Grande Terre

Vakantie tips voor uw rondreis op Grande Terre (Nieuw-Caledonië)

Het hoofdeiland Grande Terre is één van de grootste eilanden in de Stille Zuidzee, het is 450 km lang en 50 km breed. Van noord naar zuid strekt de hoge bergketen de "Chaîne Centrale" zich hier uit. Op de 1628 m hoge "Mont Panié" (Hienghène) bevindt zich een natuurreservaat dat uitzonderlijk rijk is aan inheemse plantensoorten. In het zuidwesten ligt de tweede top van Nieuw-Caledonië, de "Mont Humbolt" (Païta), van 1618 meter hoog. Het bergachtig binnenland is dichtbegroeid met jungle. U ziet hier wild water rivieren, mistige bergtoppen en veel mooi gekleurde vogels.

Voor liefhebbers van natuur en avontuur is een wandeltocht de beste manier om de vaak verborgen schatten te ontdekken die Nieuw-Caledonië te bieden heeft. Ook is het een goede gelegenheid de savannes met kajapoetbomen te bewonderen op de uitgestrekte vlaktes van de westkust, de grote bergketen bedekt met oerbossen te doorkruisen, op zoek te gaan naar de jungle en de Caledonische cowboys of gastvrije stammen te bezoeken.

Het eiland is goed toegankelijk via de geasfalteerde weg, die grofweg rond het eiland loopt. Door de uitstekende kwaliteit van de wegen is een rondrit over het eiland met een huurauto een plezier. Tijdens de reis komt u langs gevarieerde landschappen, dwars door natuurparken, langs bochtige kustwegen, over bergpassen en op pontjes om een rivier over te steken. Het is echter wel aan te raden een terreinwagen te nemen als u de gebaande paden wilt verlaten...

Op een schiereiland aan de zuidwestzijde ligt de hoofdstad Nouméa, een moderne stad met enkele mooie stranden, interessante musea, gezellige restaurants en bars.

De westkust van het eiland bestaat uit een kustvlakte met grasland, mangrove bossen en ondiepe baaien. De oostkust daarentegen biedt een veel afwisselendere natuur. Hier vindt u nog ongerepte jungle, grillig gevormde bergen, prachtige valleien, schitterende baaien met stranden. Aan de zuidoostzijde vindt u enkele grote meren die door grote watervallen trapsgewijs in de oceaan uitmonden.

Nieuw-Caledonië leent zich uitstekend voor een actieve vakantie. Wandel- en ruitertochten langs de bergketen of de rivieren of te midden van de laagvlakten zijn mogelijk met een gids, die alles weten over de fauna en flora van Nieuw-Caledonië, u kennis kunnen laten maken met de aard van de stammen en met u overblijfselen uit het verleden kunnen bezoeken.

Ook op het water zijn er genoeg activiteiten te doen, op en in de lagune, maar ook in de rivier, zoals canyoning en kanoën. Parapente, ULV, vliegen en parachutespringen vormen een waar plezier voor de luchtliefhebber. Er zijn nog talrijke andere activiteiten te doen: tennis, golf… om uw verblijf compleet te maken!

Ofschoon Grande Terre een veilige, comfortabele en goed toegankelijke bestemming is, die aan de bezoeker veel te bieden heeft, heeft het toerisme nog geen grote vlucht genomen.

International Airport Tontouta

De international Airport Tontouta ligt op 45 minuten rijden van Nouméa. U kunt van hier naar Azië, Australië, Nieuw-Zeeland en andere Stille Zuidzee eilanden vliegen met Air Caledonie, Qantas, Virgin, Air New Zealand, Air Vanuatu en Air Pacific. De luchthaven beschikt over een moderne terminal met cafés, restaurants en tax-freeshops. In de aankomstahl bevindt zich een geldmachine (ATM). Op de luchthaven zijn enkele autoverhuurders gevestigd. Tontouta ligt aan de westkust op het hoofdeiland Grande Terre, 70 km ten noorden van de hoofdstad Noumea. Op deze luchthaven worden alleen internationale vluchten uitgevoerd. De volgende luchtvaartmaatschappijen voeren internationale vluchten uit.

  •  Air Caledonie (naar Auckland, Brisbane, Honiara, Nadi, Papeete, Port Vila, Walis & Futuna en Sydney)
  • Air France (naar Parijs)
  • Air New Zealand (naar Auckland [Nw.Zealand])
  • Air Pacific (naar Nadi [Fiji]
  • Air Vanuatu (naar Port Vila [Vanuatu])
  • Qantas (naar Brisbane, Melbourne en Sydney [Australië])
  • Solomon Airlines (naar Honiara [Salomon Eilanden])
  • Virgin Australia (naar Brisbane, Melbourne en Sydney [Australië])

De stad Noumea heeft ook een luchthaven - Magenta Airport - voor binnenlandse vluchten, deze ligt veel dichter bij de stad (5km ten oosten van het centrum).

Informatie over andere bestemmingen op Grande Terre, ga naar:

Hotels

Hotels in Grande Terre

Hotel in Grande Terre? Zoek en boek uw accommodatie in Grande Terre, Nieuw-Caledonië bij Pacific Island Travel. Klik hier voor een overzicht!

Boulouparis

Boulouparis

Vakantie tips voor uw rondreis in Boulouparis (zuidwesten van Grande Terre - Nieuw-Caledonië)

Vakantie Boulouparis? Boek uw maatwerkreis naar Nieuw-Caledonië bij Pacific Island Travel

Bourail

Bourail

Vakantie tips voor uw rondreis in Bourail (westkust van Grande Terre - Nieuw-Caledonië)

Vakantie Bourail? Boek uw maatwerkreis naar Nieuw-Caledonië bij Pacific Island Travel

Hienghene

Hienghene

Vakantie tips voor uw rondreis in Hienghene (noordoostkust van Grande Terre - Nieuw-Caledonië)

Vakantie Hienghene? Boek uw maatwerkreis naar Nieuw-Caledonië bij Pacific Island Travel

Kone

Kone

Vakantie tips voor uw rondreis in Kone (westkust van Grande Terre - Nieuw-Caledonië)

Vakantie Kone? Boek uw maatwerkreis naar Nieuw-Caledonië bij Pacific Island Travel

Koumac

Koumac

Vakantie tips voor uw rondreis in Koumac (noordwestkust van Grande Terre - Nieuw-Caledonië)

Vakantie Koumac? Boek uw maatwerkreis naar Nieuw-Caledonië bij Pacific Island Travel

Noumea

Noumea

Vakantie tips voor uw rondreis in Noumea (zuidwestkust van Grande Terre - Nieuw-Caledonië)

Vakantie Noumea? Boek uw maatwerkreis naar Nieuw-Caledonië bij Pacific Island Travel

Poindimie

Poindimie

Vakantie tips voor uw rondreis in Poindimie (oostkust van Grande Terre - Nieuw-Caledonië)

Vakantie Poindimie? Boek uw maatwerkreis naar Nieuw-Caledonië bij Pacific Island Travel

Poum

Poum

Vakantie tips voor uw rondreis in Poum (noorden van Grande Terre - Nieuw-Caledonië)

Vakantie Poum? Boek uw maatwerkreis naar Nieuw-Caledonië bij Pacific Island Travel

Yate

Yate

Vakantie tips voor uw rondreis in Yaté (zuidoostkust van Grande Terre - Nieuw-Caledonië)

Vakantie Yate? Boek uw maatwerkreis naar Nieuw-Caledonië bij Pacific Island Travel