Beste Reistijd Hawaii

Beste reistijd voor uw rondreis in Hawaii!

 

Beste reistijd voor uw rondreis in Hawaii

 

Het weer in Hawaii

Of u nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wilt u goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Hawaii te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden. Wilt u weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Hawaii? Hieronder vindt u de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat u weet of u moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo gaat u altijd voorbereid op reis. 

Beste reistijd voor Hawaii

De gemiddelde temperatuur en neerslag op de eilanden van Hawaii:

Het zeeklimaat maakt het Hawaiiaanse weer onvoorspelbaar. Het kan van het ene op het andere moment omslaan. De drukste seizoenen zijn de overwinterings maanden, december t/m februari, en de zomer, mei t/m augustus. Wie dus in alle rust van de eilanden wil genieten zonder per se de warmste en koudste dagen mee te pakken kiest voor de maanden april, mei, oktober en november.

Feestdagen in Hawaii

In Hawaii gelden de volgende officiële feestdagen (in aanvulling op de gebruikelijke internationale feestdagen als Nieuwjaar, Goede Vrijdag, 1ste en 2de Paasdag en Kerst):

  • Martin Luther King Day: 3de maandag in januari
  • Presidents Day: 3de maandag in februari
  • Memorial Day: laatste maandag in mei
  • Independance Day: 4 juli
  • Labor Day: 1ste maandag in september
  • Columbus Day: 2de maandag in october
  • Veteran's / Armistice Day: 11 november
  • Thanksgiving Day: laatste donderdag in november

Daarnaast gelden per eiland nog aparte feestdagen, bijv. ter gelegenheid van het Aloha Festival, in september, op Oahu.

Tijdens schoolvakanties en feestdagen dient u er rekening mee te houden dat veel Amerikanen zelf ook op vakantie gaan en dat het dan dus extra druk kan zijn in hotels, op campings, in de nationale parken en bij bezienswaardigheden. Bovendien zijn op feestdagen winkels en soms ook attracties gesloten.