• Vakantie Bourail - Nieuw-Caledonië
  • Vakantie Bourail - Nieuw-Caledonië
0 1

Vakantie Bourail - Nieuw-Caledonië

Vakantie tips voor uw rondreis in Bourail (westkust van Grande Terre - Nieuw-Caledonië)

Bourail is de tweede stad van Nieuw-Caledonië. Het plaatsje heeft ruim 5000 inwoners en is oorspronkelijk gebouwd door de hierheen verbannen gevangenen uit Frankrijk. In de 2e wereldoorlog speelde Bourail een belangrijke rol in de verdediging tegen de oprukkende Japanners. In Bourail vindt u een interessant museum, enkele historische gebouwen en even buiten het plaatsje enkele vreemde rotsformaties. Op 17 km ten westen van Bourail ligt Plage de Poé, een prachtig gelegen 15 km lang wit zandstrand.

Het middenwesten van Grande Terre - de streek rond Bourail - leeft van de landbouw en veeteelt. Voorbij Boulouparis begint het cattle-ranch gebied, enorm uitgestrekte boerderijen met duizenden stuks runderen ziet u hier zover het oog reikt. Bij La Foa wordt het weer heuvelachtiger. U ziet suikerrietvelden en prachtige tropische bossen.

Petite Randonnée' wandelroutes

In het zuiden van Grande Terre zijn een twaalftal bewegwijzerde regionale wandelroutes uitgezet die veilig en comfortabel bereikbaar zijn. Deze bewegwijzerde paden zijn erkend door de FFRP en de GR®-NC1. Brochures met een beschrijving van de wandeltochten zijn verkrijgbaar bij de Direction des ressources naturelles en bij het "Office du Tourisme" van Nouméa en van de Zuidprovincie.

  • Het Forêt des Cycas in Bourail
  • Het Sentier des Trois Baies in Bourail

Hoogtepunten van Bourail

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Bourail.

Binnenland
Bezienswaardigheden op weg van Bourail naar Poindimié zijn het berglandschap bij Col des Roussettes, de watervallen iets ten noorden van Houaïlou en het natuurpark Réserve de l' Aoupinié in de bergen bij Ponérihouen en het iets verder noordelijk gelegen Val de Tchjamba.

La Foa
Het plaatsje La Foa speelde een belangrijke rol in de strijd tussen de Kanaken (Melanesiërs) en de Franse koloniale macht. U ziet op een aantal plaatsen nog forten en traditionele Kanaken dorpjes. La Foa heeft ca. 3000 inwoners.

Thio en Canala
Als u doorsteekt over de bergen naar de oostkust bereikt u de mijnstadjes Thio en Canala. Deze bergachtige streek wordt door weinig bezoekers aangedaan. Dit is het gebied van de grote nikkelmijnen, echter u ziet ook watervallen, bossen, warmwaterbronnen en tal van historische missieposten.

Voor meer informatie over andere bestemmingen op Grande Terre, ga naar:


Accommodatie(s) op de Bourail

Onderstaand vindt u een overzicht van de mogelijk te boeken accommodatie op de Bourail.

Hotels en Resorts in Bourail

Een selectie van de hotels en resorts in Bourail:

Er zijn geen hotels gevonden.


Terug naar boven