• Vakantie Hamilton - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Hamilton - Nieuw-Zeeland
0 1

Vakantie Hamilton - Nieuw-Zeeland

Bezoek Hamilton tijdens je rondreis Nieuw-Zeeland!

Op weg vanuit Auckland naar de Waitomo grotten komt u door het plaatsje Hamilton. Dit is de vier na grootste stad van Nieuw-Zeeland en de grootste die niet aan de kust ligt. Er wonen ruim 100.000 mensen en ligt in de heuvelachtige Waikato Regio, dat één van de meest productieve landbouwgebieden van Nieuw-Zeeland is. Hier vestigden zich rond 1840 de eerste Europese kolonisten aan Waikato River. Dit is overigens de langste rivier van Nieuw-Zeeland en nog steeds neemt de Waikato River een belangrijke plek in de stad in. Aan de rivier liggen veel parken en tuinen waarin u kunt wandelen en de beide oevers worden verbonden door vijf bruggen.

Hamilton wordt ook wel de 'Fountain City of New Zealand' genoemd vanwege de vele fonteinen in alle parken, waarvan de 'Hamilton Centennial Fountain' in het Boyes Park de mooiste is. Drie keer per dag vertrekt vanuit het centrum de raderboot MV Waipa Delta, welke een mooi uitzicht op de stad biedt. Garden Place vormt het hart van de stad. Deze bestaat uit gazons met bomen en een met gekleurde steentjes betegeld plein waar vooral in de zomer veel mensen op afkomen. Parallel aan de rivier loopt Victoria Street, dat door zijn ligging net een boulevard is waarover u lekker kunt flaneren én winkelen.

Aan de rivier ligt ook het Waikato Museum of Art and History. Hier kunt u een grote collectie Nieuw-Zeelandse kunst zien en tentoonstellingen over de geschiedenis van de Waikato Regio. Hoogtepunt is een 140 jaar oude Maori-oorlogskano. De Hamilton Gardens zijn de populairste toeristenattractie en liggen in het uiterste zuiden van Hamilton. Hier liggen verschillende paviljoens waarin Japanse, Chinese en Engelse tuinen en andere bijzondere bloemen en planten te zien. Bij het Memorial Park is een mooie rozentuin en de start van excursieboten over de Waikato River. Zo kun je met de 'Spirit of Waikato' een 2,5 uur durende cruise over de rivier maken.

Hoogtepunten van Hamilton

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Hamilton.

* De langste rivier van Nieuw-Zeeland, Waikato River
* Hamilton Centennial Fountain is de mooiste fontein van Hamilton
* Waikato Museum of Art and History
* Hamilton Gardens

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Nieuw-Zeeland geselecteerd:


Nieuw-Zeeland Flycamper met Cathay Pacific
27 dagen incl. vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze flycamper kunt u zelf uw route bepalen alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 1985,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flydrive met Cathay Pacific
27 dagen Nieuw-Zeeland vakantie inclusief vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen, ferry-oversteek en 22 dagen huurauto
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen - alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. Deze aanbieding is op basis van internationale lijndienstvluchten van Cathay Pacific.
Al vanaf € 2055,- per persoon
Nieuw-Zeeland en Rarotonga
Retourvlucht Nieuw-Zeeland met gratis stopover van 6 dagen in Rarotonga, Cook Islands. Overnachtingen met ontbijt en transfers op Rarotonga inbegrepen.
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Eilanden, puur genieten! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. Deze aanbieding combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een gratis stopover op Rarotonga, het bijzonder mooie hoofdeiland van de Cook Eilanden. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2190,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flycamper met verlenging Fiji
35-daagse reis Nieuw-Zeeland met strandverlenging in Fiji incl. vluchten, 2 overnachting Nieuw-Zeeland, 25 dagen camperhuur en 5 nachten Fiji.
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze fly-camper kunt u zelf uw route bepalen, alleen de 2 nachten hotel bij aankomst zijn voor u gereserveerd. De reis sluit u af met 6 dagen strandverlenging aan het prachtige strand van Natadola Beach op het hoofdeiland van paradijselijk Fiji.
€ 2950,-
Droomreis Nieuw-Zeeland en Stille Zuidzee
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op eiland
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Stille Zuidzee! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover op één van de eilanden in de Stille Zuidzee. U kunt een keuze maken uit Fiji, Cook Eilanden, Samoa of Frans Polynesië. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 3215,- per persoon
Droomreis Nieuw-Zeeland & Cook Eilanden
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op Cook Islands
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Islands! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover in de Cook Islands
Al vanaf € 3215,- per persoon
Nieuw-Zeeland Autorondreis -  Standaard
28 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 24 overnachtingen en 24 dagen autohuur
Een goede voorbereiding op uw reis naar Nieuw- Zeeland is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland willen zien. Vaak is er tijd tekort om alle hoogtepunten te zien. Gelukkig kunnen wij u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te verdoen aan het zoeken van hotels. U bent er van verzekerd dat u steeds overnacht in een aangenaam onderkomen.
Al vanaf € 4330,- per persoon
B&B Autorondreis Nieuw-Zeeland - compleet
32 dagen Nieuw-Zeeland incl. vlucht met Emirates, 28 overnachtingen, excursies, ferry-oversteek, 26 dagen huurauto
Bij deze individuele autorondreis rijdt u zelf volgens een vooraf vastgestelde route met de huurauto en overnacht u in een Bed & Breakfast, lodge, farmstay of een hotel. U zult steeds kunnen genieten van het directe contact met uw Kiwi gasheer/gastvrouw en iedere ochtend krijgt u een fantastisch ontbijt geserveerd. De reis is ook in omgekeerde richting mogelijk van Christchurch naar Auckland.
Al vanaf € 6325,- per persoon

Hotels en Resorts in Hamilton

Een selectie van de hotels en resorts in Hamilton:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Nieuw-Zeeland

Voor informatie over vervoer in Nieuw-Zeeland verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Nieuw-Zeeland-pagina.

Terug naar boven