• Vakantie Zuiden van Grande Terre - Nieuw-Caledonië
0

Vakantie Zuiden van Grande Terre - Nieuw-Caledonië

Vakantie tips voor uw rondreis in Boulouparis (zuidwesten van Grande Terre - Nieuw-Caledonië)

De zuidwestkust van Grande Terre - rond Nouméa - bestaat uit groene heuvels (tot 500 m hoogte) en met gras en mangrovebossen begroeide kustvlakte. Voor de kust strekt zich een koraalrif uit, waarachter een lagune is ontstaan. De kleuren zijn prachtig, turquoise van de zee, groen van de natuur en rood van de rotsen en aarde. De bergen bieden goede wandelmogelijkheden. In de lagune kan goed worden gezwommen.

Ten noorden van Nouméa ligt een gebied met groene heuvels waar veel landbouw en veeteelt plaatsvind. Het lijkt veel op zuid-Frankrijk. Er liggen de plaatsjes Dumbéa, Paita en Boulouparis. De streek heeft een oppervlakte van 1820 km² en telt ca. 33.000 inwoners.

Petite Randonnée' wandelroutes

In het zuiden van Grande Terre zijn een twaalftal bewegwijzerde regionale wandelroutes uitgezet die veilig en comfortabel bereikbaar zijn. Deze bewegwijzerde paden zijn erkend door de FFRP en de GR®-NC1. Brochures met een beschrijving van de wandeltochten zijn verkrijgbaar bij de Direction des ressources naturelles en bij het "Office du Tourisme" van Nouméa en van de Zuidprovincie.

  • Het Sentier du Pic de Ouitchambo (587 m) in Boulouparis
  • Het "Plateau de Dogny" (1 019 m) in Sarraméa
  • Het Sentier de la Cascade de Farino
  • De Chemin des Bagnards in Port Boisé

Niet bewegwijzerde paden

In de buurt van Sarraméa, La Foa en Farino ligt de Vallée des B, interessant voor goede wandelaars die de oude koffieplantages willen bezoeken, en andere overblijfselen van de kolonisatie, de wandeling van La Fo-Ouïa langs de rivier willen maken of naar de Cold'Amieu met zijn magnifieke boomgaarden. De stam Oua Tom, een botanische rondleiding en schitterende paden, waaronder het Sentier de la Grande Case.

Hoogtepunten van Zuiden van Grande Terre zijn:

Voor meer informatie over andere bestemmingen op Grande Terre, ga naar:


Accommodatie(s) op de Zuiden van Grande Terre

Onderstaand vindt u een overzicht van de mogelijk te boeken accommodatie op de Zuiden van Grande Terre.

Hotels en Resorts in Zuiden van Grande Terre

Een selectie van de hotels en resorts in Zuiden van Grande Terre:

Er zijn geen hotels gevonden.


Terug naar boven