New York en Hawaii reis

16 dagen / New York, Oahu en Maui

ID: 93277

Inleiding

Tijdens deze 16 daagse reis combineert u een 4 daagse 'City' stopover in New York met de Hawaiianse eilanden Oahu en Maui. Ontdek de hoogtepunten van deze metropool zoals het Empire State Building, het drukke Times Square, de wereldbekende musea en de groene Oase Central Park. Daarna vliegt u naar Hawaii waar u in Waikiki op Oahu en op het prachtige Maui verblijft. Een top reis!

In een oogopslag

• 16 daagse individuele reise incl. internationale en nationale vluchten

• Overnachtingen in New York, op Oahu en Maui

• incl. huurauto van Alamo op Maui
 

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Amsterdam - New York

Vlucht vanaf Amsterdam naar New York via overstap in Frankfurt of Washington. Na aankomst transfer op eigen gelegenheid naar uw hotel. U verblijft vier nachten in Manhattan.

4 overnachtingen: ROW NYC Hotel (MC).

Dag 2 - 4: New York

"The Big Apple", "The City that never sleeps" - New York is een belevenis, voor iedereen op elk moment. Uiteraard bezoekt u Manhattan, met z'n imposante wolkenkrabbers, de wereldberoemde Broadway en Times Square. Maar ook Ellis Island en het vrijheidsbeeld, die beiden alleen per boot te bereiken zijn, zijn een bezoek waard. U kunt natuurlijk ook even uitrusten in Central Park of bij The Cloisters. Wat musea betreft, adviseren we ‘The Museum of Modern Art’ en het Guggenheim Museum. Andere markante punten in de stad zijn Madison Square Garden, Empire State Building en het Rockefeller Center (met zijn ijsbaan in winter). Voor leuke cafés en restaurants van over de hele wereld gaat u naar Greenwich Village, Soho, Little Italy of Chinatown.

Dag 5: New York - Oahu

U verlaat de 'city' en vliegt naar Honolulu op Oahu, het hoofdeiland van Hawaii. U verblijft 4 nachten in het Shoreline Hotel Waikiki. Een luchthaventransfer bij aankomst en vertrek is inbegrepen.

4 overnachtingen: Shoreline Hotel Waikiki (MC).

Dag 6 - 8: Oahu

Oahu is het hoofdeiland van Hawaii, hier is ook de hoofdstad Honolulu. Ruim driekwart van de inwoners van Hawaii woont op Oahu. Honolulu is een moderne en ruim aangelegde stad, met veel parken, musea, historische gebouwen, winkelcentra en een Chinatown, langs de zuidkust van het eiland. Enkele kilometers oostelijk van downtown Honolulu, aan een prachtig zandstrand, ligt de wijk Waikiki. Waikiki heeft een druk strandleven, wervelende Polynesische dansshows en een uitbundig uitgaansleven. Doordat Waikiki in de luwte ligt van de bergen, is het hier meestal droog en zonnig. Heel anders is de noordoostzijde van het eiland, hier overheerst de jungle en het steile hooggebergte. U vindt hier prachtige bloemen, zeldzame vogels, watervallen en wilde riviertjes. De noordzijde is wereldbekend om zijn surfstranden, met namen als Sunset Beach en de Banzai Pipeline. Hier trotseren geoefende surfers de branding met huizenhoge golven. Ook het Polynesian Cultural Center en het Waimea Falls Park liggen aan deze kant van het eiland.

Dag 9: Oahu - Maui

´s Ochtends transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Maui. Na aankomst haalt u op de luchthaven uw huurauto af en rijdt u naar uw hotel. U verblijft vijf nachten in het Kan'anapali Beach Hotel in Maui.

5 overnachtingen: Ka'anapali Beach Hotel (MC).

Dag 10 - 13: Maui

Een eiland vol contrasten! U treft hier rust en een zeer uitbundig natuurschoon naast de gezellige drukte van het stadje Lahaina. Maui bestaat uit twee aan elkaar gegroeide vulkanen, met een grote vallei ertussen. Aan de noordkust wordt het sprookjesachtige berglandschap met een unieke flora afgewisseld door talrijke watervallen, steile rotskusten en lange witte zandstranden. De kustweg naar Hana, met zijn 600 bochten, is een attractie op zich. Voorbij Hana ligt de Oheo Gulch, een serie meertjes die door watervallen met elkaar verbonden zijn. Het hoogste punt van Maui is de Haleakala vulkaan, de grootste slapende vulkaan ter wereld. Aan de westzijde van het eiland vormt het hoog in de bergen gelegen "Iao Valley State Park" één van de belangrijkste bezienswaardigheden. Zeer opmerkelijk is de vorm van Iao Needle. Aan de zuidwestzijde ligt het stadje Lahaina, eens het centrum van de walvisvaart in de Pacific. Van december tot en met april kunt u per boot voor de kust de bultrugwalvissen zien. Lahaina heeft een hoofdstraat vol met gezellige restaurantjes, bars en mooie winkels. Iets voorbij Lahaina liggen Ka'anapali, Kahana en Kapalua, met de meest prachtige stranden van Hawaii.

Dag 14 - 15: Maui - Amsterdam

U levert ´s avonds (dag 14) de huurauto in op de luchthaven van Maui voor vertrek naar Amsterdam.  

Dag 16: Amsterdam 

Aankomst in Amsterdam.

PeriodePrijs p.p.
01.08.2019 - 23.08.2019€ 3245
24.08.2019 - 14.12.2019€ 2890
15.12.2019 - 31.12.2019€ 2965
01.01.2020 - 31.03.2020€ 2865
01.04.2020 - 20.06.2020€ 2828
21.06.2020 - 24.08.2020€ 3395
25.08.2020 - 31.10.2020€ 2955

Inclusief
• Lijnvlucht met United Airlines met van/naar Amsterdam in Economy Class inclusief € 315 luchthavenbelasting en toeslagen (wijzigingen voorbehouden)

• 1 bagagestuk à 23kg per persoon op de internationale vluchten

• Interne vluchten in Hawaii met Hawaiian Airlines (geen bagage inbegrepen)

• 4 overnachtingen in New York

• 4 overnachtingen op Oahu + luchthaventransfers

• 5 overnachtingen op Maui

• Alamo-huurauto op Maui (Economy Full Inclusive, incl. 1 chauffeur, CDW-verzekering zonder eigen risico, SLI-verzekering met dekking tot 1 mln. USD, lokale belastingen)

 

Exclusief
• Benzine, borg ter plaatse, extra chauffeur

• Persoonlijke uitgaven

• Maaltijden en excursies

• Sommige hotels hebben een verplichte Resort Fee, welke ter plekke moet worden betaald

• Bagage op de vluchten tussen de Hawaiiaanse eilanden (USD 25 voor het eerste stuk, stand december 2018)

• Reisverzekering

 Opmerking
De gepubliceerde prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste boekingsklasse van de vluchten en bepaalde aanbiedingen van de hotels. Indien deze niet beschikbaar zijn, kan tegen een toeslag een andere klasse worden gereserveerd.

Mogelijke accommodaties tijdens deze reis

New York ROW NYC Hotel | vakantie Hawaii Amerika

ROW NYC Hotel

Centraal gelegen 3* hotel

Stijlvol modern hotel met goede prijs-kwaliteitverhouding nabij Times Square. Pacific Island Travel is specialist in combinatiereizen Amerika en Hawaii.

Shoreline Hotel Waikiki | hotel op Oahu

Shoreline Hotel Waikiki

Charmant 3,5* hotel

Gelegen op minder dan 5 minuten lopen van Waikiki Beach en het Royal Hawaiian Centre en op ca. 20 minuten rijden van de internationale luchthaven.

Kaanapali Beach Hotel | hotel op Maui

Kaanapali Beach Hotel

Geliefd 3* strandhotel

Gelegen aan het strand in Kaanapali bij Lahaina en op loopafstand van het Whalers Village Shopping Center.

Toeslagen

Let op!

Wij willen u er op attenderen dat bij veel hotels op Hawaii ter plaatse een Resort-  en/of Cleaning Fee wordt gevraagd. De Resort Fee betaalt u per kamer per nacht en de Cleaning Fee betaalt u per kamer per verblijf. Met de Resort Fee betaalt u onder andere voor het gebruik van koffie & thee faciliteiten op de kamer, een dagelijkse krant, gebruik van kluisje op de kamer en toegang tot internet maar dit is geheel afhankelijk per resort wat inclusief is. Alle genoemde bedragen zijn altijd onder voorbehoud, resorts kunnen te allen tijde hun tarieven wijzigen of invoeren waar de Fee eerder nog niet van toepassing was. Op deze site kunt u de meest up-to-date informatie krijgen betreft de verschillende Fees op Hawaii maar ook voor de overige bestemmingen in de Verenigde Staten. resortfeechecker.com/