• Vakantie Poindimie - Nieuw-Caledonië
  • Vakantie Poindimie - Nieuw-Caledonië
0 1

Vakantie Poindimie - Nieuw-Caledonië

Vakantie tips voor uw rondreis in Poindimie (oostkust van Grande Terre - Nieuw-Caledonië)

Poindimié is de belangrijkste plaats aan de oostkust. Het plaatsje heeft ca. 5000 inwoners. U vindt hier diverse kleine strandhoteelletjes. Het rif voor de kust behoort tot de beste duiklocaties in de Pacific.

Het stuk tussen Poindimié en Hienghène is één van de mooiste kustwegen in de Pacific. U kunt dus het beste hier wat extra tijd inplannen. Vanaf de parkeerplaatsen kunt u gemakkelijk de schitterend mooie valleien inwandelen of lekker genieten op de verlaten witte strandjes. In de vloedlijn vindt u de meest exotische schelpen.

De bergen bereiken hier hun hoogste pieken (ruim 1600 meter hoog). Dichte jungle met klifpartijen, wildwaterrivieren en watervallen, prachtige bloemen, tropische vogels en cocosplantages bepalen hier het landschap.

Voor de oostkust strekt zich een lang koraalrif uit. De kust wordt daardoor geflankeerd door een turquoise gekleurde lagune met beschutte baaien en prachtig witte zandstranden.

De kleurrijke koralen, de enorme visrijkdom en de vele soorten schelpdieren maken dit gebied zeer geliefd bij duikers en snorkelaars.

Wandelroutes

Een wandeltocht maken met een lokale gids in het noordoosten van Grande Terre is een unieke ervaring, vanwege de prachtige natuur en het contact met de plaatselijke inheemse bevolking. De volgende wandeltochten zijn mogelijk:

Wandelroutes bij Poindimié:

  • Sentier de Koyaboa: plantages en zeer fraaie uitzichten over de lagune, het "Ilot Tibarama" en de valleien van Ina en "Napoémien".
  • Sentier du pont Tamanou in de verfrissende ambiance van een lieflijke kreek van de bergketen.
  • Sentier Palorfou in het hart van het "Forêt de Napoémien".
  • Sentier Naköba in de omgeving van de stam van "Napoémien"

Hoogtepunten van Poindimie zijn:

  • Kustweg Poindimié en Hienghène
  • Forêt de Napoémien

Voor meer informatie over andere bestemmingen op Grande Terre, ga naar:


Accommodatie(s) op de Poindimie

Onderstaand vindt u een overzicht van de mogelijk te boeken accommodatie op de Poindimie.

Hotels en Resorts in Poindimie

Een selectie van de hotels en resorts in Poindimie:

Er zijn geen hotels gevonden.


Terug naar boven