• Vakantie Bay of Islands - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Bay of Islands - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Bay of Islands - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Bay of Islands - Nieuw-Zeeland
0 1 2 3

Vakantie Bay of Islands - Nieuw-Zeeland

Tips voor uw rondreis door Nieuw-Zeeland

De Bay of Islands (240 km ten noorden van Auckland) is één van de mooiste kustgebieden van Nieuw-Zeeland en is wereldbekend, vooral vanwege de uitstekende mogelijkheden tot diepzee vissen. Deze baai, met zijn grillige kustlijn van ongeveer achthonderd kilometer, waarin verspreid ongeveer 150 eilanden liggen, is eenvoudig bereikbaar en ligt op twee uur rijden ten noorden van Auckland in het deel dat Northland heet. De eilandjes hebben prachtige stranden en mooie rotsformaties, en het gebied heeft een heerlijk subtropisch klimaat.

De baai ligt aan de oostzijde van het 300 km lange schiereiland, dat zich ten noorden van Auckland uitstrekt in de Stille Oceaan. De baai heeft een grote historische waarde, aangezien het de bakermat van Maori cultuur vormt en hier de kolonisatie van Nieuw Zeeland begonnen is. Hier werd ook de overeenkomst tussen de Maori en de Engelsen ondertekend, de "Treaty of Waitangi". Naast Waitangi zijn er nog een paar plaatsen die interessant zijn, Paihia en Russell. De drie plaatsen zijn een goede uitvalsbasis om de eilanden en de omgeving te bezoeken.

De Bay of Islands heeft een prachtige natuur waar het heerlijk toeven is en vele activiteiten ondernomen kunnen worden. U kunt hier mooie cruises maken, zeilen, zwem-men, duiken, zeevissen, fietsen, wandelen, paardrijden, kajakken, en parasailen. Genoeg te doen dus. Al deze activiteiten kunt u boeken via lokale touroperators die hier gevestigd zijn.

Aangezien de Bay of Islands het belangrijkste toeristische centrum in Northland vormen, kunt u van hieruit uitstapjes maken verder naar het noorden, naar Cape Reinga en Ninety Mile Beach.

Lokaal vervoer

Paihia is niet groot, en alles is op loopafstand. U kunt gebruik maken van de Paihia Tuk Tuk Shuttle Service (0274/866 071) die voor vrijwel overal in Paihia een pick-up en drop off service aanbiedt (tot zes personen) voor ongeveer $ 5 per stuk en loopt tot en met Haruru Falls voor ongeveer $ 10 per stuk. Als alternatief, kunt u huren van goede kwaliteit mountainbikes vanaf Bay Beach Hire, aan de zuidkant van Paihia Beach (09/402 6078; $ 15 per halve dag, $ 20 per dag, $ 25 's nachts). Parkeren is moeilijk in het hoogseizoen; uw beste inzet is de parkeerplaats tegenover het 4-plein supermarkt op Williams Road.

Offschoon Russell en Paihia aan de baai vrijwel tegenover elkaar liggen, is het van de ene plaats naar de andere over de weg bijna 100 km rijden . Bestuurders kunnen die afstand bekorten tot 15 km met behulp van de ferry voor kleine auto's (7u-10pm; dagelijks elke 20min; auto en chauffeur $ 10 per enkele reis, voetgangers $ 1; koop je ticket aan boord) over het smalle Veronica Channel bij Opua (6 km ten zuiden van Paihia). Voetgangers kunnen een van de vele ferries nemen (okt-mei 7u-22u30, juni-sept 07:30u-negentien; $ 6 per enkele reis) tussen de Wharfs in het centrum van Paihia en Russell.

Hoogtepunten van Bay of Islands zijn:

Hoogtepunten van Bay of Islands

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Bay of Islands.


Kerikeri

Kerikeri is een historisch plaatsje en het meest liefelijke plaatsje in het Northland. Kerikeri ligt ongeveer 23 kilometer van Paihia en zeer de moeite waard om te bezoeken. Het plaatsje is gesticht door dominee Samuel Marsden als tweede missiepost, en gebouwd op een plek van een voormalige Maori nederzetting. De missiepost werd beschermd door de machtige Maori leider Hongi Hika.

In 1819 werd de missie post verder uitgebouwd door dominee John Butler met het 'Kemp House', het oudste houten gebouw wat nog overeind staat, en de 'Stone Store', het oudste stenen gebouw van Nieuw Zeeland. De Stone Store wordt nu als souvenirs winkel gebruikt. Aan de overkant van de rivier ligt Rewa's Maori Village, een gere-construeerd Maori dorp uit de tijd van voor de komst van de Europese kolonisten. In de traditionele gebouwen als de marea – verzamel plaats – en de Pataka – gemeenschap-pelijke opslagruimte – zijn veel inheemse materialen verwerkt.

Tegenwoordig wonen in Kerikeri veel kunstenaars van wie je in winkels en galeries werk kunt zien. Wilt u een goed inzicht krijgen in de historie van dit stadje, doe dan de 10 minuten durende 'Historic Walk', die begint achter de Stone Store. Deze wandeling voert u langs de belangrijkste historische hoogtepunten zoals de Kororipo Pa, het fort van het stamhoofd van de Hongi Hika stam. De wandeling eindigt bij de St. James Anglicaanse kerk, gebouwd in 1878. Wanneer u de rivier oversteekt kunt u de ongeveer 4 kilometer lange Kerikeri River Track doen, die u naar de Rainbow Falls voert, watervallen die zich ongeveer 27 meter naar beneden storten. Onderweg komt u langs de Wharepoke Falls waar de Fairy Pools liggen waar u kunt zwemmen en picknicken.

Paihia

Paihia werd gesticht door dominee Henry Williams in 1923 en was lang een nietszeggend en onbeduidend dorp ontstaan uit een missiepost. Wanneer u echter nu Paihia binnenrijdt is het eerste wat opvalt, de vele Hostels, motels, hotels restaurants die hier zij aan zij staan en met elkaar concurreren om toeristen te lokken. Nadat u diverse hotels gepasseerd bent, komt u uit bij het winkelgebied gelegen bij de Paihia Wharf. De Paihia Wharf is dé plaats om het vakantie gevoel op te snuiven van de Bay of Islands. Dit is een verzamelplaats van de toeristen en kunt u onderlinge belevenissen uitwisselen. Ook hoort u hier de sterke verhalen van vissers die elk beweren de grootste vis gevangen te hebben. Wanneer er een haai of marlijn gevangen is, gaat dit als een lopend vuurtje rond en verzamelt men zich bij de Wharf om de vangst te bekijken. Het stadje is een heerlijk relaxte plaats met een gemoedelijke sfeer.

Historisch gezien heeft het plaatsje enkel de Church of Saint Pauls' uit 1926 te bieden. Het is overigens al de vierde kerk die op deze plaats gebouwd is, en de eerste stamt uit 1823. In 1830 werd hier het eerste gemengde huwelijk gesloten tussen een Maori meisje en een Engelse smid. Ook stond hier ooit de eerste drukpers waarmee de eerste Maori Bijbel en het Verdrag van Waitangi gedrukt werd. Vanuit Paihia kunnen diverse tours geboekt worden, zoals zeil- en zeevistrips, duiktours en boottochten waarbij dolfijnen en walvissen gespot kunnen worden. Andere activiteiten die vanuit Paihia gedaan kunnen worden zijn; Zee kajakken, historische en ecologische wandelingen en de mogelijkheid tot het boeken van rondvluchten over de Bay of Islands.

Russell

Russell was vroeger de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Het is een mooi plaatsje - gelegen aan de Bay of Islands, tegenover Pahia - waar u fraaie historische gebouwen ziet. U vindt er leuke winkels, goede restaurants en kleine hotelletjes. Russell is te bereiken per ferry vanuit Paihia of over de weg (de toegangsweg loopt zuidelijk om de baai heen).

Waitangi

Net boven Paihia ligt Waitangi, dé plaats waar in 1840 het belangrijkste verdrag tussen de Maori en de Europese kolo-nisten ondertekend is en geldt als basis voor de weder-zijdse verhoudingen. In eerste instantie was het allemaal koek en ei tussen de Maori en de Europeanen, totdat de Maori zich realiseerden dat zij hun land "verkocht" hadden aan Koningin Victoria van Engeland. Dit leidde tot bloedige gevechten. In het bezoekerscentrum van Waitangi kunt u de geschiedenis rondom dit verdrag zien en horen door middel van een audiovisuele presentatie.

Marae is een Maori woord dat nu ook in het Engels van Nieuw- Zeeland wordt gebruikt om een stuk land aan te duiden waar de Wharenui of ontmoetingshuis (letterlijk groot huis) staat. Net als vrijwel alle Maori woorden blijft het onveranderd in het meervoud. De ruimte voor de Wharenui wordt gebruikt voor ceremonies en toespraken. Het gebouw zelf wordt gebruikt voor langere vergaderingen, maaltijden, overnachtingen en verschillende culturele activiteiten. Veel stammen (iwi) en substammen en veel kleine nederzettingen hebben hun eigen marae. Sinds de tweede helft van de 20e eeuw hebben Maori's in de stedelijke gebieden marae opgezet die gebruikt konden worden door verschillende stammen, zoals de Maraeroa in oost-Porirua. Voor veel Maori is de marae net zo belangrijk als hun eigen huis.

Een andere bezienswaardigheid in de omgeving die de moeite waard is, zijn de Haruru Falls. Deze watervallen liggen 2 kilometer landinwaarts en zijn eenvoudig te bereiken met eigen vervoer of lopend via de wandelroute die dwars door Waitangi National Reserve gaat.

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Nieuw-Zeeland geselecteerd:


Nieuw-Zeeland Flycamper met Cathay Pacific
27 dagen incl. vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze flycamper kunt u zelf uw route bepalen alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 1985,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flydrive met Cathay Pacific
27 dagen Nieuw-Zeeland vakantie inclusief vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen, ferry-oversteek en 22 dagen huurauto
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen - alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. Deze aanbieding is op basis van internationale lijndienstvluchten van Cathay Pacific.
Al vanaf € 2055,- per persoon
Nieuw-Zeeland en Rarotonga
Retourvlucht Nieuw-Zeeland met gratis stopover van 6 dagen in Rarotonga, Cook Islands. Overnachtingen met ontbijt en transfers op Rarotonga inbegrepen.
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Eilanden, puur genieten! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. Deze aanbieding combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een gratis stopover op Rarotonga, het bijzonder mooie hoofdeiland van de Cook Eilanden. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2190,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flycamper met verlenging Fiji
35-daagse reis Nieuw-Zeeland met strandverlenging in Fiji incl. vluchten, 2 overnachting Nieuw-Zeeland, 25 dagen camperhuur en 5 nachten Fiji.
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze fly-camper kunt u zelf uw route bepalen, alleen de 2 nachten hotel bij aankomst zijn voor u gereserveerd. De reis sluit u af met 6 dagen strandverlenging aan het prachtige strand van Natadola Beach op het hoofdeiland van paradijselijk Fiji.
€ 2950,-
Droomreis Nieuw-Zeeland en Stille Zuidzee
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op eiland
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Stille Zuidzee! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover op één van de eilanden in de Stille Zuidzee. U kunt een keuze maken uit Fiji, Cook Eilanden, Samoa of Frans Polynesië. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 3215,- per persoon
Droomreis Nieuw-Zeeland & Cook Eilanden
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op Cook Islands
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Islands! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover in de Cook Islands
Al vanaf € 3215,- per persoon
Nieuw-Zeeland Autorondreis -  Standaard
28 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 24 overnachtingen en 24 dagen autohuur
Een goede voorbereiding op uw reis naar Nieuw- Zeeland is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland willen zien. Vaak is er tijd tekort om alle hoogtepunten te zien. Gelukkig kunnen wij u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te verdoen aan het zoeken van hotels. U bent er van verzekerd dat u steeds overnacht in een aangenaam onderkomen.
Al vanaf € 4330,- per persoon
B&B Autorondreis Nieuw-Zeeland - compleet
32 dagen Nieuw-Zeeland incl. vlucht met Emirates, 28 overnachtingen, excursies, ferry-oversteek, 26 dagen huurauto
Bij deze individuele autorondreis rijdt u zelf volgens een vooraf vastgestelde route met de huurauto en overnacht u in een Bed & Breakfast, lodge, farmstay of een hotel. U zult steeds kunnen genieten van het directe contact met uw Kiwi gasheer/gastvrouw en iedere ochtend krijgt u een fantastisch ontbijt geserveerd. De reis is ook in omgekeerde richting mogelijk van Christchurch naar Auckland.
Al vanaf € 6325,- per persoon

Hotels en Resorts in Bay of Islands

Een selectie van de hotels en resorts in Bay of Islands:

Appledore Lodge
 Bay of Islands - North Island - Nieuw-Zeeland
Romantische en kleine Bed & Breakfast met een idyllische ligging aan de Waitangi River, op slechts 5 minuten rijden van de strandpromenade van Paihia. De 4 kamers beschikken over airco, bad/douche/wc, haardroger, tv, radio, telefoon en koffie & thee faciliteiten. De Appledore Lodge is een boutique…
Averill Court Motel
 Bay of Islands - North Island - Nieuw-Zeeland
Dit kleine, gezellige motel biedt een prijsgunstig alternatief voor de Bay of Islands. Het motel beschikt over 1,en 2-slaapkamerappartementen. De meeste kamers liggen op het gelijkvloers middenin een tuin en hebben een parkeerplaats voor de deur. Het motel beschikt over een zwembad (met jacuzzi),…
Copthorne Hotel Bay Of Islands
 Bay of Islands - North Island - Nieuw-Zeeland
Dit populaire resort ligt aan de baai tussen Pahia en Waitangi, op loopafstand van het Treaty House in Waitangi. Het resort ligt in een uitgestrekte tuin en heeft een eigen strand. Pahia ligt op 2 km afstand. De 145 kamers en suites zijn ruim en smaakvol ingericht. Ze zijn voorzien van TV, telefoon,…
Flagstaff Lodge & Day Spa
 Bay of Islands - North Island - Nieuw-Zeeland
Dit kleinschalige boutique hotel is gesitueerd in het centrum van Russell in een villa uit 1912. De 4 kamers zijn allen ingericht volgens een eigen thema met bijbehorende kleuren en materialen en beschikken ieder over een eigen badkamer. een tuin en een spa met een uitgebreide keuze aan…
Paihia Pacific Resort Hotel
 Bay of Islands - North Island - Nieuw-Zeeland
Dit moderne hotel ligt in het stadje Pahia, op loopafstand van winkels, restaurants en de vertrekhaven van de excursieboten. De 36 kamers zijn modern ingericht en voorzien van airco, TV, telefoon, koelkast en thee & koffie. Het hotel is ideaal als basis om de omgeving te verkennen. Het beschikt over…
Pukematu Lodge Of Russell
Pukematu Lodge Of Russell
Bay of Islands - North Island - Nieuw-Zeeland
Deze lodge ligt op een heuvel, bij het historische Russell. Het biedt een mooi uitzicht over de tuin en baai. Winkels en restaurants liggen op loopafstand. De 3 suites zijn smaakvol ingericht en zijn voorzien van een balkon, badkamer en thee & koffie faciliteiten. De lodge beschikt over een lounge,…
Scenic Hotel Bay Of Islands
 Bay of Islands - North Island - Nieuw-Zeeland
Dit mooie resort ligt in Paihia aan de Bay of Islands, op enkele meters van het strand. Het centrum ligt op loopafstand.Paihia is de ideale uitvalsbasis voor cruises in de Bay of Islands of excursies aan land. De 45 standard en superior kamers hebben een terras of balkon en zijn uitgerust met airco,…

Vervoer in Nieuw-Zeeland

Voor informatie over vervoer in Nieuw-Zeeland verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Nieuw-Zeeland-pagina.

Terug naar boven