Beste reistijd Hawaii

De beste reistijd voor uw Hawaii vakantie!

Het weer in Hawaii - of u nu tijdens uw vakantie Hawaii op zoek gaat naar cultuur, een totaal ontspannen strandvakantie nastreeft of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wilt u goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Hawaii te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden. Wilt u weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Hawaii? Hieronder vindt u de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat u weet of u moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo gaat u altijd voorbereid op reis. 

Klimaat Hawaii

 

Het zeeklimaat maakt het Hawaiiaanse weer onvoorspelbaar. Het kan van het ene op het andere moment omslaan. De drukste seizoenen zijn de overwinterings maanden, december t/m februari, en de zomer, mei t/m augustus. Wie in alle rust van de eilanden wil genieten zonder per se de warmste en koudste dagen mee te pakken kiest voor de maanden april, mei, oktober en november.

Beste reistijd voor uw vakantie Hawaii gevonden?

Als u de beste reistijd voor uw vakantie naar Hawaii heeft vastgesteld, is het misschien leuk om uw vakantie een extra speciaal tintje te geven door op één van onderstaande feestdagen in Hawaii te verblijven. Of als u juist voor totale rust en ontspanning kiest, wilt u de feestdagen wellicht liever ontwijken en om deze dagen heen plannen.

Voor beide gevallen vindt u onderstaand een overzicht van de belangrijkste feestdagen in Hawaii. Kijk hier voor onze aanbiedingen naar Hawaii.

Feestdagen in Hawaii

In Hawaii gelden de volgende officiële feestdagen (in aanvulling op de gebruikelijke internationale feestdagen als Nieuwjaar, Goede Vrijdag, 1ste en 2de Paasdag en Kerst):

  • Martin Luther King Day: 3de maandag in januari
  • Presidents Day: 3de maandag in februari
  • Memorial Day: laatste maandag in mei
  • Kamehameha Day: 11 juni 
  • Independance Day: 4 juli
  • Labor Day: 1ste maandag in september
  • Columbus Day: 2de maandag in october
  • Veteran's / Armistice Day: 11 november
  • Thanksgiving Day: laatste donderdag in november

Daarnaast gelden per eiland nog aparte feestdagen, bijv. ter gelegenheid van het Aloha Festival, in september, op Oahu.

Tijdens schoolvakanties en feestdagen dient u er rekening mee te houden dat veel Amerikanen zelf ook op vakantie gaan en dat het dan dus extra druk kan zijn in hotels, op campings, in de nationale parken en bij bezienswaardigheden. Bovendien zijn op feestdagen winkels en soms ook attracties gesloten.

Hawaii vakantie boeken

Wilt u uw reis naar Hawaii boeken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte voor uw reis op maat samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op.

Wilt u uw reis combineren met een bezoek aan Amerika? Dit kunnen wij samen met de reis Hawaii boeken, u krijgt dan een combinatiereis op maat.