• Vakantie Ua Huka - Frans Polynesië
0

Vakantie Ua Huka - Frans Polynesië

Tips voor je vakantie naar Ua Huka - Marquesas Eilanden

Ua Huka is een eiland, dat deel uitmaakt van de noordelijke Marquesas eilanden. Het eiland ligt ongeveer 42 kilometer ten oosten van Nuku Hiva. Het eiland heeft een oppervlakte van 83.4 km² en het hoogste punt is de Hitikau piek, die 857 meter hoog is. Ua Huka heeft een zeer puntig silhouet, met een groot aantal kale rotspunten die scherp omhoog steken. Het binnenland is zeer bergachtige en ruig. De jungle is dicht en vrijwel ondoordringbaar. Ua Huka is, samen met Nuku Hiva het centrum van Polynesische kunst. In de geïsoleerde valleien komt u langs kleine dorpjes als Hane, Hokatu, or Vaipaee. Daar werken kunstenaars aan houtsnijwerk en rijk gedecoreerde speren. Eeuwenoude rotstekeningen van de eerste bewoners van de Marquesas eilanden zijn in de wanden van een slapende vulkaan gekerfd. Al eeuwen lang leven er mensen op deze eilandjes aan het einde van de wereld. De krater van Vaikivi bereikt u na een lange paardrijdtocht door het dichte oerwoud, dat als een klamme deken over Ua Huka ligt.
Er galopperen bijna 2000 wilde paarden over de vlaktes van Ua Huka. Terwijl u stapvoets door de kleine dorpjes rijdt, krijg u van iedereen, jong en oud, een stralende glimlach toegeworpen. Bezoekers zijn zeldzaam en buitenstaanders worden warm verwelkomd in de kleine gemeenschap. Nietemin is toerisme ondertussen een belangrijke bron van inkomsten, maar u moet zich daarbij geen massatoerisme voorstellen. Er is maar één klein hotel op het eiland en een handvol pensionnetjes.

Na Nuku Hiva en Hiva Oa is Ua Huka het eiland in de Marquesas groep dat het "meest" door toeristen wordt bezocht. Er wonen ongeveer 600 mensen op het eiland, waarvan de meeste in en om het hoofdplaatsje Vaipaee. Er is een klein eenvoudig guesthouse op het eiland. Het eiland is bereikbaar per lijnvliegtuig.


Accommodatie(s) op Ua Huka

Onderstaand vindt u een overzicht van de mogelijk te boeken accommodatie op Ua Huka.

Hotels en Resorts in Ua Huka

Een selectie van de hotels en resorts in Ua Huka:

Er zijn geen hotels gevonden.


Terug naar boven