Vakantie op Frans-Polynesië - vakanties om bij weg te dromen

Witte zandstranden en azuurblauwe lagunes

Het legendarische Tahiti is het meest bekende eiland van Frans-Polynesië. Ontdekkingsreizigers als Wallis, Bougainville en Cook vertelden reeds over dit aardse paradijs, Gauguin schilderde het. De charme van de Tiki-beelden, de machtige skyline van Bora Bora, de parelduikers van de Tuamotu eilanden, de tempelruïnes van de Marquesas en nog veel meer - een onuitputtelijke inspiratiebron voor schrijvers, schilders en musici. Een bezoek aan Frans-Polynesië betekent ultiem comfort en exclusiviteit.

De eilanden zijn van vulkanische oorsprong, zijn weelderig begroeid, met witte zandstranden en azuurblauwe lagunes, omringd door koraalriffen en kleine koraaleilandjes (motu's). Onder water ziet u een grote variatie aan vissen en koralen in de meest uiteenlopende kleuren.

Locatie Frans-Polynesië

Frans-Polynesië is een Frans overzees gebiedsdeel, gelegen in de tropen midden in de Stille Zuidzee. Het meest dichtbijzijnde eiland is Rarotonga, op 1200 km ten westen. Frans-Polynesië ligt ten oosten van de datumgrens in dezelfde tijdzone als Hawaii. Tahiti ligt halverwege Californië en Australië, 6.400 km van Los Angeles en 5.300 km van Sydney. Frans-Polynesië telt 35 hoge eilanden en 83 atollen die verspreid liggen in de Stille Zuidzee. Het totale gebied is groter dan heel Europa.

De eilanden zijn van vulkanische oorsprong, beschikken over een weelderige begroeiing, witte zandstranden met azuurblauwe lagunes, omringd door koraalriffen en kleine koraaleilandjes (motu's). Onder water ziet u vissen in de meest uiteenlopende kleuren en koralen in allerlei vormen en kleuren. Een ideale bestemming om te duiken! 

Frans-Polynesië bestaat uit vijf eilandengroepen. De Society Eilanden, ook wel de Benedenwindse en Bovenwindse Eilanden genoemd, en de Marquesas Eilanden bestaan vooral uit een vulkanisch gebergte van 1000 tot 1500 meter hoog. De Austral Eilanden  en de Gambier Eilanden bestaan uit 400 meter hoge heuvels. De Tuamotu eilanden zijn koraalatollen.

Kerngegevens van Frans-Polynesië

  • Landoppervlak: 4.167 km²
  • Zeeoppervlak: 5.030.000 km²
  • Aantal eilanden: 118
  • Aantal bewoonde eilanden: 67
  • Inwoners: 287.881 (2017)
  • Inwoners per km²: 72
  • Hoofdeiland: Tahiti
  • Hoofdstad: Pape'ete
  • Inwoners op het hoofdeiland: 66%

Eilandgroepen Frans-Polynesië

Cultuur in Frans Polynesië | vakantie Frans Polynesië

Austral Eilanden

Onondekte paradijsje

In de Stille Oceaan bestaan nog onontdekte paradijsjes, waar ruige mannen tientallen kilometers in kano's afleggen en vis vangen met speren. De Austral archipel is zo'n eilandengroep. Deze ligging in het zuidwesten van Frans-Polynesië.

Hilton Moorea Uitzicht | vakantie Frans Polynesië

Society Eilanden

Eén van de mooiste eilandgroepen ter wereld!

De Society Islands bestaat uit twee delen, de bovenwindse -en de benedenwindse eilanden. De bovenwindse omvat o.a. het hoofdeiland Tahiti & Moorea. Het bekende Bora Bora behoord samen met o.a. Huahine, Raiatea & Taha'a tot de benedenwindse eilanden.

Cultuur op de Marquesas Eilanden | vakantie Frans Polynesië

Marquesas Eilanden

Goed verborgen, in het hart van de Grote Oceaan!

De eilanden van de Marquesas archipel - gelegen ten noordoosten van Tahiti, en daarmee één van de meest afgelegen gebieden ter wereld - vormen een verloren paradijs. De eilanden zijn gevormd door ruig vulkanisch gebergte en steken als een speer uit de oceaan

Gambier Eilanden | vakantie Frans Polynesië

Gambier Eilanden

Oester paradijs

De Gambier Eilanden vormen de meest afgelegen archipel van Frans-Polynesië. Op deze eilanden vindt u nog wilde oesters en eet u vis die u zelf heeft gevangen. De meeste families in de Gambier archipel hebben een eigen eilandje; een parelwit strand, een hutje op palen in de zee en wat palmbomen in de tuin.

Tuamotu Eilanden | vakantie Frans Polynesië

Tuamotu Eilanden

Grootste atollen ter wereld

De Tuamotu eilanden bestaat uit 78 koraalatollen, dit zijn ringvormige eilanden die met palmen zijn begroeid en maar net boven het zeeniveau uitsteken. Rangiroa is de grootste, het is zelfs één van de grootste atollen ter wereld

Praktische reisinformatie Frans-Polynesië

Frans Polynesië

Algemene informatie Frans-Polynesië

Tradities, cultuur & dans

Algemene informatie over Frans-Polynesië? Hier komt u alles te weten over de geschiedenis, de bevolking en het verhaal achter de mooie tatoeages.

Man met een hoorn | Beste reistijd Frans Polynesië

Beste Reistijd Frans Polynesie

Tips voor de beste periode

De beste reistijd voor Frans-Polynesië is mei t/m oktober. Luisteren naar het geluid van regen op het dak van je strand hut is misschien even leuk, maar de hele dag? Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Frans-Polynesië te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.

Reis informatie Frans Polynesië | vakantie Frans Polynesië

Reis Informatie Frans Polynesie

Praktische tips voor uw vakantie

Betaalmiddelen, elektriciteit, feestdagen, Tahitiaanse keuken en nog veel meer handige informatie voor uw reis naar Frans Polynesië.

Honeymoon couple in Frans Polynesië | Huwelijksreis in Frans Polynesië

Huwelijksreis in Frans Polynesie

Wij helpen uw graag met deze droomreis

Op zoek naar een exclusieve honeymoon-bestemming? Maar weinig eilanden spreken zo tot de verbeelding als Tahiti of Bora Bora. Geniet met zijn tweetjes op een paradijselijk eiland, aan het witte zandstrand of in een romantische Overwater Bungalow.

Trouwen in Frans Polynesië

Trouwen in Frans Polynesie

Uw droom, onze specialiteit

Er is geen mooiere plek om te trouwen! Een traditionele huwelijksvoltrekking kan op één van de prachtige stranden plaats vinden alleen is dan nog niet legaal. Het wettelijke gedeelte dient in het gemeentehuis plaats te vinden. Wij kunnen deze droom voor u uit laten komen.