• Malaysia Airlines
0

Malaysia Airlines

Internationale vluchten naar Australië en Nieuw Zealand

Malaysia Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Maleisië. Het voert directe vluchten uit tussen Amsterdam en Kuala Lumpur, en vandaar door naar Australië en Nieuw-Zeeland. Dankzij de constante kwaliteit in service, comfort en luxe heeft Malaysia Airlines de afgelopen 10 jaar meer dan maar liefst 100 awards gewonnen!

Geschiedenis
Malaysia Airlines begon als "Malayan Airways Limited" in 1946, en de eerste (charter) vlucht werd op 2 april 1947 uitgevoerd, de eerste lijnvlucht tussen Singapore en Kuala Lumpur begon op 1 mei 1947. Toen Singapore zich in 1966 afscheidde van Maleisië werd de naam gewijzigd in Malaysia-Singapore Airlines. Hierna groeide de luchtvaart-maatschappij in een rap tempo, onder andere door de toevoeging van de Boeing 707 en Boeing 737 aan haar vloot.

Door politieke spanningen tussen Maleisië en Singapore werd in 1972 besloten Malaysia-Singapore Airlines op te splitsen in twee luchtvaartmaatschappijen; Singapore Airlines en Malaysia Airline System (MAS). Malaysian Airline System kreeg alle binnenlandse routes in Maleisië en alleen de internationale routes die vanui Malaysië vertrokken, evenals de resterende vloot van Fokker F27's. Het begon vluchten op 1 oktober 1972. Spoedig daarna breide Maleisië Airline System zijn routes uit, waaronder de langeafstands-route naar London. In 1976, na ontvangst van de DC-10-30 vliegtuigen, begon de MAS lijnvluchten op Amsterdam , Parijs en Frankfurt.

In de jaren '80 en begin jaren '90 profiteerde de MAS van de economische "boom" in Maleisië, maar in 1998 zorgde de Asia Financial Crises ervoor dat de MAS in de problemen kwam en veel onrendabele lijndiensten (zoals op Brussel) moest stoppen. Vanaf 2002 herstelde de maatschappij weer en zette het weer een groeiperiode in.


Vloot

De passagiersvloot van Malaysia Airlines bestaat uit 12 Airbus A330's, 47 Boeing 737's, 10 Boeing 747's en 17 Boeing 777. Malaysia Airlines biedt in de meeste van haar vliegtuigen 3 cabine klassen aan, Economy, Business en First Class. Op de routes van Amsterdam en naar Australië en Nieuw-Zeeland zult u vooral met de Boeing 747 en de Boeing 777 vliegen.


Internationale Routes

Malyasia Airlines heeft z'n thuisbasis in Kuala Lumpur, Maleisië. Er wordt dagelijks vanaf Amsterdam naar Kuala Lumpur gevlogen met een Boeing 747. Vandaaruit heeft u doorverbindingen binnen Malaysia of naar bestemmingen in Azië, Australië en Nieuw Zeeland. Passagiers kunnen bij Malaysia Airlines profiteren van de uitgebreide stopover mogelijkheden binnen Maleisië en de aantrekkelijk geprijsde Visit Australia Pass.


Binnenlandse Routes

Binnen Maleisië wordt naar 30 bestemmingen gevlogen met als belangrijkste: Penang, Langakwi, Kota Kinabalu en Kuching. Op bepaalde vliegtarieven zijn twee gratis binnenlandse vluchten inbegrepen.


Samenwerkingsverbanden

Malaysia Airlines neemt deel aan de OneWorld Alliantie. Daarnaast werken Malaysia Airlines en KLM samen middels zogeheten "code sharing" vluchten, waardoor u op een Malaysia Airlines ticket keuze heeft uit nog meer bestem-mingen en vluchten. Bovendien kunt u ook frequent flyer punten sparen als u vliegt met KLM en omgekeerd op Flying Blue als u vliegt met Malaysia Airlines. Malaysia Airlines werkt op de binnenlandse routes van Nieuw Zeeland (Auckland-Wellington of Christchurch) samen met Air New Zealand.


Cabine klassen en service aan boord

Malaysia Airlines biedt een hoogwaardig product en uitstekende service. Er wordt met moderne en goed onderhouden vliegtuigen gevlogen. De maaltijdkeuze aan boord varieert van westers tot Maleisisch. Gastvrijheid staat enorm hoog in het vaandel.

Economy Class
Malaysia Airlines heeft haar Economy Class uitgerust met bijzonder comfortabele stoelen. De stoelen beschikken over verstelbare hoofd- en voetsteunen en hebben een stoel-afstand van 34".Elke stoel beschikt over een privé video-scherm, deze bevindt zich in de rugleuning van de stoel voor u. Elke passagier heeft de beschikking over veel ver-schillende audio- en videokanalen. Met een eigen afstandsbediening bepaalt u zelf waar je naar kijkt of luistert tijdens uw vliegreis. Met deze afstandbediening kunt u ook meerdere interactieve videospellen spelen. Gedurende de vlucht kunt u kiezen uit drie maaltijden. Daarnaast is er een ruim assortiment aan gratis snacks en drankjes.

Business Class
Malaysia Airlines geeft de zakenreiziger nog meer privacy, luxe en comfort. De stoelen in de businessclass van Malaysia Airlines beschikken over extra beenruimte, de stoelen zijn breder en hebben een verstelbare rugleuning. De stoelafstand bedraagt 58". Elke stoel in de business class beschikt over een multimedia systeem, met LCD touch screen TV. Hier vind u 12 videokanalen, vele speelfilms en een ruime keuze aan videospellen. Alle stoelen in de businessclass zijn uitgerust met een eigen laptopaansluiting, een satelliet telefoon, een LED leeslamp en een massagefunctie. En om de zakenreiziger helemaal op hun gemak te stellen tijdens de vlucht, stellen chef-koks elke dag een heerlijk menu samen.

First Class
Ervaar de exclusiviteit van het vliegen in de First Class met Malaysia Airlines. Wanneer u First Class vliegt met Malaysia Airlines beleeft u pas echt wat ruimte, comfort, luxe en privacy is! In zitstand bedraagt de stoelafstand 80". Geniet van een voortreffelijke nachtrust wanneer je de stoel trans-formeert in een compleet bed. Daarnaast kan je genieten van heerlijke luxe maaltijden en een persoonlijke service.

U geniet overigens in elk vliegtuigtype van een volledig all-inclusive aanbod van maaltijden, dranken en entertainment. Uiteraard kunt u inchecken bij speciale balies en heeft u toegang tot de business class lounges op de luchthavens.


Inchecken & de Premium Lounge

Inchecken voor de vluchten van Malaysia Airlines kan op drie manieren. Vanzelfsprekend kan je inchecken via de bekende incheckbalies. Daarnaast hebben passagiers van Malaysia Airlines de mogelijkheid om in te checken via een zelfbedienings check-in balie. Wil je gebruik maken van deze laatste mogelijkheid? Dan kan je zelf je ticket boeken en uitprinten. Daarnaast biedt Malaysia Airlines tegenwoordig ook de mogelijkheid om online in te checken. Je kan via het internet overal online inchecken, vanaf 48 uur tot zelfs 90 minuten voordat de vlucht vertrekt. Een bijkomend extra voordeel van online inchecken is dat je direct je zitplaatsen kan reserveren. Daarnaast kan je zelfs onmiddellijk je maaltijdvoorkeuren aangeven.

Kuala Lumpur International Airport
De luchthaven van Kuala Lumpur is buiten de stad gelegen. Met de auto is het ongeveer een uur rijden naar het centrum. Het is een zeer moderne luchthaven met veel winkels en restaurants. Als u een lange overstaptijd heeft raden wij aan om gebruik te maken van de premium lounge. Iedere reiziger mag na betaling van 18 usd maximaal 5 uur van deze lounge gebruik maken. In de Premium Lounge kunt u gebruik maken van de volgende faciliteiten: Internet, Fax, ruime stoelen, onbeperkt eten en drinken, muziek en films en een warme douche.


Bagage

Bij Malaysia Airlines is zowel het aantal stuks, als het gewicht van de bagage bepalend. De volgende bagageregels gelden per passagier (voor baby's gelden afwijkende regels). Bij Malaysia Airlines is online check-in mogelijk.

Ruimbagage

  • Economy Class: 1 stuk, maximaal gewicht 20 - 25 kg (afhankelijk van het vliegtarief)
  • Business Class: maximaal gewicht 30 kg
  • First Class: maximaal gewicht 40 kg

Handbagage

  • Economy Class: 1 stuk, max. gewicht 5 kg
  • Business & First Class: 2 stuk, max. gewicht 5 kg/stuk

de afmetingen mag maximaal 56x36x23 cm zijn per stuk. Als extra mag u een handdtas of laptoptas meenemen

Ondertussen zijn de luchtvaartmaatschappijen - mede i.v.m. de strenge veiligheidsvoorschriften - erg strikt geworden op de bagage. Houdt er rekening mee dat u extra betaald voor elke kg overgewicht of overmaat.


Frequent Flyer System (Enrich)

Het frequent flyersysteem van Malaysia Airlines heet Enrich. U kunt het inschrijfformulier invullen op de website van Malaysia Airlines. Naast het gewone lidmaatschap is er nog een Enrich Silver en een Enrich Gold Membership.

Punten verzamelen
Als u eenmaal lid bent, verzamelt u miles op elke internationale en binnenlandse vlucht van Malaysia Airlines. Miles spaart u ook als u vliegt met OneWorld partners. Let op: in Economy Class spaart u niet in elke tariefklasse 100% van de miles, in sommige 70% en in sommige geen miles. Overigens kunnen reizigers ook punten sparen voor het Flying blue-programma van KLM.

Punten besteden
De verzamelde punten kunt u gebruiken voor gratis tickets, upgrades en companion tickets (zie ook www.malaysiaairlines.com)


Contact adressen

Malaysia Airlines heeft kantoren op alle bestemmingen waar ze heenvliegen. Voor informatie over uw vluchtreserveringen kunt u contact opnemen met deze kantoren. De actuele adressen en telefoonnummers vindt u op de website van Malaysia Airlines.


Alle feiten op een rijtje

Opgericht: 1937, als Malayan Airways Limited
Hubs: Kuala Lumpur (KUL)
Sub Hubs: -
Vloot: 100 vliegtuigen + (60 orders);
Vloot leeftijd: 12,4 jaar
Bestemmingen: 75
Klassen: 3 (First, Business en Economy)
Alliantie: OneWorld
Dochters: Firefly, MASwings en MASkargoEigenaar:
Eigenaars: Penerbangan Malaysia Berhad (Government Holding Company)
Hoofdkantoor: Kuala Lumpur, Maleisië
FF programma: Enrich en Grads
Airport Lounge: Golden Lounge
Website: www.malaysiaairlines.com

Vervoersvoorwaarden

Elke luchtvaartmaatschappij hanteert eigen vervoersvoorwaarden, waarin de rechten en plichten van de luchtvaartmaatschappij en haar passagiers zijn vastgelegd. Deze voorwaarden zijn voor u - als passagier - van belang ingeval van bijvoorbeeld vluchtvertraging en zoekgeraakte bagage. In principe heeft u dan niet met de ANVR regels te maken, maar die van IATA en de luchtvaartmaatschappij zelf. Voor de vervoersvoorwaarden van Malaysia Airlines verwijzen we u naar hun website.

Aanbiedingen met Malaysia Airlines

Wij bieden u de volgende reizen met Emirates:

B&B Autorondreis Nieuw-Zeeland - compleet
32 dagen Nieuw-Zeeland incl. vlucht met Emirates, 28 overnachtingen, excursies, ferry-oversteek, 26 dagen huurauto
Bij deze individuele autorondreis rijdt u zelf volgens een vooraf vastgestelde route met de huurauto en overnacht u in een Bed & Breakfast, lodge, farmstay of een hotel. U zult steeds kunnen genieten van het directe contact met uw Kiwi gasheer/gastvrouw en iedere ochtend krijgt u een fantastisch ontbijt geserveerd. De reis is ook in omgekeerde richting mogelijk van Christchurch naar Auckland.
Al vanaf € 6325,- per persoon
Terug naar boven