• Vakantie Chatham Islands - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Chatham Islands - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Chatham Islands - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Chatham Islands - Nieuw-Zeeland
0 1 2 3

Vakantie Chatham Islands - Nieuw-Zeeland

Bezoek Chatham Island tijdens je rondreis Nieuw-Zeeland

Een bezoek aan de Chatham Islands is voor diegene die rust zoeken ver van de "beaten track". De eilanden liggen op ongeveer 800 km ten oosten van Nieuw-Zeeland, en hebben slechts 750 inwoners. Op de verlaten zandstranden en in de groene heuvels ziet u veel zeevogels. Kreeft is het belangrijkste exportproduct van de eilanden. De eilandengroep bestaat uit 10 eilanden waarvan er slechts twee bewoond zijn. Een van de bewoonde eilanden, Pitt Island, is eigenlijk te verwaarlozen, hier wonen maar 50 mensen. Het andere bewoonde eiland is Chatham Island, dat 700 inwoners telt.

De eilanden werden in het verre verleden bewoond door de Moriori, een geïsoleerde groep Polynesiërs, die hier gestrand waren op een van hun tochten. Zij hadden geen mogelijkheid hier weg te komen puur om de reden dat op de eilanden geen bomen groeiden die groot genoeg waren om kano's van te maken. Van de oorspronkelijke Moriori, die veel eerder nog dan de eerste Maori in deze gebieden waren, zijn er praktisch geen meer in leven. Van de ongeveer 2000 'pure' Moriori's die hier ooit woonden zijn er mogelijk amper 10 over. Door ziekten en onderlinge strijd zijn de meesten ten onder gegaan. De belangrijkste bron van inkomsten is het exporteren van kreeft naar landen als Japan en natuurlijk het vasteland van Nieuw Zeeland.

Op de eilanden leven zeldzame vogels en een deel daarvan is zelfs beschermd aangezien ze met uitsterven bedreigd worden. Veel activiteiten zijn er niet, een van de weinige dingen die u hier kunt doen zijn wandeltochten maken. Duikliefhebbers kunnen hier terecht voor wrakduiken naar een van de scheepswrakken die voor de kust liggen.

 

Hoogtepunten van Chatham Islands

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Chatham Islands.


  • Wandeltochten
  • Wrakduiken
  • Vele zeldzame vogels
  • Ultieme rust

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Nieuw-Zeeland geselecteerd:


Nieuw-Zeeland Flycamper met Cathay Pacific
27 dagen incl. vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze flycamper kunt u zelf uw route bepalen alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 1985,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flydrive met Cathay Pacific
27 dagen Nieuw-Zeeland vakantie inclusief vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen, ferry-oversteek en 22 dagen huurauto
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen - alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. Deze aanbieding is op basis van internationale lijndienstvluchten van Cathay Pacific.
Al vanaf € 2055,- per persoon
Nieuw-Zeeland en Rarotonga
Retourvlucht Nieuw-Zeeland met gratis stopover van 6 dagen in Rarotonga, Cook Islands. Overnachtingen met ontbijt en transfers op Rarotonga inbegrepen.
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Eilanden, puur genieten! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. Deze aanbieding combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een gratis stopover op Rarotonga, het bijzonder mooie hoofdeiland van de Cook Eilanden. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2190,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flycamper met verlenging Fiji
35-daagse reis Nieuw-Zeeland met strandverlenging in Fiji incl. vluchten, 2 overnachting Nieuw-Zeeland, 25 dagen camperhuur en 5 nachten Fiji.
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze fly-camper kunt u zelf uw route bepalen, alleen de 2 nachten hotel bij aankomst zijn voor u gereserveerd. De reis sluit u af met 6 dagen strandverlenging aan het prachtige strand van Natadola Beach op het hoofdeiland van paradijselijk Fiji.
€ 2950,-
Droomreis Nieuw-Zeeland en Stille Zuidzee
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op eiland
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Stille Zuidzee! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover op één van de eilanden in de Stille Zuidzee. U kunt een keuze maken uit Fiji, Cook Eilanden, Samoa of Frans Polynesië. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 3215,- per persoon
Droomreis Nieuw-Zeeland & Cook Eilanden
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op Cook Islands
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Islands! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover in de Cook Islands
Al vanaf € 3215,- per persoon
Nieuw-Zeeland Autorondreis -  Standaard
28 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 24 overnachtingen en 24 dagen autohuur
Een goede voorbereiding op uw reis naar Nieuw- Zeeland is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland willen zien. Vaak is er tijd tekort om alle hoogtepunten te zien. Gelukkig kunnen wij u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te verdoen aan het zoeken van hotels. U bent er van verzekerd dat u steeds overnacht in een aangenaam onderkomen.
Al vanaf € 4330,- per persoon
B&B Autorondreis Nieuw-Zeeland - compleet
32 dagen Nieuw-Zeeland incl. vlucht met Emirates, 28 overnachtingen, excursies, ferry-oversteek, 26 dagen huurauto
Bij deze individuele autorondreis rijdt u zelf volgens een vooraf vastgestelde route met de huurauto en overnacht u in een Bed & Breakfast, lodge, farmstay of een hotel. U zult steeds kunnen genieten van het directe contact met uw Kiwi gasheer/gastvrouw en iedere ochtend krijgt u een fantastisch ontbijt geserveerd. De reis is ook in omgekeerde richting mogelijk van Christchurch naar Auckland.
Al vanaf € 6325,- per persoon

Hotels en Resorts in Chatham Islands

Een selectie van de hotels en resorts in Chatham Islands:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Nieuw-Zeeland

Voor informatie over vervoer in Nieuw-Zeeland verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Nieuw-Zeeland-pagina.

Terug naar boven