• Vakantie Bay of Plenty - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Bay of Plenty - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Bay of Plenty - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Bay of Plenty - Nieuw-Zeeland
0 1 2 3

Vakantie Bay of Plenty - Nieuw-Zeeland

Tips voor uw rondreis Nieuw-Zeeland!

'

De Bay of Plenty is de grote baai die ingeklemd ligt tussen het Coromandel schieriland en de East Cape. De baai is populair bij zonaanbidders en watersporters. Vrijwel langs de hele baai strekken zich prachtige stranden uit. U vindt er ook een aantal plaatsjes, zoals Tauranga, Mount Manganui, Whakatane, Katikati en Kawerau. De naam Bay of Plenty (Baai van de overvloed) komt van James Cook, de ontdekker van Nieuw-Zeeland. Die zou op de plaats talrijke voorraden hebben aangetroffen van Maori's, dat in schril contrast zou staan met de eerdere ontdekking van de Bay of Poverty.

 

Hoogtepunten van Bay of Plenty

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Bay of Plenty.

 


Tauranga

Tauranga is met een bevolking van ca. 110.000 inwoners de grootste stad van de Bay of Plenty regio. Tauranga is één van de snelst groeiende steden van Nieuw-Zeeland. Naar verwachting zal het over een aantal jaar Dunedin inhalen. De stad ontleent haar toeristische aantrekkingskracht aan de nabijheid van Mount Maunganui en de diverse watersportmogelijkheden.

Mount Manganui

Het plaatsje Mount Maunganui ('grote heuvel') ligt op een landtong aan de voet van de berg Maunganui, tegenover de plaats Tauranga aan de 'Bay of Plenty'. De plaats is een belangrijke haven voornamelijk voor de houtindustrie, maar tegelijkertijd een populaire badplaats door de mooie stranden.

De berg Maunganui was in het verleden een eiland, en het is nog altijd duidelijk te zien dat het ooit een vulkaan was. De zandbank tussen het vasteland en het eiland 'groeide' steeds verder en uiteindelijk ontstond de landtong waar nu de plaats Mount Maunganui ligt. In de zomermaanden wordt het plaatsje 'bevolkt' door veel badgasten, voornamelijk Nieuw Zeelanders, die aangetrokken worden door de mooie zandstranden, de branding waar het prima surfen is, en het vaak zonnige weer.

Voor de actieve bezoekers is een klim naar de 232 meter hoge top een goed alternatief voor hen die geen trek hebben in een dag luieren of zwemmen. Eenmaal boven wordt men beloond met een mooi panoramisch uitzicht over de omgeving. Ook kunt u hier de contouren van een versterkt Maori dorp zien dat hier in het verleden lag. Aan de voet van de berg liggen zoutwater poelen, gevuld met warm water dat opborrelt vanuit een bron die op 40 meter diepte ligt. Het warme water wordt ook in thermische baden gepompt waar het heerlijk relaxen is, zeker na een klim naar de top en weer terug.

Ohope Beach

Ohope Beach, behoort tot één van de mooiste stranden van Nieuw Zeeland en is een bijna 11 kilometer lang zandstrand. Bent u uitgerust bekijk dan de omgeving. Er zijn veel wandelingen mogelijk over uitgezette routes door een mooie natuur. Vanaf het strand bestaat de mogelijkheid dat u dolfijnen, schilpadden en zelfs Orka's voorbij te zien zwemmen.

Katikati

Katikati ligt 25 kilometer ten noordwesten van Tauranga. De stad werd voor het eerst bewoond 1875 door immigranten uit County Tyrone in Ierland. Het land was afgenomen van de lokale Maori na de oorlogen en door de regering aan de immigranten gegeven. Katikati staat bekend om zijn vele muurschilderingen. Deze zijn in de jaren negentig aangebracht om toerisme aan te trekken. Het resultaat was de verkiezing tot Nieuw-Zeelands "Most Beautiful Small Town" (met minder dan 8.000 inwoners) in 2005 door de "Keep New Zealand Beautiful Society". Drie kilometer ten zuiden van Katikati zijn enkele warmwaterbronnen.

Kawerau

Kawerau ligt 58 kilometer ten oosten van Rotorua aan highway 34. Kawerau is één van de jongste plaatsen van Nieuw-Zeeland. Het werd in 1953 gesticht bij de bouw van de " New Tasman" pulp en papier molen. De molen werd hier gebouwd vanwege de beschikbaarheid van geother-mische energie, water uit de Tarawera River en vurenhout uit het nabijgelegen Kaingaroa bos. In 1987 was Kawerau één van de zwaarstgetroffen plaatsen van een aardbeving bij Edgecumbe. De vulkaan Mount Edgecumbe ligt drie kilometer ten oosten van Kawerau. Momenteel wordt er gebouwd aan een geothermische elektriciteitscentrale van 90 MW. Het merendeel van de bevolking is Maori.

Whakatane

Whakatane is een plaats met ca. 18.000 inwoners, gelegen op 100 km ten oosten van Mount Maunganui. Ook hier vindt u prima stranden. Maar dat is niet alles wat u hier kunt beleven. Een bezoek aan het plaatselijke museum is de moeite waard met tentoonstellingen van Maori kunst en informatie over de leefomstandigheden uit vroegere tijd. Houdt u van spektakel dan kunt u gaan raften of jetboaten op de Whakatane River.

De belangrijkste industrieën van de stad zijn: bosbouw, melkveehouderijen, tuinbouw, visserij, toerisme en nijverheid. Whakatane is de toegangspoort tot White Island (Whakaari), de meest actieve vulkaan van Nieuw-Zeeland, ligt 48 kilometer ten noorden van Whakatane. Andere populaire toeristische trekpleisters zijn: zwemmen met dolfijnen, walvissen kijken, surfen, jagen en wandelen.

De Maori-nederzetting in dit gebied dateert van rond 1200. Volgens Maori-verhalen is Toi te Huatahi, ookwel Toi Kairakau genoemd, geland bij Whakatane, rond 1150, om zijn kleinzoon Whatonga te zoeken. Hij kon Whatonga niet vinden en besloot een pa te bouwen op het hoogste punt. De regio rond Whakatane was belangrijk tijdens de Maori-oorlogen midden in de 19e eeuw.

Whakaari (White Island)

White Island, of Whakaari zoals het in Maori taal heet, ligt 40km noordelijk van Whakatane, voor de kust in de Bay of Plenty. Het is een vulkanisch eiland en heeft een beschermde status. Het eiland dankt haar naam aan de stoom die nog altijd rond het eiland hangt. Deze vulkaan is dan ook nog altijd actief en braakt nog steeds stoom, giftige gassen en as uit. Bij helder weer kan men vanaf de kust de vulkanische activiteiten waarnemen. Ondanks dit is een bezoek aan het eiland zeer de moeite waard en uiterst spectaculair.

U waant zich hier op de maan wanneer u hier een bezoek brengt. Het voortdurende gerommel vanuit de krater, de kokende modderpoelen, het borrelende grondwater en de enorme stoomwolken zijn spectaculair. Ondanks het gebrek aan vers water en de giftige gassen leven op sommige delen van het eiland diverse vogelsoorten en groeien er bomen. Het eiland is bereikbaar per boot, ook is het mogelijk om per helikopter een bezoek aan het eiland te brengen. Meer informatie hierover kunt u bij de lokale toeristen bureaus krijgen.

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Nieuw-Zeeland geselecteerd:


Nieuw-Zeeland Flycamper met Cathay Pacific
27 dagen incl. vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze flycamper kunt u zelf uw route bepalen alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 1985,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flydrive met Cathay Pacific
27 dagen Nieuw-Zeeland vakantie inclusief vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen, ferry-oversteek en 22 dagen huurauto
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen - alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. Deze aanbieding is op basis van internationale lijndienstvluchten van Cathay Pacific.
Al vanaf € 2055,- per persoon
Nieuw-Zeeland en Rarotonga
Retourvlucht Nieuw-Zeeland met gratis stopover van 6 dagen in Rarotonga, Cook Islands. Overnachtingen met ontbijt en transfers op Rarotonga inbegrepen.
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Eilanden, puur genieten! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. Deze aanbieding combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een gratis stopover op Rarotonga, het bijzonder mooie hoofdeiland van de Cook Eilanden. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2190,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flycamper met verlenging Fiji
35-daagse reis Nieuw-Zeeland met strandverlenging in Fiji incl. vluchten, 2 overnachting Nieuw-Zeeland, 25 dagen camperhuur en 5 nachten Fiji.
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze fly-camper kunt u zelf uw route bepalen, alleen de 2 nachten hotel bij aankomst zijn voor u gereserveerd. De reis sluit u af met 6 dagen strandverlenging aan het prachtige strand van Natadola Beach op het hoofdeiland van paradijselijk Fiji.
€ 2950,-
Droomreis Nieuw-Zeeland en Stille Zuidzee
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op eiland
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Stille Zuidzee! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover op één van de eilanden in de Stille Zuidzee. U kunt een keuze maken uit Fiji, Cook Eilanden, Samoa of Frans Polynesië. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 3215,- per persoon
Droomreis Nieuw-Zeeland & Cook Eilanden
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op Cook Islands
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Islands! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover in de Cook Islands
Al vanaf € 3215,- per persoon
Nieuw-Zeeland Autorondreis -  Standaard
28 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 24 overnachtingen en 24 dagen autohuur
Een goede voorbereiding op uw reis naar Nieuw- Zeeland is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland willen zien. Vaak is er tijd tekort om alle hoogtepunten te zien. Gelukkig kunnen wij u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te verdoen aan het zoeken van hotels. U bent er van verzekerd dat u steeds overnacht in een aangenaam onderkomen.
Al vanaf € 4330,- per persoon
B&B Autorondreis Nieuw-Zeeland - compleet
32 dagen Nieuw-Zeeland incl. vlucht met Emirates, 28 overnachtingen, excursies, ferry-oversteek, 26 dagen huurauto
Bij deze individuele autorondreis rijdt u zelf volgens een vooraf vastgestelde route met de huurauto en overnacht u in een Bed & Breakfast, lodge, farmstay of een hotel. U zult steeds kunnen genieten van het directe contact met uw Kiwi gasheer/gastvrouw en iedere ochtend krijgt u een fantastisch ontbijt geserveerd. De reis is ook in omgekeerde richting mogelijk van Christchurch naar Auckland.
Al vanaf € 6325,- per persoon

Hotels en Resorts in Bay of Plenty

Een selectie van de hotels en resorts in Bay of Plenty:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Nieuw-Zeeland

Voor informatie over vervoer in Nieuw-Zeeland verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Nieuw-Zeeland-pagina.

Terug naar boven