Aranui 5

13 dagen met het vrachtschip naar afgelegen eilanden (ID: 80830)

Over de reis

Ontdek de Tuamotu en de Marquesas eilanden aan boord van het vracht- en passagiersschip, de Aranui 5. Wees erbij wanneer het schip in de haven wordt gelost en geladen. Geniet tijdens de cruise van de prachtige kustpanorama’s en wuivende palmbomen. Kunstenaar Paul Gauguin en chansonnier Jacques Brel hadden hier op de Marquesas eilanden hun paradijs al gevonden.

In een oogopslag

  • 13 dagen cruise van/naar Tahiti
  • max. 230 personen
  • maaltijden en landexcursies inbegrepen
  • hoogtepunten: Marquesas, Bora Bora
Vanaf € 2.768 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: vertrek van Papeete (L/D), start om 10.00 u.

Individuele aankomst in Papeete. Inschepen tussen 07.00 uur en 09.00 uur. Om 10.00 uur afvaart met de Aranui vanaf de handelshaven.

Dag 2: Fakarava in de Tuamotu archipel (O/L/D).

Aankomst in Fakarava. U kunt hier wandelen op het witte zandstrand en picknicken op het strand. In de heldere lagune kunt u zwemmen en te snorkelen. In de namiddag vaart het schip richting de Marquesas eilanden.

Dag 3: op zee (O/L/D).

Geniet van de kalme zee terwijl de Polynesische bemanning u de lokale muziek en dans demonstreert.

Dag 4: Nuku Hiva (O/L/D).

’s Morgens vroeg komt u aan in Taipivai. U bezoekt er de rotstekeningen en Tiki. Mogelijkheid om een wandeling te maken in het regenwoud naar de archeologische plaats Paeke. Vervolgens inscheping. Na de lunch gaat u naar Taiohae. Met een terreinwagen maakt u een tocht naar de archeologische site van Hatiheu.

Dag 5: Ua Pou (O/L/D).

De bizarre bergtop op het eiland Ua Pou steekt meer dan 1.200 m boven de zee uit. ’s Morgens meert de Aranui in Hakahau aan. Vrije tijd aan land. Lunch in restaurant met lokale specialiteiten.

Dag 6: Hiva Oa & Tahuata (O/L/D).

U komt aan in Atuona op het eiland Hiva Oa. Bezoek aan het kerkhof met de grafstenen van schilder Paul Gauguin en zanger Jacques Brel, evenals het moderne cultureel centrum met tentoonstellingen over beide kunstenaars. Het bladvormige eiland Tahuata is het kleinste bewoonde eiland van de Marquesas. De grote kerk is gedecoreerd met houtsnijkunst.

Dag 7: Hiva Oa (O/L/D).

Vanuit Puamau kunt u een ca. 1 uur lange wandeling maken naar de archeologische vindplaats Meae Ipona. Ontdek de grootste tiki van de eilandengroep.

Dag 8: Fatu Hiva (O/L/D).

De Aranui ankert bij Omoa. Fatu Hiva is het meest groene en afgelegen eiland van de Marquesas. Fatu Hiva is beroemd om zijn handgemaakte pareo’s, Monoï olie en de Tapa (stoffen). Sportieve passagiers kunnen een wandeling maken rond het eiland naar de Bay of Virgins. 16 km die zeker de moeite waard zijn!

Dag 9: Ua Huka (O/L/D).

’s Morgens bereikt u het schip Ua Huka, het eiland van de wilde paarden. Met een terreinwagen of te paard verkent u dit eiland. Vanaf de hoge toppen heeft u een adembenemend zicht op de Stille Oceaan en het eiland. Bezoek aan het kleine museum en de botanische tuin. ’s Avonds wordt op het schip een Polynesisch feest georganiseerd met muziek, dans en lekker eten.

Dag 10: op zee (O/L/D).

De Aranui cruist richting de Tuamotu archipel.

Dag 11: Rangiroa (O/L/D).

Op Rangiroa, een van de grootste lagunes ter wereld, wordt een picknicklunch geserveerd op het strand. Mogelijkheid om te zwemmen of te snorkelen in de lagune of om de zwarte parels in een lokale parelkwekerij te bewonderen.

Dag 12: Bora Bora (O/L/D).

Aankomst in de haven van Vaitape op Bora Bora. Vandaag brengt u uw tijd door aan het witte zandstrand waar u kunt snorkelen in de lagune en genieten van een picknick. Optionele excursies zijn ter plaatse bij te boeken zoals bv. een helikoptervlucht of een eilandrondrit.

Dag 13: aankomst in Tahiti (O), einde om 09.00 u.

Tegen 09.00 uur legt de Aranui weer aan in Papeete. Individuele voortzetting van de reis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • 12 overnachtingen aan boord, 3% toeristenbelasting, havengelden en lokale belastingen, brandstoftoeslag, vermelde maaltijden (lunch: picknick of in lokaal restaurant), tafelwijn tijdens lunch en diner aan boord, excursies aan land met Engelstalige reisleiding.

Exclusief

  • fooien, drankjes aan de bar of in het restaurant, persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Wij raden u aan tijdig te boeken! De Aranui is zeer populair.

De weergegeven route geldt bij vertrek op zaterdag in 2020. Bij vertrek op donderdag in 2020 bezoekt u de Marquesas (dag 4-7) in een andere volgorde. In 2021 varieert de route van dag 6 tot 8 op bij vertrek op zaterdag en van dag 4 tot 9 bij vertrek op donderdag. Andere wijzigingen zijn afhankelijk van weersomstandigheden of (vracht-)technische redenen.