Ouvea

Vakantie tips voor uw rondreis in Ouvea (Îles Loyauté - Nieuw-Caledonië)

Ouvéa is het kleinste en meest afgelegen van de 3 hoofd-eilanden van de Îles Loyauté. Ouvéa is een fraaie atol, dat nog weinig door toeristen wordt bezocht. Er zijn slechts 2 guesthouses op het eiland. Ouvéa heeft een oppervlakte van 132,1 km². Er wonen ca. 4400 mensen op het eiland. In Ouvéa wordt naast het Frans en de lokaleMelanesisch taal van de Kanaken ook een Polynesisch taal gesproken, het Faga Uvea. Het is de enige Polynesische taal die gesproken wordt in Nieuw-Caledonië. Mensen die Faga Uvea spreken zijn volledig geïntegreerd.

Nabij Ouvéa liggen nog enkele kleinere eilanden (zoals Mouli en Faiava). De hoofdplaats op Ouvéa is Fayaoué. Een bezoek waard zijn de blauwe grotten bij Anawa en de Lekine-kliffen. Op Ouvéa leven twee soorten vleermuizen (waaronder de Tongavleerhond), de enige zoogdieren op het eiland.

Voor meer informatie over andere bestemmingen op de Outer Islands, ga naar:

 

Ile Des Pines

Ile Des Pines

Vakantie tips voor uw rondreis op Ile des Pines (Nieuw-Caledonië)

Wilt u op vakantie naar Nieuw-Caledonië? Bij Pacific Island Travel boekt u voordelig een onvergetelijke vakantie naar Ile des Pines. Bekijk onze website!

Lifou

Lifou

Vakantie tips voor uw rondreis in Lifou (Îles Loyauté - Nieuw-Caledonië)

Wilt u op vakantie naar Nieuw-Caledonië? Bij Pacific Island Travel boekt u voordelig een onvergetelijke vakantie naar Lifou. Ga snel naar onze website!

Mare

Mare

Vakantie tips voor uw rondreis in Mare (Îles Loyauté - Nieuw-Caledonië)

Wilt u op vakantie naar Nieuw-Caledonië? Bij Pacific Island Travel boekt u voordelig een onvergetelijke vakantie naar Mare. Ga snel naar onze website!

Ouvea

Ouvea

Vakantie tips voor uw rondreis in Ouvea (Îles Loyauté - Nieuw-Caledonië)

Wilt u op vakantie naar Nieuw-Caledonië? Bij Pacific Island Travel boekt u voordelig een onvergetelijke vakantie naar Ouvea. Ga snel naar onze website!