard
28 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 24 overnachtingen en 24 dagen autohuur
Een goede voorbereiding op uw reis naar Nieuw- Zeeland is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland willen zien. Vaak is er tijd tekort om alle hoogtepunten te zien. Gelukkig kunnen wij u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te verdoen aan het zoeken van hotels. U bent er van verzekerd dat u steeds overnacht in een aangenaam onderkomen.
Al vanaf € 4330,- per persoon
B&B Autorondreis Nieuw-Zeeland - compleet
32 dagen Nieuw-Zeeland incl. vlucht met Emirates, 28 overnachtingen, excursies, ferry-oversteek, 26 dagen huurauto
Bij deze individuele autorondreis rijdt u zelf volgens een vooraf vastgestelde route met de huurauto en overnacht u in een Bed & Breakfast, lodge, farmstay of een hotel. U zult steeds kunnen genieten van het directe contact met uw Kiwi gasheer/gastvrouw en iedere ochtend krijgt u een fantastisch ontbijt geserveerd. De reis is ook in omgekeerde richting mogelijk van Christchurch naar Auckland.
Al vanaf € 6325,- per persoon

Hotels en Resorts in Kapiti Coast

Een selectie van de hotels en resorts in Kapiti Coast:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Nieuw-Zeeland

Voor informatie over vervoer in Nieuw-Zeeland verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Nieuw-Zeeland-pagina.

Terug naar boven