• Vakantie Koumac - Nieuw-Caledonië
0

Vakantie Koumac - Nieuw-Caledonië

Vakantie tips voor uw rondreis in Koumac (noordwestkust van Grande Terre - Nieuw-Caledonië)

Koumac ligt in het noordwesten van Grande Terre, ongeveer 362 km van Noumea (4 uur rijden) of 40 minuten met het vliegtuig. "Koumac" betekent in de lokale taal van de Kanaken "koppig of harde koppen." "Kou" of "Khu" betekent: hard, taai. "Mac" of "MWAK" betekent: hele omgeving of groep. Drie gemeenten grenzend aan de rand: Kaala-Gomen zuiden Poum Ouegoa noorden en het oosten, terwijl zich voor de kust een lagune en rif uitstrekt met tropische eilanden. Met zijn 3700 inwoners is het de laatste grote stad in het verre noorden van Grande Terre. Koumac leeft vooral van de landbouw en mijnbouw, maar het heeft de potentie om een toeristische plek te worden.

Wandelroute

Een wandeltocht maken met een lokale gids in het noorden van Grande Terre is een unieke ervaring, vanwege de prachtige natuur en het contact met de plaatselijke inheemse bevolking. De volgende wandeltochten zijn mogelijk:

Wandelroute bij Koumac:

  • Sentier de la Vierge: talloze uitkijkpunten, een weelderig begroeid karstlandschap, droog woud, savanne met kajapoetbomen en oerbossen.

Hoogtepunten van Koumac zijn:

  • Lagune & rif eilanden voor de kust
  • Sentier de la Vierge

Voor meer informatie over andere bestemmingen op Grande Terre, ga naar:


Accommodatie(s) op de Koumac

Onderstaand vindt u een overzicht van de mogelijk te boeken accommodatie op de Koumac.

Hotels en Resorts in Koumac

Een selectie van de hotels en resorts in Koumac:

Er zijn geen hotels gevonden.


Terug naar boven