Trouwen In Hawaii
Trouwen in Hawaii! Uw droomreis, onze specialiteit!

Wat is romantischer dan trouwen op een ver exotisch eiland? Onder een waterval, in een grot, onder de palmen, in de tropische tuin van een hotel of aan het strand?

Het is allemaal mogelijk in Hawaï. In principe kan de trouwerij net zo worden uitgevoerd als u zelf wilt.

Maar hoe ...?
Op zo'n dag mag niets misgaan, dus wilt u van tevoren weten dat het goed is geregeld.

Wat voor papieren en documenten spelen allemaal een rol, wat doet Pacific Island Travel, wat moet ik zelf doen? Hoe lang tevoren kan alles worden geregeld, wat zijn de mogelijkheden en wat moet ik me erbij voorstellen?

Waar....?
Wij hebben voor de eilanden Oahu, Maui en Kauai speciale trouwpakketten. Voor meer informatie over de verschillende trouwpakketten en tarieven kunt u contact opnemen met een van onze verkopers.

Wettelijk of ceremonieel huwelijk?
Bij trouwen in het buitenland denk je vaak automatisch aan het afsluiten van een wettelijk huwelijk. Hierbij wordt een officiële trouwakte opgesteld volgens de lokale wetgeving, die later bij thuiskomst wordt gelegaliseerd voor de Nederlandse wet. Maar het kan echter ook om een puur ceremoniële huwelijksplechtigheid gaan, gewoon om het nog eens mee te maken (bijvoorbeeld ter viering van het 25 jarige huwelijk, dan gelden uiteraard geen wettelijke vereisten).

Welke documenten heeft u nodig?
Uiteraard gaat u op reis met een paspoort, dat nog tenminste tot 3 maanden na de reis geldig is. U vraagt bij de gemeente in uw geboorteplaats een geboortebewijs aan (kan schriftelijk). Bij de gemeente in uw woonplaats vraagt u een uittreksel van het bevolkingsregister aan, waaruit blijkt dat u ongehuwd bent. Deze documenten dienen in de Engelse taal te zijn gesteld. Voor diegene die jonger is dan 21 jaar, die getrouwd is geweest of waarvan de naam is gewijzigd, gelden aanvullende eisen.

Wat tijdens de reis ...
Als u op de trouwbestemming aangekomen bent, zult u naar een kantoor moeten om persoonlijk het voorgenomen huwelijk te registreren (handtekening zetten). Dit moet op een werkdag voor de trouwdag plaatsvinden. Na de plechtigheid maakt de ambtenaar de trouwakte op volgens de lokale wet. Deze officiële trouwakte dient dan conform de voorwaarden van de Nederlandse wet te worden bekrachtigd. Hierbij wordt het zgn. "Apostille" stempel op de trouwakte geplaatst met handtekening van de bevoegde ambtenaar of priester. De trouwakte kunt u meestal een paar werkdagen na de trouwdag ophalen of u krijgt ze thuis gestuurd na de reis.

... en na de reis?
In Nederland gaat u met de trouwakte naar het gemeentehuis van uw woonplaats (burgerlijke stand) en laat het huwelijk registreren. U dient hierbij de leges te voldoen (enkele tientjes) en het trouwboekje vragen. Dit registreren neemt slechts enkele werkdagen in beslag. U bent nu wettelijk getrouwd.

En verdere vragen?
Uw huwelijksreis is iets bijzonders. Om het goed te kunnen voorbereiden neemt u dus ruim de tijd. Talloze vragen kunnen opkomen. Daarbij kunnen we u adviseren, rekening houdend met de lokale situatie, onze ervaringen en de mogelijkheden. We zijn u graag van dienst!