• Vakantie Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Nieuw-Zeeland
0 1 2 3 4 5

Nieuw-Zeeland - beste reistijd

Beste reistijd voor je rondreis Nieuw-Zeeland! Uw droomreis, onze specialiteit!

Beste reistijd voor Nieuw-Zeeland

Of u nu op zoek bent naar natuur, cultuur, rust, strand of een actieve vakantie in de planning heeft, lieftst wilt u op reis aangenaam weer. Daarom is het verstandig om vooraf het actuele weersvooruitzicht voor Nieuw-Zeeland te bekijken, om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden. Wilt u weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Nieuw-Zeeland? Hieronder vindt u de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat u weet of u moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo gaat u altijd voorbereid op reis.


Het klimaat in Nieuw-Zeeland

De gemiddelde temperatuur en neerslag op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland:

Temperatuur Neerslag Nieuw-Zeeland Noord


Gemiddelde temperatuur en neerslag op het Noordereiland van Nieuw-Zeealand (oranje vlakjes geven de beste reistijd weer)

De gemiddelde temperatuur en neerslag op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland:

Temperatuur Neerslag Nieuw-Zeeland Zuid


Gemiddelde temperatuur en neerslag op het Zuidereiland van Nieuw-Zeealand (oranje vlakjes geven de beste reistijd weer)

Het zeeklimaat maakt het Nieuw-Zeelandse weer onvoorspelbaar. Het kan van het ene op het andere moment omslaan. De drukste seizoenen zijn de zomer, december t/m februari, en de winter, mei t/m augustus. Wie dus in alle rust van de twee eilanden wil genieten zonder per se de warmste en koudste dagen mee te pakken kiest voor de maanden februari, maart, oktober en november.


Feestdagen in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland gelden de volgende officiële feestdagen (anders dan de internationale feestdagen als Nieuwjaar, Goede Vrijdag, 1e en 2e Paasdag en Kerst):

  • Waitangi Day: 6 februari
  • ANZAC Day: 25 april
  • Queens Birthday: maandag in juni (per jaar verschillende dag, de feitelijke verjaardag van de Engelse koningin is in september)
  • Labour Day: 27 october

Daarnaast gelden per streek nog aparte feestdagen, bijv. ter gelegenheid van sportevenementen.

Tijdens schoolvakanties en feestdagen dient u er rekening mee te houden dat veel Nieuw-Zeelanders zelf ook op reis gaan en dat het dan dus extra druk kan zijn in hotels, op campings, in de nationale parken en bij bezienswaardigheden. Bovendien zijn op feestdagen winkels en soms ook attracties gesloten.

Terug naar boven